یک روانشناس درباره راهکارهای مناسب برای خوش خوراک شدن کودکان توضیحاتی داد.
یک روانشناس درباره راهکارهای مناسب برای خوش خوراک شدن کودکان توضیحاتی داد.
سعید حسن زاده، روانشناس کودک و نوجوان اظهار کرد: بد غذایی در کودکان امری بسیار شایع است که اغلب والدین را نگران میکند؛ اگر کودک نسبت به نمودار رشد خود مشکلی ندارد، نگرانی در این خصوص به وجود نمیآید و حال با استفاده از ترفندهایی که در ادامه به آن میپردازیم، میتوان تا حد زیادی کودکان را خوش خوراک کرد.
او تصریح کرد: والدین بدانند که اگر فرزندشان غذا نخورد، شکلات و بیسکویت را جایگزین نکنند؛ زیرا او باید بداند که اگر غذایی نخورد، چیز دیگری نمیتواند جای غذا میل کند؛ اگر کودک یک وعده غذا نخورد، نگران نباشید او با یک وعده غذا نخوردن سوء هاضمه نمیگیرد.
این روانشناس گفت: والدین برای فرزندانشان الگوی سالم تغذیهای در نظر بگیرند و آنها را به خوردن تنقلات ترغیب نکنند، زیرا خوردن تنقلات باعث میشود که کودک نتواند به درستی غذا یا میان وعدههای مغزی بخورد. پس برای کودکان تنقلات نخرید و همچنین در خانواده رژیم غذایی سالم داشته باشید و مواد غذایی مفید میل کنید.
این روانشناس کودک و نوجوان با بیان اینکه بهتر است والدین کودک را به آشپزخانه راه دهند، گفت: برای تهیه غذا، فرزندتان را نیز مشارکت دهید تا نسبت به این کار احساس مثبتی در او ایجاد شود، همچنین برای کودک بشقاب، کاسه و لیوان دلخواهش را بخرید و برای خرید مواد غذایی از او کمک بگیرید و اجازه دهید او هم انتخاب کند.
حسن زاده ادامه داد: والدین باید به زمان گرسنگی کودک توجه کنند، اگر فرزندتان را زمانی که گرسنه نیست مجبور به غذا خوردن کنید، تنظیم اشتهای درونی او به هم میریزد، چراکه او بهتر از شما میداند چه زمانی گرسنه است، پس اجازه دهید زمان گرسنگی اش غذا بخورد.
او با تأکید بر اینکه والدین باید زمان غذا خوردن کودک را مفرح کنند، اشاره کرد: والدین برای کودکان هنگام غذا خوردن شادی و نشاط ایجاد کنند؛ به طور مثال برای فرزندانشان نقاشی خودش را بکشند و با خوراندن هر قاشق غذا به کودک یکی از اعضای آن را در نقاشی کامل کنند؛ یا هنگام غذا دادن به کودک برایش قصه بگویند، کتاب بخوانند و یا خاطرههایی از رفتن به پارک به او بگویند.
حسن زاده گفت: والدین در تهیه غذا سلیقه به خرج دهند، غذاهایی با رنگهای متنوع برای کودکان تهیه کنند تا او به خوردن میل بیشتری داشته باشد؛ شکل غذا نیز بسیار مهم است و کودک را به غذا خوردن ترغیب میکند. بیشتر کودکان دوست دارند غذا را در دست بگیرند و بخورند پس بهتر است والدین با تهیه غذاهایی به شکل انگشتی، رنگی و جذاب به خوش خوراک شدن کودک خود کمک کنند.