جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری با بیان اینکه «ایمنوگلوبولین» موجود در شیر مادر سطح ایمنی نوزادان تازه متولد شده را بالا میبرد، گفت: شیردهی مادر به نوزاد در شرایط شیوع ویروس کرونا با رعایت اصول بهداشتی منعی ندارد و باعث افزایش ریسک انتقال از مادر به نوزاد نمیشود.
دکتر آتوسا کریمی در ویدیویی که در صفحه رسمی مرکز درمان ناباروری ابنسینا در اینستاگرام منتشر شده است به موضوع «شیردهی به نوزادان تازه متولد شده» در شرایط شیوع ویروس کرونا پرداخت و گفت: یکی از نگرانیهایی که امروزه برای مادران پیش آمده این است که آیا شیردهی به نوزادان تازه متولد شده صورت بگیرد یا نه؟ تمام مجامع علمی دنیا توصیه میکنند شیر مادر بهترین تغذیه برای نوزادی است که تازه متولد شدهاند و حتی با وجود شیوع ویروس کرونا، توصیه شده شیردهی صورت گیرد.
این عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا با تأکید بر آنکه شیردهی باعث افزایش ریسک انتقال از مادر به نوزاد نمیشود، اظهارکرد: در این شرایط جای نگرانی وجود ندارد اما نکته مهم این است که شیردهی با رعایت اصول کامل بهداشتی از جمله شستن دستها و پستان مادر همراه باشد همچنین در صورتی که مادر با محیط اطراف تماس دارد، این محیط را با تمیزکننده سطوح ضدعفونی کند.
کریمی افزود: سؤال دیگری که در شرایط فعلی مطرح شده این است که آیا مادری که علائم بیماری کرونا از قبیل سرفه را بروز میدهد اجازه شیردهی دارد یا خیر؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که شیردهی برای این دسته از مادران هم ممنوع نیست و طبق نظر مراجع علمی، این دسته از مادران باید زمانی که نوزاد را در آغوش می گیرند، ماسک بزنند. نکته دیگر اینکه این دسته از مادران میتوانند شیر خود را بدوشند و آن را از طریق فنجان و قاشق یا شیشه- از طریق پرستاری که اصول بهداشتی را رعایت کرده- به نوزاد بدهند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری در پایان گفت: یکی از علتهایی که روی شیردهی مادر تأکید میشود این است که در شیر مادر ایمنوگلوبولینهایی وجود دارد که میتواند سطح ایمنی نوزاد را بالا ببرد و بر این اساس نوزاد در برابر بسیاری از بیماریهای میکروبی ایمنی بیشتری را- نسبت به نوزادی که از شیر مادر استفاده نمیکند- نشان میدهد.