به گزارش مشرق، حجت الاسلام محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور، صبح امروز در نشست تخصصی ویدئوکنفرانس معاونان و مدیران کل ستاد مبارزه با مواد مخدر و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان همه ساله آمار جرایم کاهش پیدا میکند. این امر ما را وادار میکند از نظر جامعه شناسی و روانشناسی مطالعهای داشته باشیم تا جامعه را به سمت ارتکاب جرایم کمتر سوق دهیم و ببینیم علت اینکه در ماه رمضان جرایم کاهش پیدا میکند، چیست.
بیشتر بخوانید:
ایران رکورد کشفیات موادمخدر را در دنیا زد
وی افزود: قطعاً مهمترین عامل نزدیکی مردم با خداوند و طاعات و عبادات در این ماه است. باید تلاش کنیم تا زمینه جرم و گناه تا جایی که میشود، کاهش پیدا کند.
منتظری گفت: دنیا امروز متأسفانه آلوده مسائل اخلاقی و اجتماعی شده است. اینکه فکر کنیم این آلودگیها اثر وضعی ندارد، اشتباه است. یکی از ریشههای اصلی کرونا، عملکرد خود بشریت است و باید این را بدانیم که اگر بلا و فتنه بیاید همه را درگیر میکند.
دادستان کل کشور گفت: چه کسی تصور میکرد کشوری که بیشترین آمار تلفات را در زمینه کرونا داشته، کشوری باشد که ادعای پیشرفته بودن و سرمایه گذاری داشت و خود را کدخدا میدانست. تا به امروز بیشترین تلفات گریبانگیر آمریکا بوده است.
وی تصریح کرد: بنا بر تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیم بر این است که در اولین فرصت، مساجد و تکیه گاهها باز شوند، ولی مصلحت بر این بود که چند روزی این بازگشاییها به تأخیر بیفتد و امیدواریم با بررسیهای انجام شده و صحبتهای صورت گرفته با وزیر بهداشت، در نیمه دوم ماه رمضان شاهد بازگشایی مساجد باشیم.
لزوم اصلاح قوانین در حوزه مبارزه با مواد مخدر در اسرع وقت
دادستان کل کشور گفت: قطعاً حضور در صحنه مبارزه با مواد مخدر میتواند آثار خوبی داشته باشد. طبق گزارش اجمالی که داده شد، در سال ۹۸ هم در جهت کشفیات و هم در جهت کاهش تعداد شهدا، افزایش شناسایی و مصادره اموال و همچنین استرداد اموال قاچاقچیان، اقدامات کاملاً مناسب بوده است.
وی ادامه داد: اساسیترین نکته در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر آن است که اساس و بنیان کار متناسب با شرایط باشد.
منتظری افزود: حُسن آمار این است که متناسب با شرایط، میتواند جامعتر و کاملتر باشد. قانونی که چند سال قبل برای این شرایط (مبارزه با مواد مخدر) تصویب شده است، امروز نمیتواند نیاز ما را برطرف کند و باید با توجه به مجموعه مؤلفههایی که در جامعه وجود دارد، قانون اصلاح شود.
دادستان کل کشور تأکید کرد: امر مبارزه، موضوعی است که به چند دستگاه مربوط میشود و این موضوع دارای پیام خاصی است که مبارزه با مواد مخدر تنها منوط به قوه قضائیه و نیروی انتظامی نمیشود.
به گفته وی، اگر تمامی دستگاهها پای کار مبارزه با مواد مخدر بیایند، میتوانیم به سرعت با این پدیده خانمانسوز مقابله کنیم اما اگر عملکرد دستگاه کُند باشد، نباید انتظار موفقیت داشته باشیم.
لزوم رسیدگی به معتادان همچون بیماران
منتظری در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: ما اشراف لازم را داریم و میبینیم چه دستگاههایی بیش از وظایفشان در حوزه مبارزه با مواد مخدر اقدام میکنند و چه دستگاههایی کمکاری میکنند.
