جدیدترین خبرها از درمان پلاسمایی کرونا/نتایج امیدبخش است

5eb220748a0e9_5eb220748a0ec
رییس انجمن خون و پلاسمای کودکان ایران گفت: نتایج اولیه از درمان پلاسمایی مبتلایان به کرونا در ایران مثبت و امیدبخش بوده است.

حسن ابوالقاسمی با اشاره به پایان یافتن گام نخست تحقیق بر روی درمان پلاسمایی بیماران کرونا، تشریح کرد: ما در گام نخست، ابتدا پلاسمای بهبود یافتگان از کرونا را به ۵۰ بیمار بدحال کرونایی که یا در شرایط شدید بیماری بودند یا به مرحله بسیار بد حال وارد شده بودند، تزریق کردیم. هرچند هنوز نتایج نهایی تحقیق به دست نیامده، اما ارزیابی‌های ما نشان می‌دهد که زمان تزریق پلاسما به بیماران کرونایی اهمیت فراوانی در نحوه بهبود حال آنها دارد.

وی ادامه داد: در این گروه بیمارانی که در هفته نخست بستری خود در بیمارستان بودند و پلاسما دریافت کردند، با سرعت بیشتری بهبود یافته و بخش قابل توجهی از آنها، ترخیص شدند؛ اما درصد بهبود یافتگان در میان بیمارانی که بیش از یک هفته در بیمارستان بستری بودند، پایین‌تر بود و از این رو یک فرضیه این است که در صورت تزریق پلاسما در روزهای اول بیماری، شانس بهبود یافتن بیماران افزایش خواهد یافت.

مسئول تیم تحقیقاتی درمان پلاسمایی بیماران کرونا درباره گام دوم این تحقیق نیز گفت: در گام بعد بیماران به دو گروه تقسیم شدند که گروه نخست پلاسما دریافت کردند و گروه دوم بدون دریافت پلاسما باقی ماندند. نتایج بررسی وضعیت این دو گروه نیز نشان می‌دهد که تزریق پلاسما نتایج مثبت قابل توجهی دارد و هرچند هنوز نتیجه علمی کار منتشر نشده، اما تزریق پلاسما اثر مثبت قطعی در شرایط بسیاری از بیماران داشته است. برای مثال گروهی از بیماران که در آستانه انتقال به آی سی یو بودند و در ساعات بعد نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی داشتند، با تزریق پلاسما از رسیدن به این مرحله در امان ماندند و درصد قابل توجهی از آنها با سرعت بیشتری از بیمارستان ترخیص شدند.

ابوالقاسمی با بیان اینکه مرحله بعدی این طرح رسیدن به ایمونوگلوبین پادتن کرونا در پلاسمای بهبودیافتگان است، توضیح داد: کار محققان بر روی این گام از طرح نیز آغاز شده تا در صورت رسیدن به موفقیت، داروی پلاسمایی برای درمان کرونا تولید شود تا تعداد بیشتری از مبتلایان با سرعت بیشتری به این درمان دست پیدا کنند.

وی با تاکید بر این مسئله که تمام فرایند درمانی پلاسمایی بیماران کرونا در ایران رایگان است، اظهار کرد: صرف نظر از شیوه کار در سایر کشورها، در ایران با همکاری سازمان انتقال خون و حمایت مالی که از سوی بخش خصوصی و شرکت درمان دارو صورت گرفته، دریافت پلاسما رایگان است و بیماران هیچ نگرانی از این بابت نداشته باشند.

ابوالقاسمی با اشاره به حضور پر قدرت ایران در حوزه درمان پلاسمایی بیماری‌ها، گفت: ما از سال‌ها پیش در این حوزه فعال شده‌ایم و ایران یکی از سردمداران این نوع درمان در سطح جهان است. خوشبختانه با استفاده از تجربیات سال‌های قبل، درمان کرونا به وسیله پلاسما نیز در دستور کار قرار گرفت که در گام‌های نخست اثرات امیدبخشی از خود نشان داد و امیدواریم در مراحل بعدی امکان گسترده شدن این درمان در کشور وجود داشته باشد.

به گزارش ایسنا، از روزهای ابتدایی اسفند سال گذشته و همزمان با ورود کرونا به ایران، گروهی از محققان ایرانی کار بر روی درمان این بیماری به وسیله پلاسما را آغاز کردند.

در این طرح پلاسمای خون بهبودیافتگان از کرونا که حاوی پادتن این ویروس است، به بیماران بد حال درگیر با این ویروس تزریق می‌شود.

پس از ایران، تعداد دیگری از کشورها نیز کار را بر روی این شیوه درمانی آغاز کردند و بر اساس تاییدیه سازمان غذا و داروی امریکا، در این کشور نیز درمان پلاسمایی بیماران کرونا آغاز شده است.

برچسب ها:

اجتماعی