آلودگی‌های انسانی، ساختار زیر زمین را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد

پژوهشگران آمریکایی باور دارند که آلودگی‌های ناشی از فعالیت انسان، علاوه بر سطح زمین می‌تواند به زیر زمین نیز راه یابد و ساختار این مکان‌ها را تحت تأثیر خود قرار دهد.

شاید تصور بسیاری از افراد این باشد که مکان‌هایی مانند غارها که زیر زمین قرار دارند، از آلودگی‌های انسانی مصون مانده‌اند اما پژوهشی که در "دانشگاه جنوب فلوریدا" (USF) انجام شده، نشان می‌دهد که حتی در زیر زمین نیز جوامع میکروبی ناشی از آلودگی شکل می‌گیرند که ترکیبات و عملکردهای متفاوتی دارند.

این پژوهش نشان می‌دهد که آب‌های سطحی نواحی شهری و کشاورزی، هنگام جریان یافتن و پیش از ورود به زیر زمین، آلودگی‌های باکتریایی را با خود جمع می‌کنند.

هدف این پژوهش، تشخیص پیامدهای ناشی از راه یافتن جریان‌های سطح زمین به زیر زمین است. دکتر "مدیسون دیویس" (Madison Davis)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: اثر بلند مدت ورود آلودگی‌های باکتریایی سطح زمین به منابع آب زیرزمینی، هنوز به خوبی شناخته نشده است.

پژوهشگران طی این بررسی دریافتند که جامعه میکروبی فصل‌ خشک، تحت سلطه باکتری‌های اکسیدکننده گوگرد قرار دارد و این موضوع، به خاطر توانایی آنها در استفاده از اکسیژن موجود در غار است. باکتری‌های اکسیدکننده گوگرد پس از یک بارش سنگین، جای خود را به باکتری‌هایی مانند "اشریشیا کلی" (E.coli) و باکتری‌های مدفوع می‌دهند که از سطح زمین به زیر زمین راه‌ یافته‌اند و ناشی از آلودگی‌های انسانی هستند.

به گفته پژوهشگران، باکتری‌های اکسیدکننده گوگرد، بیش از 90 درصد جامعه میکروبی را طی فصل خشک تشکیل می‌دهند و پس از بارش‌های سنگین، آلودگی‌های انسانی جای آنها را می‌گیرند.

این پژوهش، تاثیر جریان‌های سطحی را بر ساختار جامعه میکروبی و همچنین ساختار مکان‌های زیر زمین نشان می‌دهد و در مجله " PLoS One" به چاپ رسید.

برچسب ها:

اجتماعی