- اخبار بازار -
به گزارش خبرگزاری تسنیم، از بین 3 وعده غذایی که در ماه رمضان صرف میشود ( سحری، افطاری و شام) وعده افطاری و شام از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. البته منظور از اهمیت، تنوع غذایی در این وعده هاست. با توجه به اینکه یکی از فرایضی که بر آن بسیار تاکید شده، اجتماع مسلمانان در ماه رمضان است، دعوت به افطاری همواره یکی از پسندیده ترین کارها در این ماه مبارک است. برای رنگین تر شدن سفره های افطاری تان، میتوانید از پیشنهادهای آشپزی مجله اکالا استفاده کنید. با اینکار علاوه بر هموارتر کردن مسیر خود برای رسیدن به بهشت برین، خود و سایر روزه داران را به نشستن پای سفرههایی رنگارنگ و زیبا دعوت کنید. روزه گرفتن در ماه رمضان ازواجبات دین اسلام برمسلمان است مگراینکه کسی بیمار ویا مسافرباشد که روزه براو واجب نیست. از فضیلت های ماه رمضان شب های قدراست که خداوند ازاین شب ها به عنوان تعیین کننده ی سرنوشت یادکرده است.
ماه رمضان ماه نازل شدن فرشتگان: در شب قدر فرشتگان به اذن پروردگار برای تقدیرهرکاری نازل میشوند ؛ یکی دیگر از مواردی که در احادیث ذکر شده است، در خصوص افطاری و دعوت شدن به سفره مهمانی خداوند است. با توجه به این که به مدت 1 ماه نیاز است افطاری های متنوع درست کنیم، ممکن است با این سوال برخورد کنیم که " افطاری چه درست کنیم؟" کسی که درخانه وظیفه آماده کردن افطاری را برعهده دارد، با شرایط کرونایی امسال، وظیفه اش سخت تر و سنگین تر است! زیرا امکان خرید غذاهای آماده مثل حلیم، آش و.. وجود ندارد. ممکن است کم سن وسالان بهانه زولبیا و بامیه هم بگیرند که بهتر است در شرایط فعلی از قنادی تهیه نشوند. پیشنهاد میکنیم مطالب مربوط به آشپزی در ماه رمضان را در اکالا بلاگ بخوانید و خیلی از مشکلات ذکر شده را با این روش حل کنید.
چرا تغذیه درست در ماه رمضان مهم است؟
ماه رمضان دارای سه وعده سحری، افطاری وشام میباشد و در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با این موضوع که از چه موادغذایی در ایام های ماه رمضان استفاده کنیم آشنا سازیم. اکنون که به رسیدن روزهای رمضان نزدیک هستیم با توجه به شرایط آب وهوایی و مراقبت های کرونایی، این سوال برای روزه داران پیش می اید که مصرف چه غذاهایی علاوه برتامین سلامتی مانع ازتشنگی زود رس میشود.اگرشاغل باشند در طول روز انرژی لازم برای انجام فعالیت های جسمانی را چگونه فراهم کنند. تقویت بدن بیشتر از راه خوردن مداوم ویتامین ها تامین میشود. برخی از آنها در این ماه اهمیت بیشتری پیدا میکنند. شناخت درست ویتامینها و دانستن این موضوع که بدن هر انسانی چه مقدار از هر ویتامین نیاز دارد، برای سلامتی بسیار مهم است. دقت کنید که نیاز افراد مختلف به ویتامین ها به عواملی مانند سن، جنسیت، سلامت، بیماری های زمینه ای و.. بستگی دارد. نکته مهم در مصرف ویتامینها این است که زمانی میتوانند برای بدن موثر باشند که به صورت مداوم و مطابق نیاز بدن مصرف شوند. در قسمت دانستنیهای اکالا بلاگ، همه ویتامینهای مهم همراه با موارد مصرفشان و اینکه چه غذاها و میوههایی حاوی این ویتامین ها هستند، به طور کامل توضیح داده شده است. دانستن این موضوع کهکمبود چه ویتامین هایی خطرناک است، بسیار مهم است. تا بتوانید با کمک پزشک خود، برای قرار دادن آنها در برنامه غذاییتان برنامه بریزید.
