تمام باورهای اشتباه درباره ویروس کرونا

5eb1bce4a56c2_2020-05-05_23-52
تحقیقات نشان داده است که نور آفتاب ویروس را از بین می‌برد اما این موضوع کافی نیست تا بگوییم نور آفتاب از ابتلا به ویروس جلوگیری می‌کند.

شاید چند ماه پیش که خبری از انتشار ویروسی جدید در چین در رسانه‌ها منتشر شد، کسی فکرش را نمی‌کرد چند وقت بعد شیوع این بیماری دامن‌گیر تمام کشورهای دنیا و تیتر یک تمام اخبار شده و شکل جدیدی به زندگی تمام ساکنان کره زمین بدهد.

ماجرا که جدی شد، ترس و اضطراب به بازار داغ شایعات دامن زد و هرکس نسخه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری داشت؛ از مصرف سیر و پیاز و اسپند دود کردن که خطری نداشتند گرفته تا خوردن الکل صنعتی که جان افراد زیادی گرفت. نسخه‌های خنده داری که دستمایه شوخی مردم شد هم کم نبودند. مانند مصرف ادرار شتر یا نسخه‌ احمقانه‌ای که رئیس جمهور ایالات متحده برای مردمش پیچید: تزریق مواد ضد عفونی به بدن! که پزشکان و حتی شرکت‌های تولیدکننده مواد ضدعفونی به سرعت حرف او را تکذیب کرده و از مردم خواستند به هیچ عنوان دست به چنین اقدامی نزنند.

با این حال، شایعات و باورهای اشتباهی بین مردم رایج است که تصور می‌کنند در جلوگیری از ابتلا به این ویروس می‌تواند مفید باشد.

داروی درمان کوید۱۹ هنوز شناسایی نشده است
در حالی که تحقیقات دارویی همچنان ادامه دارد، در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه هیدروکسی کلروکین یا هر داروی دیگر قادر به درمان  COVID-۱۹ یا جلوگیری از آن، وجود ندارد و سوء مصرف این دارو می‌تواند عوارض جانبی و بیماری جدی ایجاد کرده و حتی منجر به مرگ شود.

مصرف سیر و فلفل جلوی ابتلا به کرونا را نمی‌گیرد
فلفل‌ها با وجود طعم مطلوب‌شان قابلیت درمانی یا پیشگیرانه ندارند و همچنان بهترین راه برای محافظت از خود در برابر این ویروس حداقل یک متر دور ماندن از دیگران و شست‌وشوی مداوم دست‌هاست. همچنین برای حفظ سلامت عمومی تلاش کنید رژیمی مفید داشته باشید و آب زیاد بنوشید.

سیر هم یک ماده غذایی سالم است که خاصیت ضد میکروبی دارد. با این حال، هیچ شواهدی این موضوع را تایید نمی‌کند که خوردن سیر شما را از ابتلا به کوید۱۹ در امان نگه می‌دارد.

ویروس کرونا از طریق حشرات منتقل نمی‌شود
تا به امروز، هیچ مدرک و اطلاعاتی مبنی بر انتقال ویروس از طریق حشرات خانگی یا گزش پشه وجود ندارد. این ویروس در درجه اول از طریق قطرات تنفسی در هنگام عطسه، سرفه و صحبت کردن منتقل می‌شود و همچنین ممکن است با لمس سطوح آلوده و تماس با چشم، دهان یا بینی به این ویروس آلوده شوید.

به هیچ عنوان مواد ضدعفونی به بدن‌تان وارد نکنید
تحت هیچ شرایطی مواد ضدعفونی را وارد بدن خود نکنید. این مواد می‌توانند سمی باشند و باعث تحریک و آسیب به بدن شما و یا حتی موجب مرگ شوند.

از سفید کننده و ضد عفونی کننده فقط باید برای ضد عفونی کردن سطوح استفاده شود. به یاد داشته باشید که کلر (سفید کننده) و سایر مواد ضد عفونی کننده را در دسترس کودکان قرار ندهید.

متانول و اتانول سمی هستند و نوشیدن آنها می تواند منجر به معلولیت و مرگ شود. متانول و اتانول گاهی اوقات در مواد تمیز کننده برای از بین بردن ویروس روی سطوح استفاده می‌شود اما با این وجود هرگز نباید آنها را بنوشید. آنها ویروس را در بدن شما نمی‌کشند و به اندام‌های داخلی شما آسیب می رسانند.

آفتاب، گرمای بیشتر از ۲۵ درجه و حمام داغ خاصیت جلوگیری ندارند
تحقیقات نشان داده است که نور آفتاب ویروس را از بین می‌برد اما این موضوع کافی نیست تا بگوییم نور آفتاب از ابتلا به ویروس جلوگیری می‌کند.

شاهد این موضوع کشورهایی هستند که آب و هوای گرم دارند اما کرونا ویروس در آنجا هم شیوع پیدا کرده است. برای محافظت از خود، اطمینان حاصل کنید که دستان خود را به طور مکرر و کامل تمیز کرده و از تماس با چشم، دهان و بینی خودداری کنید.

