به گزارش مشرق، ساعتی پیش به دستور حسن روحانی رئیس جمهور، کارخانه اسید خاتون آباد با ظرفیت تولید 600 هزار تن اسید سولفوریک افتتاح شد. شروع عملیات اجرایی این طرح، سال 90 بوده است. در این طرح 125 میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته است.
کارخانه اسید خاتونآباد ظرفیت جدید تولید اسید کشور و در راستای حل مسایل آلودگیهای زیست محیطی و حرکت به سمت صنعت سبز در منطقه خاتونآباد است.
همچنین کارخانه توسعه ذوب خاتون آباد با فرمان رییس جمهور و به صورت ویدیو کنفرانس افتتاح شد.
ببینید:
فیلم/ درخواست استاندار کرمان از روحانی
فیلم/ نظر روحانی درباره گسترش کشف مبتلایان به کرونا
بهره برداری از کارخانه ذوب خاتون آباد با هدف افزایش ظرفیت ذوب خاتون آباد از 80 هزار تن به 120 هزار تن، اواسط سال گذشته کلید خورد.این طرح در اوج تحریم ها و با تکیه بر توان داخلی ظرف مدت پنج ماه به بهره برداری رسید.
طرح فوق باعث شد تا برای نخستین بار ظرفیت ذوب کشور به 400 هزار تن برسد. اشتغالزایی این طرح 120 نفر و سرمایه گذاری ارزی و ریالی آن به ترتیب 118 میلیون دلار و 1110 میلیارد ریال است. پیش از این کارخانه ذوب خاتون آباد از تکنولوژی نسل های قدیم کوره ذوب فلش بهره می برد که دارای محدودیت های تکنیکی متعددی بود.
هدف از راه اندازی طرح فوق، رفع ضعف های اشاره شده با به روز کردن تکنولوژی بود که هم زمان افزایش ظرفیت 50 درصدی در دستور کار شرکت ملی مس قرار گرفت.
افتتاح کارخانه تولید اکسیژن خاتون آباد هو سومین طرحی بود که امروز به طور رسمی وارد مدار شد. این کارخانه با ظرفیت 750 تن در روز به بهره برداری رسید. سرمایه گذاری ریالی این طرح 192 میلیارد ریال و ارزی آن 31 میلیون یورو است.
اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی مس در باره جزئیات این چهار طرح شامل طرح توسعه ذوب مس خاتونآباد، کارخانه اسید، کارخانه اکسیژن و انبار کنسانتره اظهار داشت: ارزش سرمایهگذاری این 4 طرح جمعاً 252 میلیون یورو بهعلاوه 221 میلیارد تومان است و منجر به اشتغالزایی برای 248 نفر خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه طرح توسعه ذوب مس خاتونآباد شامل دو طرح پروژه احداث انبار کنسانتره مس بهظرفیت 60 هزار تن در سال و کارخانه تولید اکسیژن بهظرفیت 440 تن در روز است اظهار داشت: طرح توسعه ذوب مس خاتون با هدف افزایش 50درصدی تولید مس آندی از 80 هزار تن به 120 هزار تن در سال تعریف و طراحی شد و با اتکا به توان داخلی تنها ظرف مدت 5 ماه به بهرهبرداری رسید که یک رکورد زمانی در راهاندازی این کارخانه محسوب میشود.
وی با اشاره به سرمایهگذاری 118 میلیون یورویی و 111 میلیارد تومانی طرح توسعه ذوب خاتونآباد و اشتغالزایی 120نفری این طرح گفت: برای دو پروژه احداث انبار کنسانتره مس و کارخانه تولید اکسیژن نیز جمعاً 34 میلیون یورو و 35 میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گرفته است و منجر به اشتغالزایی برای 63 نفر خواهد شد.
سعدمحمدی با اشاره به اینکه با بهرهبرداری از انبار کنسانتره مس از اتلاف فیزیکی ماده ارزشمند کنسانتره مس جلوگیری میشود بیان کرد: پروژه احداث کارخانه تولید اسید سولفوریک خاتونآباد که یکی از مهمترین طرحهای محیط زیستی صنعت مس است، با هدف تولید 600 هزار تن اسید سولفوریک در سال طراحی شده است.
وی افزود: این طرح با سرمایهگذاری 100 میلیون یورو و 75 میلیارد تومان و با ظرفیت اشتغال برای 65 نفر به بهرهبرداری رسیده است.
وزیر صنعت در این مراسم گفت: ایران جزء 10 کشور برتر معدنی جهان است و سال گذشته 470 میلیون تن ماده معدنی در کشور استخراج شد.
رضا رحمانی افزود: با هماهنگی وزارت اقتصاد بخشی از سهام معادن در بورس عرضه خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن، تجارت گفت: خام فروشی در هفت سال اخیر روند کاهش داشته است. از سال 86 تا 94 بیست و سه میلیون تن سنگ آهن صادر می شد، این رقم با وجود افزایش تولید، امروز 6 میلیون تن است.
داریوش اسماعیلی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت هم در آیین افتتاح کارخانه اسید سولفوریک گفت: صنعت مس کشور امروز با افتتاح پروژه اسید سولفوریک مجتمع مس خاتون آباد به صنعتی سبز تبدیل می شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت این واحد 600 هزار تن در سال است و سال گذشته نیز پروژه مشابهی از سوی ملی صنایع مس ایران افتتاح شد، افزود: تاسیس این کارخانه 50 درصد از طرف شرکت های خارجی و 50 درصد داخلی بوده است. شرکت های خارجی پس از تحریم از این پروژه خارج شدند و جوانان ایرانی راه اندازی آن را بر عهده گرفتند.
به گفته وی، وزارت صمت برای افزایش تولید برنامه دارد و هزار معدن غیرفعال را امسال فعال خواهیم کرد و در این مسیر باید سازمان برنامه و بودجه و منابع طبیعی و سازمان محیط زیست همکاری داشته باشند.
اسماعیلی گفت: صنعت مس سال گذشته شاهد رکوردهای چشم گیری بود و رشد تولید و صادرات ازجمله آن ها بوده است.تاکید ما بر انتهای زنجیره است و در بحث فولاد محصول نهایی را به دنیا صادر کنیم.