دوگانه سازی‌های آمریکا در بیروت

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی آن سوی منطقه نوشت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی لبنان، امروز بیش از هر زمان دیگری پیچیده و سیال است.

مؤلفه‌های فراوانی ازجمله افزایش منازعه ایران و آمریکا، کاهش تمایل واشنگتن به ارائه کمک‌های مالی به برخی کشورها ازجمله لبنان، تهدید منافع و مطلوبیت‌های بخش مهمی از جریان‌های سیاسی – در هر دو ائتلاف 8 و 14 مارس، معضلات فزاینده اقتصادی، بروز ناهنجاری‌های اجتماعی ازجمله خشونت و بحران‌های جهانی ازجمله کاهش قیمت نفت و شیوع کرونا، لبنان را در معرض تحولات مهمی قرار داده است .

اما این بار جنس اعتراضات و آشوب ها متفاوت است.ماجرا به آن جا بر می گردد که تقریباً هیچ‌کدام از گروه‌های ائتلاف ۱۴ مارس در کابینه دیاب حضور نداشتند،به همین دلیل از همان ابتدا به نظر می‌رسید که ۱۴ مارس به دنبال اجرای یک سناریوی دو مرحله‌ای است؛ مرحله نخست، حضور نیافتن در دولت جدید؛ فاصله گرفتن از قدرت و ایفای نقش اپوزیسیون و مرحله دوم، تلاش برای بازگشت به قدرت به عنوان بخشی از راه حل مشکلات لبنان.

در این سناریو، دولت جدید توانایی حل مشکلات لبنان را ندارد و ۱۴ مارس که هیچ‌گونه حضوری در کابینه نداشته از طریق استفاده از مطالبات انباشته مردمی به صحنه قدرت بازمی‌گردد.همزمان،برای پیاده سازی این سناریو، آمریکایی ها و رسانه های وابسته به آن ها حرکت های اعتراضی مردمی در لبنان را بایدبه عنوان بهار عربی دوم معرفی کرده و ضعف جمعیت را با بالا بردن قدرت تخریب در رسانه های شان جبران کنند.

وقتی با سر و صدای زیاد توجهات را به خود جلب می کنند، قدرت ایجاد تغییر بالا می رود و تلاش می شود جمعیت های کم با تخریب عمل کنند.در واقعیت نیز آن چه دیده می شود کاریکاتوری است که تلاش می شود بهار عربی معرفی شود.نکته مهم این است که آمریکایی  ها با شعار دموکراسی و تبلیغ دموکراسی خواهی به دنبال دوگانه سازی میان مردم لبنان و ضعیف نشان دادن دولت فعلی لبنان است. دولتی که به خصوص در موضوع کرونا بسیار موفق بوده و به نسبت دولت های فاسد قبلی ، بیشترین ارتباط و نزدیکی را با مردم دارد.

برچسب ها:

جهان