کشف تپه های 4000 ساله ساخته شده توسط موریانه ها در قلب آمازون

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دیلی میل، محققان موفق به شناسایی تپه هایی در قاره آمریکای جنوبی و در منطقه آمازون شده اند که توسط موریانه ها ایجاد شده اند و قدمت آنها به 4000 سال قبل یعنی زمان ساخته شدن اهرام مصر می رسد.

 وسعت منطقه ای که تپه های یادشده در آن واقع است، بسیار زیاد بوده و از کل مساحت انگلیس بیشتر است.

تپه های یادشده آشیانه موریانه ها محسوب نمی شود، بلکه ایجاد آنها نتیجه تلاش این حشره برای استخراج خاک و ایجاد تونل های متعدد است. علت ارتفاع دو و نیم متری تپه های یادشده آن است که موریانه ها طی هزاران سال خاک را در عمق زمین جابجا کرده و این سازه های غول پیکر را ایجاد کرده اند.

میزان خاکی که طی این مدت توسط موریانه های مذکور جابجا شده، برای 2500 بار پرکردن استادیوم ویمبلی کافی است. با توجه به وسعت جنگل های این منطقه تپه های یادشده تا به حال از چشم بشر مخفی مانده بودند. این تپه های شگفت آور در شمال شرقی کشور برزیل قرار دارند.

موریانه ها معمولا دست به ساخت تپه های غول آسا می زنند تا از خود در برابر مهاجمان حفاظت کنند. این حشرات تونل های زیرزمینی خانه های خود را هم به گونه ای طراحی می کنند که هوای تازه همیشه در آنها جریان پیدا کند. میزان خاکی که برای ساخت و ساز تونل ها و این تپه ها در جنگل امازون جابجا شده بیش از یک میلیارد متر مکعب برآورد می شود.

انتهای پیام/