بانک مرکزی اروپا، روز سهشنبه با استناد به آزمایشهای صورت گرفته روی اسکناسهای یورو اعلام کرد که خطر انتقال ویروس کرونا و ابتلاء به آن از طریق این اسکناسها قابل توجه نیست.
پول نقد همچنان بهطور گسترده در کشورهای حوزه پولی یورو مورد استفاده قرار میگیرد اما در ماههای اخیر با شیوع ویروس کرونا بسیاری از فروشگاهها و مشاغل از مشتریان خود خواستهاند برای جلوگیری از انتقال احتمالی ویروس هزینه خریدهای خود را با کارت بانکی پرداخت کنند.
فابیو پانتا، عضو هیات اجرایی بانک مرکزی اروپا در مطلبی اعلام کرد که بررسیها در آزمایشگاههای اروپایی نشان میدهد که میزان بقای ویروس کرونا در سطوح استیل ضد زنگ مانند دستگیرههای فلزی نسبت به اسکناسهای یورو در ساعتهای اولیه آلودگی بسیار بیشتر است.
فابیو پانتا افزود: «تجزیه و تحلیلهای دیگر نیز نشان میدهد که انتقال ویروس از سطوح متخلخل مانند اسکناسهای از جنس پنبه خیلی دشوارتر در مقایسه با سطوح صاف مانند پلاستیک است.»
اسکناسهای یورو با استفاده از کاغذهایی از جنس الیاف پنبه خالص چاپ میشوند. این اسکناسها در مقابل ساییدگی مقام هستند.
این عضو هیات اجرایی بانک مرکزی اروپا نتیجه گیری کرد که خطر انتقال ویروس از طریق اسکناسها در مقایسه با سطوح دیگری که افراد مرتب آنها را لمس میکنند، قابل توجه نیست.
بانک مرکزی چین در ماه فوریه اعلام کرده بود که از اشعه ماورا بنفش برای ضدعفونی کردن اسکناسها در مقابل شیوع ویروس کرونا استفاده میکند.
فابیو پانتا درباره سکههای یورو و احتمال انتقال آلودگی به افراد اشارهای نکرد. هنوز مشخص نیست که آیا آزمایش مشابهی روی این سکهها به مانند اسکناسها انجام گرفته است یا نه.
بیش از ۳۴۰ میلیون نفر در سراسر قاره اروپا برای تبادلهای مالی از یورو استفاده میکنند.
بانک مرکزی اروپا میگوید که استفاده از پول نقد روش غالب در پرداختها در منطقه پولی یورو است به طوریکه سه چهارم معاملات از این طریق انجام میشود.
استفاده از پول نقد همچنان در کشورهای بزرگی مانند آلمان، ایتالیا و اسپانیا بسیار محبوب است.