با نزدیک شدن به زمان برگزاری کنکور کارشناسی ارشد، تعداد زیادی از داوطلبان، تعویق مجدد این آزمون را خواستار شده اند.
همزمان با شیوع کرونا در بسیاری از مسائل جاری کشور مُهر تعطیلی خورد؛ در این میان برگزاری کنکورها نیز به تعویق افتاد. یکی از این کنکورها آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۹۹ بود که نهایتا مقرر شد این آزمون در تاریخ ۲۲ و ۲۳ خرداد ۹۹ برگزار شود.
رئیس سازمان سنجش نیز به خبرنگار ما اعلام کرده است که این کنکور در موعد مقرر برگزار خواهد شد و اگر ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کند که این آزمون باید به تعویق بیفتد آن را برگزار نمیکنیم. با این وجود جمع زیادی از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد با راه اندازی کمپینی متقاضی تعویق کنکور هستند.
دلایل داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد ۹۹ برای تعویق مجدد
یکی از دانشجویان متقاضی تعویق کنکور کارشناسی ارشد فارغ التحصیل دانشگاه آبادان در گفتوگوییگفت: من و عده زیادی از داوطلبان کنکور ارشد با توجه به شیوع بیماری کرونا و سرعت انتقال و انتشار ویروس و خطر ابتلا به این بیماری و همچنین با توجه به تحقیقات صورت گرفته شده مبنی بر امکان آلوده شدن افراد (با عطسه و سرفه) و همچنین رعایت طرح فاصله گذاری اجتماعی و تاکید ستاد ملی مبارزه با بیماری به منظور رعایت اصول و قوانین وضع شده و قطع زنجیره تماس افراد سالم با افراد بیمار و ناقل درخواست تعویق افتادن زمان برگزاری این کنکور را داریم.
این داوطلب کنکور کارشناسی ارشد ۹۹ درباره دلایل این درخواست، گفت: نمیشود چهار ساعت با ماسک بر سر جلسه امتحان کنکور نشست؛ تنفس کردن در شرایطی که هم استرس آزمون حاکم است و هم خطر مبتلا شدن به بیماری کرونا، بسیار سخت است.
او تاکید کرد: داوطلبانی هستند که نزدیک به پنج ساعت از محل سکونت خود باید دور شوند تا به محل حوزه امتحانی برسند و این امکان را ندارند که شب قبل از آزمون به خوابگاه یا مکانی بروند که اسکان داشته باشند. اگر هم صبح اول وقت بخواهند حرکت کنند؛ قطعا جلسه کنکور برای آنها توام با استرس و خستگی خواهد بود.
این فارغ التحصیل دانشگاه آبادان گفت: داوطلبانی هستند که با توجه به شرایط موجود و مشکلات اقتصادی مجبور هستند بجای پدر خانواده کار کنند و فرصت مطالعه کافی برای آزمون را ندارند. این افراد هم درخواست وقت بیشتر برای مطالعه دارند تا بتوانند فرصتهای از دست رفته را جبران کنند. با توجه به اینکه آزمون کارشناسان رسمی دادگستری، کنکورهای وزارت بهداشت و تعطیلی مجامع ورزشی از جمله مسابقات المپیک، لیگهای جهانی فوتبال و دیگر ورزش ها، به تعویق افتاده اند؛ چرا کنکور کارشناسی ارشد به تعویق نمی افتد؟.
او ادامه داد: عدم تغییر در برگزاری کنکور وزارت علوم در این شرایط بحرانی اصلا عادلانه نیست. کمپین داوطلبان کارشناسی ارشد تاکنون بیش از یازده هزار حمایت کننده داشته است. تعطیلی کتابخانهها، خوابگاهها و عدم دسترسی به استادان برای رفع اشکالات درسی، ابتلای بعضی از داوطلبان به بیماری کرونا و از دست دادن وقت بسیار زیاد و افت شدید تحصیلی برای آمادگی کنکور از دیگر دلایل ما برای به تعویق افتادن کنکور سراسری است.
یکی دیگر از داوطلبان کارشناسی ارشد نیز گفت: من یکی از قربانیهای ویروس کرونا بودم و مریض شدم، حدود یک ماه وقتم هدر رفت. یعنی تمام تلاشی که از تابستان کردم بخاطر این یک ماه مریضی که هر لحظه ممکن بود بمیرم از دست رفت اما دوباره شروع کردم، نمیدانم که با این یک ماه عقب افتادن از درس خواندن در زمان محدود میتوانم نتیجه بگیرم یا خیر.
