سیاستمداران آمریکایی؛ «مجرمان تاریخی» شیوع جهانی کرونا

به گزارش مشرق به نقل از رادیو بین المللی چین، «ریچارد هورتون» سردبیر مجله پزشکی «لَنست» در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «سی جی تی ان» ضمن اینکه ویروس کرونا را یک «بلای ساختگی» توصیف کرد، گفت که دولت آمریکا کل ماه فوریه و اوایل مارس را که می توانست روی مهار کرونا سرمایه گذاری کند، تلف کرده است.

چنین اظهاراتی از سوی آقای هورتون به نوعی نشان دهنده این واقعیت است که کم کاری ها و اشتباهات متوالی تصمیم گیرندگان در آمریکا و هدف آنها در راستای سیاسی کردن موضوع کرونا، عامل تشدید این بیماری در این کشور و همینطور جهان بوده است.

ببینید:

فیلم/ روایت راننده آمبولانس از بحران نیویورک

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» اخیرا در مقاله ای گزارش داد که وضعیت کنونی حاکم در آمریکا نشان می دهد بیمارستان ها، بخش های تولیدی و دولت واشنگتن به دنبال شیوع آنفولانزای «H۱N۱» در سال ۲۰۰۹ میلادی، اصلاحات لازم را عملیاتی نکردند و هیچ نوع آمادگی ای برای مقابله با شیوع بیماری دیگری مانند کرونا نداشتند و از طرف دیگر، دولت آمریکا نیز ذخیره کافی برای ملزومات پزشکی راهبردی را در این شرایط فراهم نکرده است.

آنچه وضعیت را بدتر می کرد، این بود که آمریکا به رغم هشدارهای چین و سازمان بهداشت جهانی، از همان ابتدا ویروس کرونا را نوعی آنفلوانزا توصیف کرد و حتی مانع از این شد که پزشکان این کشور هشدارهای مشابه چین و سازمان بهداشت جهانی در این زمینه صادر کنند.

پس از آن بود که دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در آمریکا وارد مناقشات سیاسی شدند و به این ترتیب آمریکا ۷۰ روزی را که می توانست به مقابله با کرونا بپردازد از دست داد و تلف کرد.

سیاستمداران آمریکایی با وجود تشدید شیوع ویروس کرونا در این کشور، به جای آنکه سیاست های خود را تعدیل کنند و روی نجات جان بیماران متمرکز شوند، تمام نیروی خود را صرف فرافکنی کردند و بنابراین، با وجود وخامت وضعیت کرونا در این کشور، ایالات متحده به منبع مهم صادر کننده مبتلایان کرونایی به سایر نقاط جهان تبدیل شد.

در این بین، نخست وزیر استرالیا گزارش داده است که ۸۰ درصد از موارد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور را بیمارانی تشکیل می دهند که وارد استرالیا شده اند و بیشتر این موارد مبتلای ورودی به استرالیا نیز از کشور آمریکا بوده اند.

با این وجود، سیاستمداران آمریکایی چگونگی سوء استفاده از ویروس کرونا به نفع خود را بسیار می دانند به طوریکه به بهانه مهار این ویروس، اقدام به اخراج هر چه بیشتر مهاجران غیرقانونی از مکزیک و دیگر کشورهای آمریکای لاتین کرده اند و این اقدام خود منجر به تشدید وضعیت کرونا در این کشورها شد. به عنوان مثال، وزیر بهداشت گواتمالا اینطور گزارش داده است که از ماه مارس تاکنون، به طور متوسط نیمی از شهروندان این کشور که به عنوان مهاجر غیرقانونی از آمریکا اخراج و به گواتمالا برگشت داده شده اند، مبتلا به کرونا بوده اند.

آمریکا به منظور سرپوش گذاشتن بر کم کاری های خود در مسیر مهار ویروس کرونا، اقدام به توقف پرداخت های مالی به سازمان بهداشت جهانی کرد و حتی «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز در این بین درباره قطع دائمی کمک های مالی دولت واشنگتن به سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است.

این در حالیست که چنین اقدامی از سوی آمریکا قطعا و بی تردید، مانعی در مسیر کمک رسانی های سازمان بهداشت جهانی به کشورهای در حال توسعه است.

مجله «ساینس» آمریکا این اقدام دولت واشنگتن را کوته بینانه و بلایی برای سازمان بهداشت جهانی توصیف کرده است.

توجه به تمام این وقایع نشان می دهد که برخی از سیاستگذاران آمریکایی با اقدامات خود در حال پخش هر چه بیشتر کرونا در سطح جهان هستند و این در حالیست که قاعدتا بشر باید در مقابله با چنین بحران جهانی، دست به دست یکدیگر بدهد و متحد عمل کند.

اگر سیاستمداران آمریکایی همچنان به مسیر اشتباهات خود ادامه دهند، قطعا به مجرمان تاریخی تبدیل خواهند شد.

برچسب ها:

جهان