ماهواره نور محور گفتگوی آمریکا و فرانسه

به گزارش مشرق به نقل از المانیتور، مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه با ژان ایو لودریان همتای فرانسوی خود درباره پرتاب اولین ماهواره نظامی ایران (نور) گفتگو کرده است.

وزیر خارجه آمریکا روز شنبه نیز در بیانیه‌ای با تکرار اتهامات واهی علیه کشورمان و با استناد به پرتاب اخیر یک ماهواره نظامی در  ایران خواستار تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه تهران شده بود.

بیشتر بخوانید:

پرتاب ماهواره‌ای که آمریکایی‌ها را برآشفت

«نور» سپاه چشم پامپئو را کور کرد!

به دنبال توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ در سال ۲۰۱۵، مقرر شد تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در اواخر اکتبر سال ۲۰۲۰ (مهر ۹۹) منقضی شود.

وزیر خارجه آمریکا همچنین بار دیگر از اتحادیه اروپا خواسته است تا افراد و اشخاصی که در برنامه‌های موشکی ایران فعالیت می‌کند را تحریم کند.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از توافق هسته‌ای برجام خارج شده اما مقام‌های این کشور در تلاش هستند اثبات کنند که هنوز طبق تعاریف مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت جزو مشارکت‌کنندگان این توافق چندجانبه محسوب می‌شوند.

پس از پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نظامی ایران با نام «نور» مقامات آمریکایی از جمله پامپئو وزیر خارجه این کشور به دنبال همراه کردن سایر کشورهای دیگر برای اعمال تحریم‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران هستند.

دیپلمات‌های غربی گفته‌اند در صورتی که ایالات متحده بخواهد از تهدید به بازگرداندن همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران به‌عنوان اهرم فشار به‌روی ‍۱۵ عضو شورای امنیت جهت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران استفاده کند با جدالی سخت و طاقت‌فرسا روبه‌رو خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

سه راه‌حل پیش‌روی آمریکا در برابر ایران

منابع آگاه، از جمله یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز مدعی شده‌اند واشنگتن راهبردش را با بریتانیا، فرانسه و آلمان که از یک طرف اعضای شورای امنیت سازمان ملل و از طرف دیگر اعضای اروپایی توافق هسته‌ای با ایران هستند در میان گذاشته است. 

طبق مفاد توافق هسته‌ای «برجام» تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران اکتبر سال جاری میلادی به پایان خواهد رسید. آمریکا، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در اختیار نمایندگان بریتانیا، فرانسه و آلمان قرار داده که خواستار تمدید این تحریم‌ها است. دیپلمات‌های سازمان ملل می‌گویند آمریکا این پیش‌نویس را در اختیار ۱۱ عضو دیگر شورا از جمله روسیه و چین قرار نداده است.

یک دیپلمات در شورای امنیت در گفت‌وگو با رویترز سرنوشت این پیش‌نویس را این‌طور پیش‌بینی کرد: «[این قطعنامه] به‌محض آمدن [به شورای امنیت] کارش تمام خواهد شد.»

تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت منوط به کسب ۹ رأی موافق از سوی اعضا است، ضمن آنکه این پیش‌نویس نباید توسط اعضای دائم شامل روسیه، چین، ایالات متحده، بریتانیا یا فرانسه وتو شود. دیپلمات‌ها می‌گویند آمریکا احتمالاً برای جلب نظر موافق روسیه و چین با قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران تلاش خواهد کرد.

صبح روز چهارشنبه سوم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹ ماهواره نظامی ایران با نام «نور» توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به‌وسیله ماهواره‌بر سه‌مرحله‌ای «قاصد» در مدار ۴۲۵کیلومتری زمین قرار گرفت.

این پرتاب از پایگاه پرتاب فضایی سپاه در منطقه شاهرود و در کویر مرکزی ایران به انجام رسید، پایگاهی که سالها پیش آماده شده بود تا پرتابگرهای فضایی سنگین سپاه از جمله ماهواره‌بر قائم از آن به فضا پرتاب شود.

ماهواره‌بر قاصد اولین پرتابگر سه‌مرحله‌ای آزمایش‌شده در کشور است. هنوز جزئیاتی از ابعاد و تناژ و قابلیت‌های فنی آن اعلام نشده اما همین تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد که سپاه مسیر توسعه پرتابگرهای فضایی خود را با تنوع مورد نیاز پیگیری کرده است.

برچسب ها:

جهان