به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری فلسطین الیوم، دکتر مصطفی البرغوثی سیاستمدار و نویسنده فلسطینی در مقالهای تاکید کرد که درگیریهای نظامی اخیر بین نیروهای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی در غزه گر چه 48 ساعت بیشتر طول نکشید، اما مملو از پیامها و درسها و نتیجهگیریهای گرانبها بود.
بیشتر بخوانید:
این کارشناس مسائل راهبردی منطقه در مقاله خود به 7 درس در این رابطه اشاره کرده و مینویسد:
درس اول اینکه راهپیمایی های بازگشت به عنوان ابزاری هجومی برای تغییر موازنه قدرت و رفع محاصره به کار می رود. علاوه بر اینکه این راهپیماییها به عنوان ابزاری دفاعی و تاثیرگذار جهت ایجاد بازدارندگی نظامی در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی به کار گرفته میشود.
نتیجهگیری دوم محدودیت گزینههای نظامی و سیاسی اسرائیل در مورد نوار غزه است که به لطف پایداری و مقاومت ملت فلسطین و قدرت بازدارندگی موجود در اختیار آنها ایجاد شده است. به این ترتیب روزنامههای رژیم صهیونیستی مملو از مقالاتی است که از بی فایده بودن جنگ فراگیر در غزه و اشغالگری مجدد در آن سخن میگویند. چرا که معتقدند چنین جنگی هزینههای بسیار بالایی برای ارتش اسرائیل به دنبال دارد و هزاران نفر را از بین میبرد و مقامات رسمی و سیاسی رژیم صهیونیستی نمیتوانند تبعات این جنگ را بر دوش بکشند. علاوه بر اینکه اشغال مجدد غزه باعث افزایش رویکرد مقاومت میشود و بار دیگر در نهایت ارتش اسرائیل را مجبور به ترک نوارغزه میکند.
سومین نتیجه گیری که این نویسنده فلسطینی به آن اشاره میکند، این است که جنگ مذکور بار دیگر تاکید کرد که یکی از مهمترین نقاط ضعف رژیم صهیونیستی حساسیت مفرط نسبت به خسارتهای انسانی است. رژیم صهیونیستی این آمادگی را دارد که هزاران فلسطینی را به خاک و خون بکشد و خم به ابرو نیاورد، اما هرگز این موضوع را تحمل نمیکند که حتی چند نفر از صهیونیستها را در هر درگیری احتمالی آینده از دست بدهد.
نقطه ضعف دیگری که رژیم صهیونیستی بسیار نسبت به آن حساس است، خسارتهای انسانی است. رژیم صهیونیستی معتقد است که اقتصاد سرزمینهای اشغالی در درگیریهای اخیر تحت تاثیر قرار گرفت و این رژیم در نتیجه فرار گسترده گردشگران و لغو هتلهای رزرو شده برای گردشگری و توقف فعالیتها در بسیاری از مناطق سرزمینهای اشغالی چندین میلیون دلار خسارت دیده است. علاوه بر این که پروازها در فرودگاه اللد نیز متوقف شد. شاید به همین علت است که نظرسنجیهای صورت گرفته در سرزمینهای اشغالی نشان میدهد که بیشتر اسرائیلیها اعتقاد دارند فلسطینیان برنده درگیریهای اخیر شدهاند.
چهارمین نتیجهگیری این است که راهپیمایی بازگشت و رفع محاصره و درگیریهای اخیر و جنگ خان الاحمر و قبل از آن انتفاضه قدس نشان داد که استراتژی جایگزینی که برای مذاکرات شکست خورده انتخاب شده، در مسیر درست قرار دارد. استراتژی که به دنبال تغییر موازنه های قدرت با اسرائیل است و تاکید دارد چیزی که با زور گرفته شود با غیر زور قابل گرفتن نیست.
پنجمین نکتهای که گزارش مذکور به آن اشاره می کند، عدم مجوز برای بی توجهی و غفلت در غزه حتی برای چند لحظه است. حوادث اخیر نشان میدهد که حاکمیت رژیم صهیونیستی هیچ ارزشی برای معاهده ها و توافقنامه های بین المللی یا آتشبس امضا شده خود قائل نیست و فریبکاریهای خود را در هر لحظه دنبال میکند. آنها در حال حاضر به دنبال بررسی نتایج و عبرتهای دور تازه درگیری ها و بررسی نقاط ضعف و قدرت خود هستند و آتش بس نیز تنها یک مرحله گذرا از رقابتهای نامحدودی است که جز با پایان دادن به اشغالگری و از بین بردن رویکرد تبعیضآمیز و نژادپرستانه رژیم صهیونیستی متوقف نخواهد شد.
ششمین نتیجهای که مصطفی البرغوثی به آن اشاره می کند، این است که مبارزه و پیروزی در آن باعث وحدت فلسطینیان شده و روحیه آنها را تقویت کرده و احساس عظمت و امید و اعتماد به نفس را در آنها زنده کرده است. این جنگ در مقابل، روحیه شکاف و ناامیدی و سرخوردگی و یأس را در میان صهیونیستها گسترش داده است.
هفتمین، مهمترین و آخرین نکته ای که این مقاله به آن اشاره میکند، این است که قدرت گروههای فلسطینی در وحدت آن و ضعف آنها در شکاف و اختلاف است. دکتر البرغوثی ابراز امیدواری می کند که این هوشیاری در میان همه ایجاد شود و وحدت در میان گروههای فلسطینی به اجرا گذاشته شود.