دادستان کل کشور گفت: امروزه معتاد به عنوان مجرم شناخته نمیشود. وقتی ما به معتاد میگوئیم یک بیمار است، بنابراین وظیفه داریم او را درمان کنیم و باید همگی برای مبارزه با این مسئله به میدان بیاییم.
خطر اعتیاد کمتر از کرونا نیست
وی ادامه داد: چرا ما نسبت به این بلای خانمانسوز اعتیاد اهتمام لازم را نداریم؟ آیا نمیدانیم کسی که گرفتار این مرض و درد میشود و به دام اعتیاد میافتد، شرف و حیثیتش گرفته میشود و این موضوع آثار سویی در جامعه ایجاد میکند؟
منتظری گفت: خطر اعتیاد کمتر از کرونا نیست و این بلا دامنگیر بسیاری از افراد جامعه شده و البته این مسئله دستاورد استعمار است. امروزه تعداد معتادان و افرادی که آلوده به مصرف مواد مخدر هستند، زیبنده ایران نیست.
وی تأکید کرد: آلودگی به مواد مخدر، امروز برای جامعه ما یک آلودگی قابل توجه است که باید اهتمام بیشتری برای مقابله با آن داشته باشیم.
گلایه دادستان کل کشور از حجم مواد مخدر درز پیدا کرده در کشور
دادستان کل کشور تصریح کرد: چرا باید از مرزهای ما این مقدار مواد مخدر رد شود؟ طبق آمار ۹۵۰ تن مواد مخدر در ایران کشف شده است. این سوال مطرح میشود که چه مقدار مواد مخدر وارد و چه مقدار توزیع شده که در حال حاضر ۹۵۰ تن آن کشف شده است؟
منتظری بیان کرد: اغلب مبتلایان به بیماری کرونا، افراد میانسال به بالا هستند و کل جهان درگیر این موضوع شدهاند اما اغلب افرادی که اعتیاد دارند، جوانان هستند. چرا برای این مسئله یک همت جمعی ایجاد نمیشود تا جوانانمان را از این بلای خانمانسوز نجات دهیم؟
کمکاری دستگاههای پشت صحنه مبارزه با مواد مخدر
وی گفت: دستگاههایی که در پشت صحنه باید با مواد مخدر مبارزه کنند، اهتمام لازم را ندارند ولی در عوض آنهایی که در ظاهر با مواد مخدر مبارزه کرده، به وظایفشان به درستی عمل میکنند و باید بررسی شود چرا این روال به این صورت است؟
دادستان کل کشور افزود: باید ستاد مبارزه با مواد مخدر وظایف هر دستگاه را مشخص کند و اگر افراد و دستگاهها به وظایفشان عمل نکردند، به ما بگویند که ما با آنها برخورد قضائی کنیم.
منتظری گفت: اطلاعاتی در دست دارم که برخی ضابطین قضائی در مبارزه با مواد مخدر آسیبهایی دارند که باید در یک جلسه محرمانه به این موضوع پرداخته شود.
گلایه از کم بودن تعداد مراکز نگهداری معتادان متجاهر
وی گفت: تعداد مراکز نگهداری معتادان متجاهر در کشور بالا نیست و به این مسئله اهمیت کمتری داده شده است. متأسفانه در تهران از زندان برای نگهداری معتادان متجاهر استفاده میشود.
دادستان کل کشور ادامه داد: دولت باید اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد. سوال من این است که چند جلسه از جلسات مبارزه با مواد مخدر که در سال برگزار میشود، با حضور رئیس این ستاد (رئیسجمهور) برگزار میشود؟ میخواهم بدانم این مسئله چقدر برای دولت اهمیت دارد؟
وی در پایان گفت: عملکرد دستگاه قضائی در حوزه مبارزه با مواد مخدر قابل قبول است. هر چند این عملکرد مطلوب نباشد، اما نسبت به وظایفی که دارد و در مقایسه با دیگر دستگاهها، عملکرد قابل قبولی داشته است.