ظریف: آمریکا بیشترین هزینه‌های نظامی را دارد اما نگران ایران است

به گزارش مشرق، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در واکنش به تشدید تلاش‌های چند هفته اخیر مقام‌های دولت آمریکا در خصوص تمدید تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران گفت: «آمریکا مدت هاست که در صدر کشورهای هزینه‌کننده نظامی، صدر فروشندگان سلاح، صدر آغازکنندگان و تحریک‌کنندگان جنگ و سودجویان درگیری‌های جهان است اما با اینحال، ظاهراً مایک پامپئو (وزیر خارجه آمریکا) آنقدر درباره ایران که تا سال ۱۹۷۹ (انقلاب ۵۷) مشتری بزرگ تسلیحات آمریکا بود، نگرانی دارد که در حال گسیل سلاح به جهان است».

وزیر خارجه ایران در این پیام توییتری خود همچنین یک کلیپ ویدئویی با عنوان «ایالات متحده تسلیحات» منشتر کرده  که روند ارسال تسلیحات آمریکا به سایر نقاط جهان را نشان می‌داد.

دانلود

بر اساس یکی از بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرایی شد، ایران تا پنج سال از خرید تسلیحات تهاجمی منع شده است. این بند از قطعنامه در اکتبر سال ۲۰۲۰ (اواخر مهر ماه ۱۳۹۹) منقضی و پس از آن ایران امکان خرید جنگ‌افزار از دیگر کشورها را خواهد داشت.

وزیر خارجه آمریکا چهارشنبه دهم اردیبهشت ماه نیز با لحنی تهدیدآمیز گفت که بعد از لغو تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ (آبان ۹۹)، آمریکا اجازه خرید سلاح را به ایران نخواهد داد و عنوان کرد که واشنگتن با شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران همکاری خواهد کرد، اما اگر موفق نشود، «هر احتمالی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد».

او همچنین در حالی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هشتم می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد و در این مدت تلاش‌های زیادی هم صورت داد تا پنج عضو دیگر را ترغیب به خروج از این توافق کند، مدعی شد که واشنگتن همچنان عضو برجام است و گفت: «آمریکا یکی از شرکا است و در متن هم وجود دارد و چیز عجیب و غریب و جادویی نیست. مشارکت آمریکا در برجام «بدون ابهام» است.

آمریکا در شرایطی در خصوص پایان تحریم‌های تسلیحاتی ایران ابراز نگرانی می‌کند که طبق تحقیقات موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم، صادرات تسلیحات ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۹ به طرز چشمگیری به ۹۶ کشور جهان گسترش یافته است.

طبق این گزارش، آمریکا همچنان بزرگترین صادرکننده تسلیحات در جهان است و طبق آمار منتشر شده، ۳۶ درصد از تسلیحات کل جهان را در بازه زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ به خود تخصیص داده است.

برچسب ها:

جهان