یک بیمارستان در فرانسه با آزمایش نمونههای قدیمی از بیماران دچار ذاتالریه کشف کرد تقریبا یک ماه پیش از اعلام رسمی شیوع کرونا در این کشور مردی مبتلا به کرونا را درمان کرده است.
دکتر ایو کوهن، رئیس بخش احیا در بیمارستانهای اویسنا و ژان وردیه در حومه شمالی پاریس در مصاحبهای تلویزیونی گفت پژوهشگران فرانسوی نمونههای ۲۴ بیمار درمان شده در ماههای دسامبر و ژانویه را که آزمایش آنفلوانزایشان منفی شده بود، دوباره آزمایش کردند.
به گفته دکتر کوهن از میان این ۲۴ بیمار در یک بیمار که در ۲۷ دسامبر (۶ دی) بستری شده بود، آزمایش کووید-۱۹ مثبت شد.
همه نمونهها در ابتدا برای شناسایی ویروس آنفلوانزا با استفاده از آزمایش PCR (واکنش زنجیرهای پلیمراز) گردآوری شده بودند، یعنی همان فرایند غربالگری ژنتیکی که برای شناسایی وجود ویروس کرونا هم مورد استفاده است. به گفته کوهن هر نمونه چندین بار دوباره آزمایش شدند تا تضمین شود که هیچ اشتباهی رخ نداده است.
آزمایش کوروناویروس چطور انجام میشود؟
نتایج کار پژوهشگران فرانسوی در «ژورنال بینالمللی عوامل ضد میکروبی» منتشر شده است.
شیوع ویروس کرونا از اول مارس در فرانسه باعث مرگ تقریبا ۲۵۰۰۰ نفر شده است. این کشور نخستین سه مورد کووید-۱۹ را در ۲۴ ژانویه (۴ بهمن) شامل دو بیمار در پاریس و یک بیمار دیگر شهر جنوب غربی بوردو گزارش کرد.
یافتن نخستین بیمار مبتلا یا به اصطلاح «بیمار صفر» از لحاظ شناختن چگونگی گسترش ویروس اهمیت دارد، اما کوهن گفت هنوز خیلی زود است تا معلوم شود آیا این بیمار، «بیمار صفر» فرانسه بوده است یا نه.
او گفت این بیمار زنده مانده و نخستین بررسیها برای ردیابی نخستین آلودگیها بوسیله او انجام شده است.
به گفته کوهن، این مرد ۴۲ ساله متولد الجزایر که سالها مقیم فرانسه بود. ۱۵ روز بیمار بود و دو کودکش هم دچار عفونت شده بودند، اما همسر او که در یک سوپرمارکت کار میکرد، علائمی نشان نداده بود. همسر این مرد در کنار یک دکه فروش سوشی و در نزدیکی همکارانی چینیتبار کار میکرد، اما معلوم نیست که آیا این همکاران به چین سفر کرده بودند یا نه.
این پژوهشگران میگویند نداشتن رابطه واضح با چین و سابقه مسافرت اخیر در این مرد «نشان میدهد که بیماری قبلا در پایان دسامبر ۲۰۱۹ در میان جمعیت فرانسه در حال انتشار بوده است.»
کوهن گفت لازم است همه آزمایشهای PCR منفی برای ذاتالریه دوباره آزمایش شوند و احتمالا ویروس کرونا در آن هنگام در حال گردش بوده است.
کریستین لیندمهیر، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت نیز در یک گردهمایی خبری با اشاره به این بررسی در فرانسه از سایر کشورها نیز خواست هر مورد اولیه مشکوک دیگری را بررسی کنند.
ویروس جدید کرونا عامل کووید-۱۹ برای نخستین بار در ۳۱ دسامبر (۱۰ دی) بوسیله مقامات چینی به سازمان جهانی بهداشت گزارش شد و قبلا تصور میشد که این ویروس تا ماه ژانویه به اروپا نرسیده بود.
لیندمهیر از سایر کشورها هم خواست که سوابقشان درباره موارد ذاتالریه با منشا نامعلوم را در پایان سال ۲۰۱۹ وارسی کنند و گفت به این ترتیب جهان «تصویری جدید و واضحتر» از شیوع را به دست میآورد.
او همچنین بر اهمیت یافتن منشاهای اولیه ویروس در چین نیز تاکید کرد.