پمپ آب سانتریفیوژی چیست؟

- اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم،  جریان آب پس از وارد شدن به محفظه ای که پروانه در آن به سرعت در حال چرخیدن است، از طریق نیروی گریز از مرکز به سمت بیرون که در واقع خروجی پمپ است پرتاب می شود. این فرآیند باعث افزایش فشار و جریان آب می شود. در واقع نوع کلگی پمپ به گونه ای است که در طول مسیر ورود آب و خروج، آن را هدایت می کند.

پمپ سانتریفیوژی چگونه عمل می کند؟

پروانه ( Impeller ) در تمامی فرآیند نقش اساسی ایفا می کند. پروانه در اصل شامل تعدادی پره است که حول یک محور دوران کرده و بسیاری از موارد بین دو صفحه قرار داده شده است. ( به شکل ساندویچی )

سیال از محور وارد پروانه ها شده ( در اصطلاح به آن چشم گفته می شود ) و درون آن به چرخش در می آید. پروانه توسط شفت در طرف دیگر ورودی می چرخد. معمولا" برای اکثر  پمپ های آب خانگی  دور موتور یا همان چرخش پروانه 2900 بار در دقیقه ( 2900rpm ) است هرچند اگر پمپ با به یک اینورتر یا بوستر پمپ متصل باشد، دور موتور می تواند متغیر باشد.

از نظر بدنه و کلگی پمپ، محصولات به دسته های مختلف بسته بندی می شوند. بسته به نوع نیاز، باید یکی از انواع آن را انتخاب کرد. هر یک بسته به نوع توان و کلگی می تواند یک نوع فشار یا آب دهی را در خروجی تامین نماید. از انواع پمپ آب می توان به پمپ آب جتی، پمپ آب بشقابی، پمپ آب دو پروانه، پمپ آبگرمکنی،  پمپ آب کف کش و پمپ آب محیطی اشاره کرد.

ویژگی های اصلی پمپ آب سانتریفیوژی

به طور کلی دو نوع اصلی از پمپ آب وجود دارد، پمپ آب سانتریفیوژی و پمپ آب جابجایی مثبت. می توان در مقایس مقایسه ای عنوان کرد که پمپ های سانتریفیوژی جهت پمپاژ مایعات با ویسکوزیته پایین تر و نرخ جریان بالاتر مورد استفاده قرار می گیرد. به همین خاطر می توان گفت 90 درصد پمپ های مورد استفاده به شکل سانتریفیوژی است.

پمپ های سانتریفیوژی چه محدودیتی دارند؟

بازدهی مناسب پمپ سانتریفیوژی به عملکرد مداوم پروانه و موتور آن بستگی دارد. اگر ویسکوزیته سیال بالا باشد ( چگال باشد ) پمپ های سانتریفیوژی تقریبا" بدون استفاده می شوند. به طور کلی پمپ های سانتریفیوژی برای ویسکوزیته بین 0.1 تا 200 cp مورد استفاده قرار می گیرد.

مواد نفتی با ویسکوزیته بالا مانند شن و ماسه و قیر باعث رسوب گرفتگی و همچنین بار حرارتی بالا روی پمپ شده که در نهایت منجر به آسیب اساسی به پمپ می شود.

محدودیت دیگر پمپ های سانتریفیوژی این است که توانایی مکش به شکل خشک ندارند یعنی نمی توان از آن بدون آب استفاده کرد. در این صورت باید ابتدا لوله و پمپ را از آب پر نموده و سپس پمپ را جهت استفاده روشن کرد. لذا از پمپ های سانتریفیوژی در مواردی که آب دایما" قطع و وصل می شود نمی توان استفاده کرد. البته این نکته حائز اهمیت است که هنگام قطع و وصل آب شهری، پس از وصل آب به دلیل فشار اولیه درون لوله ها دوباره پمپ و لوله از آب پر شده و می توان از آن استفاده کرد. جریان آب در پمپ های جابجایی مثبت معمولا" از نظم بیشتری برخوردار است. به همین جهت دز کاربرد هایی که به جریان منظم آب نیاز است باید از این نوع پمپ استفاده کرد.

جدول زیر تفاوت بین این دو پمپ را نشان می دهد:

 

کاربرد اصلی پمپ سانتریفیوژی در چه مواردی است؟

پمپ های سانتریفیژی غالبا" جهت پمپاژ آب، اسید، مواد نفتی، روغن و سایر سیالات سبک و با ویسکوزیته پایین استفاده می شود.

خلاصه :

پمپ سانتریفیژی، پمپی است که انرژی دورانی را توسط چرخش پروانه ها به آب ورودی انتقال داده و باعث ایجاد فشار و جریان در آن می شود. به طول کلی می توان گفت طراحی پمپ سانتریفیوژی به گونه ای ساده باعث افزایش فشار آب درون ساختمان می شود. در خصوص انتخاب پمپ آب توصیه می شود با شرکت آی ناین تماس گرفته و از راهنمایی مشاورین و کارشناسان فروش استفاده نمایید.

مجموعه آی ناین با سال ها تجربه در خصوص فروش اقلام صنعتی و ساختمانی آماده پذیرش هرگونه درخواست و مشاوره خرید و همچنین همکاری با سایر تولید کنندگان و وارد کنندگان پمپ آب می باشد.

لینک مرجع پمپ آب

اطلاعات تماس :

آدرس سایت : www.i-9.ir

تلفن تماس : 021-45537

انتهای پیام/

برچسب ها:

بازار