به گزارش مشرق، غلامحسین اسماعیلی در ادامه بیست و پنجمین نشست خبری خود درباره نتیجه بررسیهای 500 هیئت کارشناسی که قرار بود وضعیت زندانیان را بررسی کنند اظهار کرد: این هیئتها در 15 روز گذشته با کار جهادی و شبانهروزی تمام پروندههای زندانیان در حال مرخصی و برخی زندانیان موجود در زندان را به صورت دقیق و کارشناسی مورد بررسی قرار دادند و بر اساس نوع جرم و میزان مجازات و میزان باقی مانده مجازات و نحوه رفتار در زمان حبس و مرخصی، برای یکایک این زندانیان تصمیمات کارشناسی گرفته شده است.
بیشتر بخوانید:
اسماعیلی: مشکلات معلمان و کارگران با شعار حل نمیشود
فیلم/ آخرین وضعیت گزارش دیوان محاسبات در قوهقضائیه
وی افزود: جمعیتی که به مرخصی رفتند، 114 هزار و 193 نفر هستند و پرونده همه این افراد و تعدادی دیگر از زندانیان مورد بررسی قرار گرفت که یک اقدام بسیار موثر در ارتباط با زندانیان بود. در اجرای سیاستهای کاهش جمعیت کیفری و سیاست حبسزدایی در سال گذشته، بیش از 106 هزار حکم مجازات جایگزین حبس توسط همکاران ما در سراسر ایران صادر شده است.
وی افزود: همان طور که قبلا گفتیم، مبارزه با مفاسد اقتصادی اولویت اصلی ماست و تا زمانی که فساد وجود داشته باشد، مبارزه قاطع و بیامان با مفسدان بدون هیچ ملاحظهای ادامه خواهد داشت. بر همین اساس چهار خبر در ارتباط با مبارزه با مفاسد اقتصادی در اردیبهشت امسال را اعلام میکنم.
اسماعیلی اضافه کرد: امروز همزمان با برگزاری این نشست در شعبه اول ویژه رسیدگی به پروندههای اخلالگران اقتصادی، 21 نفر از متهمان اخلال در نظام ارزی کشور که با خرید و فروش غیرمجاز ارز و خرید و فروش به صورت فردایی باعث اخلال در نظام ارزی کشور شده بودند، محاکمه شدند. این متهمان هر کدام در قالب چهار گروه فعالیت میکردند و در مجموع بیش از 48 میلیون دلار ارز توسط این متهمان خرید و فروش شده بود.
سخنگوی قوه قضائیه به صدور رای محکومیت هفت نفر دیگر از متهمان بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان اشاره کرد و گفت: تقارن این محکومیت با هفته معلم هدیهای از ناحیه قوه قضائیه به این قشر عزیز است. در این ارتباط محمدرضا خانی مدیرعامل وقت بانک سرمایه به جرم مشارکت در اخلال درنظام اقتصادی به صورت عمده به تحمل 20 سال حبس، 74 ضربه شلاق، محرومیت دائم از خدمات دولتی و پرداخت زای نقدی به مبلغ 640 هزار یورو و 6 میلیارد و 723 میلیون ریال، همچنین یاسر ضیایی قائم مقام وقت بانک سرمایه به جرم مشارکت در اخلال درنظام اقتصادی به صورت عمده به تحمل 15 سال حبس، 74 ضربه شلاق، محرومیت از خدمات دولتی و ضبط مجموعا 52 میلیارد ریال وجوه حاصل از جرم، خیرالله بیرانوند مدیرعامل وقت بانک سرمایه به جرم مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی به تحمل 15 سال حبس، 74 ضربه شلاق دو محرومیت دائم از خدمات دولتی، بهمن خادم عضو هیئت مدیره بانک سرمایه به جرم مشارکت در نظام اقتصادی به تحمل 5 سال حبس، 74 ضربه شلاق، محرومیت دائم از خدمات دولتی و ضبط مبلغ 960 میلیون ریال، مهرداد باقری عضو هیئت مدیره به جرم مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی به 5 سال حبس تعزیری، 74 ضربه شلاق و محرومیت دائم از خدمات دولتی و پرویز احمدی مدیرعامل وقت بانک سرمایه به 5 سال حبس تعزیری، 74 ضربه شلاق و محرومیت دائم از خدمات و مشاغل دولتی و علیرضا حیدرآبادی پور به جرم مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی به صورت غیابی به تحمل 12 سال حبس تعزیری، محرومیت دائم از خدمات دولتی و جزای نقدی به مبلغ 4 میلیارد و 600 میلیون ریال محکوم شدند.
وی گفت: در پرونده امامی و 20 نفر دیگر نیز اخیرا کیفرخواست صادره شده و به زودی محاکمه می شوند و پرونده 20 نفر نیز به دادگاه کیفری 2 ارسال شده است.