کنترل مواد ورودی به بدن در هنگام روزه داری دارای اهمیت بالایی است. مصرف افطار به همراه شام برای سلامت توصیه میشود. بهتراست 3 وعده ی غذایی سحری، افطاری وشام را داشته باشیم ودر هروعده ی غذایی از خوردن میوه وسبزیجات غافل نشویم. البته باید توجه داشته باشیم که
مصرف نشاسته در وعده ی افطار وسحر
مصرف نشاسته اولین توصیه برای غذای مورد استفاده در وعده ی افطار وسحراست . برای استفاده از غذاهای نشاسته ای میتوان به برنج، ماکارونی، نان های سبوس دار اشاره کرد. به دلیل دیرهضم بودن نشاسته ی موجود در ماکارونی روزه داران زمان بیشتری را میتوانند سیربمانندواگرهمراه با سبزیجاتی مانندقارچ،فلفل دلمه ای، نخود فرنگی پخته شودآب مورد نیاز وآنتی اکسیدان بدن را تامین میکند.از برنج میتوان برای تهیه ی دسرهایی چون فرنی، شله زرد استفاذه کرد که سرشار از نشاسته وبا ادویه های طعم دهنده ای مثل زعفران مزه دار شده اند. گندم، جو، بلغور ازمنابع نشاسته هستند که از گندم برای تهیه حلیم واز جو برای انواع آشها وسوپ ها میتوان استفاده کرد.
مصرف پروتین در وعده ی افطار وسحر
پروتین دومین مادهی غذایی است که درماه رمضان به ویزه در وعده ی سحربایدازمصرف آن غاقل نشد. مواد پروتینی با ساختار ویژه ی خود به هضم شدن آرام غذا واحساس سیری بلند مدت کمک میکند. در وعده ی سحر بهتر است ازمواد مغذی که برای کبد ومعده مفید است، استفاده کنیم. مواد غذایی که حاوی زعفران، کمی کشمش، خلال هایی مثل خلال بادام، پسته باعث قوت بیشتری دربدن میشوند بهره مند شوید.با کنترل و بالا نگه داشتن میزان قندخون فرد روزه دار را به ثبات رسیدن سطح خون در طول روز کمک میکند.مغزها سرشار از پروتین هستند. انواع لبنیات وصیفی جات منابع غنی از پروتین میباشد.
مصرف چربی در ماه رمضان
ازمواد چربی که در وعده های غذایی ماه رمضان مفید است میتوان به روغن زیتون، روغن نارگیل، میوه های گرمسیری مثل آواکادو، مغزها ازجمله مفز گردو، بادام، دانه های سویا ودانه هایی مانند تخم شربتی، تخم کتان ،تخم آفتاب گردان، وانواع کره وروغن های حیوانی اشاره کرد.
نوشیدنی و دسرهای مخصوص ماه مبارک رمضان
شربت خاک شیر، شربت توت فرنگی، لیموناد نعنایی، آب هندوانه و پرتقال، شربت طالبی از جمله نوشیدنی های هستند که به رفع عطش و باقی ماندن آب در بدن کمک میکنند.بامیه، زولوبیا، حلوای زنجبیلی، حلوای گل سرخ، فرنی پرتقالی از دسرهایی هستند که در سفره افطاری مرسوم هستند. در سال های پیش که نگرانی از بایت ویروس کرونا وجود نداشت، این موارد به صورت آماده خریداری میشدند. ولی اکنون باید با توجه به دستورهای آشپزی بسیاری از آنها را درست کنیم. طرز تهیه بامیه در مجله اکالا با توضیحات و بیان نکته های مهم هر مرحله و عکس های مربوط به هر قسمت، آموزش داده شده است و به کمک آن میتوانید در خانه بامیه ای درست کنید که کسی نتواند فرق آن را با بامیههای آماده قنادی تشخیص دهد.
غذاهای مخصوص سحری
وعده سحر را اصلا دست کم نگیرید. خورشت قیمه، پلوگوشت، رولت مرغ، استامبولی، کباب تابه ای انتخاب های خوبی هستند. از سیزیجات تازه و مایعات هم غافل نشوید؛ سبزی جات به خاطر فیبرفراوان وآب فراوان مانع از تشنگی افراد روزه دار درطول روزمیشود. مصرف اسفناج ، کلم، کدوسبزموجب کاهش عطش وهم چنین تامین املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن میشود.
امیدواریم که با دستورالعملهای بالا بتوانید ماه رمضان خوبی را بگذرانید که سرشار از سلامتی و تندرستی باشد. فراموش نکنید شرایط پیش آمده ممکن است خیلی از افراد را از روزه گرفتن منع کند! حتما درباره این موضوع با پزشک خود مشورت کنید. به یاد داشته باشید که مراقیب از سلامت خودتلن و سایر افراد خانوادتان، فقط محدود به رعایت غذای افطار و شام نیست! باید همه اصول مهم را رعایت کنید؛ اصول غذایی 2 وعده سحری و افطاری برای رمضان را حتما رعایت کنید. در حدیث های مهم نیز به این موضوع اشاره شده که لازم است تدابیر مهم سلامتی در این ماه مبارک، مورد توجه قرار گیرند.
انتهای پیام/