دوش گرفتن با آب خیلی گرم مانع ابتلا به COVID-۱۹ نمی شود. بدون در نظر گرفتن دمای آبی که با آن دوش می‌گیرید، دمای طبیعی بدن در حدود ۳۶.۵ تا ۳۷ درجه سانتی گراد باقی می‌ماند. در واقع، حمام با آب بسیار گرم می‌تواند با ایجاد سوختگی به بدن شما آسیب بزند.

قانون ده ثانیه صحت ندارد
نگه داشتن نفس به مدت ده الی بیست ثانیه بدون سرفه یا احساس نفس تنگی یکی از کارهایی بود که گفته شد برای اینکه بفهمیم کرونا داریم یا نه به ما کمک می‌کند. اما سازمان بهداشت جهانی با تکذیب این موضوع می‌گوید که شایع‌ترین علائم COVID-۱۹ سرفه خشک ، خستگی و تب است و در برخی از افراد نیز ممکن است اشکال شدیدتری از بیماری مانند پنومونی ایجاد کند و بهترین روش فهمیدن اینکه بیمار هستید یا نه، آزمایشی است که در مراکز درمانی انجام می‌شود.

آب و هوای سرد یا گرم در شیوع بیماری تاثیر چندانی ندارند
در حالیکه برخی معتقدند هوای گرم ویروس کرونا را از بین خواهد برد، اما شواهد نشان می‌دهد که ویروس کرونا در مناطقی با آب و هوای گرم و مرطوب هم قابل انتقال است و هوای سرد و برفی هم قادر نیست این ویروس را از بین ببرد.

شست‌وشوی بینی و حلق با آب نمک فایده ندارد
شواهد محدودی وجود دارد مبنی بر اینکه شستشوی مرتب بینی با آب نمک میتواند به افراد در بهبودی سریع‌تر از سرماخوردگی کمک کند؛ اما تا به حال شواهدی از فایده این کار برای بهبود از بیماری های تنفسی نشان داده نشده است.

فقط افراد مسن و گروه‌های حساس در خطر نیستند
واقعیت این است که افراد در هر سنی می‌توانند توسط ویروس جدید آلوده شوند. افراد مسن و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند آسم، دیابت و بیماری‌های قلبی، دارند، در برابر کرونا ویروس آسیب پذیرتر اند.

شواهد حاکی از آن است که همه گروه‌های سنی ممکن است به کوید۱۹ مبتلا شوند.

هرچند که تاکنون بیشتر موارد ابتلا در بزرگسالان بوده است، اما کودکان هم مصون نیستند. در حقیقت، شواهد اولیه نشان می دهد که کودکان هم به اندازه بزرگ‌ترها ممکن است درگیر این بیماری شوند اما علائم خفیف‌تری دارند

آنتی بیوتیک ها در جلوگیری و معالجه کرونا ویروس مؤثر هستند؟
باید گفت خیر. آنتی بیوتیک‌ها در درمان باکتری‌ها موثرند و با توجه به اینکه عامل ایجاد کننده کوید۱۹ ویروس است، نمی‌توان از آنتی بیوتیک‌ها برای درمان یا پیش‌گیری استفاده کرد.

با این حال ، اگر شما به علت ابتلا به این ویروس بستری هستید، ممکن است آنتی بیوتیک دریافت کنید زیرا ممکن است در اثر ابتلا به این ویروس در بدنتان عفونت باکتریایی هم ایجاد شود.

کرونا مثل آنفلوآنزا نیست
علائم کرونا مانند آنفلوآنزا بدن درد ، تب و سرفه است و هر دو ممکن است خفیف، شدید یا در موارد نادر کشنده باشند و همچنین می‌توانند منجر به ذات الریه شوند اما با این وجود علائم کوید۱۹ جدی‌تر است و اگرچه دانشمندان هنوز در حال بررسی میزان دقیق مرگ و میر هستند، اما به احتمال زیاد میزان مرگ و میر آن چندین برابر بیشتر از آنفلوآنزای فصلی است.

منشا ویروس آزمایشگاهی در چین یا خوردن سوپ خفاش نیست
با وجود شایعات اینترنتی، هیچ مدرکی مبنی بر اثبات این موضوع وجود ندارد که ویروس کرونا در آزمایشگاه ایجاد شده باشد. در واقع یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که ویروس محصول طبیعی تکامل است.

برخی محققان معتقدند که کرونا ویروس ممکن است از پنگولین‌ها به سمت انسان منتقل شده باشند و برخی دیگر منبع را خفاش می‌دانند.

اگرچه دانشمندان اطمینان دارند که ویروس از حیوانات شروع شده است، اما هنوز هیچ مدرک قطعی وجود ندارد که ثابت کند کرونا ویروس از سوپ خفاش ایجاد شده است.

برچسب ها:

اجتماعی