تعویق کنکور وابسته به نظر ستاد ملی کروناست
فاطمه زرین آمیزی، مدیرکل روابط عمومی و سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگوییدرباره تعویق مجدد کنکورها گفت: سازمان سنجش یک سازمان مجری است و همان طور که زمان برگزاری آزمون دکتری از اسفند به خرداد موکول شد؛ زمان برگزاری بقیه آزمونها هم تغییر کرد. باید ستاد مقابله با کرونا در مورد این مسئله تصمیم بگیرد.
او تصریح کرد: اگر ستاد مقابله با کرونا به سازمان سنجش بگوید آزمونها بنا به شرایط کشور و شرایط بحرانی کرونا به تعویق بیفتد؛ باز هم اقدام به تعویق میکنیم. در غیر این صورت مطابق زمان برگزاری که اعلام شده آزمون را برگزار میکنیم.
پیگیر درخواست داوطلبان برای تغییر زمان آزمونهای سراسری هستیم
علیرضا وهاب زاده، مشاور وزیر بهداشت در توییت خود نوشت: در تصمیمگیری برای شرایط برگزاری قطعا سلامت داوطلبان، اصلیترین محور خواهد بود.
طی هفته گذشته در خصوص نگرانیهای مطرح شده درباره شرایط برگزاری آزمونهای سراسری و درخواست برای به تعویق افتادن زمان آنها، جلسات متعددی برگزار و جوانب مختلف این موضوع بررسی شده که نتایج آن اطلاعرسانی خواهد شد. قطعا سلامت داوطلبان، اصلیترین محور این تصمیمات خواهد بود.
چند سوال پرتکرار داوطلبان
-با توجه به لغو مراسمهای ماه رمضان و همچنین مراسمات ملی خرداد برگزاری آزمونها در خرداد ماه برخوردی دوگانه است؟.
-اگر قرار است که کنکور کارشناسی ارشد در موعد مقرر برگزار شود چرا در حدود یک ماه نیم قبل از تاریخ برگزاری یعنی ابتدای اردیبهشت مهلت مجدد برای ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد در نظر گرفته شد؟.
-چرا آزمون کارشناسان رسمی دادگستری که مقرر بود در ۹ خرداد برگزار شود به تعویق افتاد، ولی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری به تعویق نمیافتد؟.
علاوه بر این سوالات زیادی نیز درباره تمهیدات حفاظتی سازمان سنجش برای جلوگیری از تقلب در کنکور از جمله نحوه بازرسی بدنی، نحوه کسب اثر انگشت و نحوه تشخیص چهره داوطلبان شکل گرفته است. این داوطلبان همچین درباره نحوه رفت و آمد داوطلبان به مراکز استانها برای شرکت در آزمون معترض هستند.
داوطلبان در فضای مجازی نیز اعتراضات زیادی را مطرح کرده اند که در ادامه چند مورد را می خوانید:
کنکور در صورت تشخیص ستادملی مبارزه با کرونا به تعویق میافتد!
داوطلبان عدم مهار بیماری، شروع پیکهای دوم و سوم، ازدحام ناشی از تجمیع در محل برگزاری کنکور، سختی تنفس با ماسک در طول ۴ ساعت جلسه آزمون، مسافرت از روستاها و شهرها به محل برگزاری آزمونها و بسته بودن کتابخانهها و عدم دسترسی به منابع علمی را از مهمترین دلایل خود برای تعویق آزمونها میدانند.
در مقابل تمام این داوطلبان که متقاضی تعویق کنکور هستند؛ باید به چند نکته دیگر توجه کرد: اینکه تعداد زیادی از داوطلبانی که برنامه ریزی خود را انجام داده اند و مشغول مطالعه هستند، به هیچ وجه با تعویق مجدد کنکور موافق نیستند. از سوی دیگر چند ماه بعد زمان شروع سال تحصیلی جدید است و وقفه در برگزاری کنکور قطعا شروع سال تحصیلی را نیز با مشکل رو به رو خواهد کرد. نکته مهم دیگر نیز این است که شرایط کشور مشخص نیست و اگر ستاد ملی مبارزه با کرونا تشخیص دهد قطعا کنکور به تعویق خواهد افتاد.
کنکور کارشناسی ارشد ناپیوسته بر اساس اعلام سازمان سنجش در روزهای ۲۲ و ۲۳ خرداد ۹۹ در حوزهای امتحانی مربوطه برگزار میشود.