سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
کیهان
واقعاً تفاوت «اصل برائت» را با احراز صلاحیت نمیفهمید؟!
یک روزنامه دنبالهروی مدعیان اصلاحات و اعتدال ادعا کرد عملکرد شورای نگهبان در احراز صلاحیت نامزدها، خلاف اصل برائت در قانون اساسی است!
روزنامه جمهوری اسلامی دریادداشتی به قلم مدیر مسئول نوشت: «اصل برائت که راه را به مجرم دانستن افراد قبل از اثبات جرم میبندد و حکم میکند که تمام انسانها از هر جرمی پاک هستند مگر آنکه خلاف آن ثابت شود، یک اصل پذیرفته شده در تمام مکاتب حقوقی در سطح جهان است و ادیان نیز آن را قبول دارند.
قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران در اصل ۳۷ با صراحت تمام مقرر داشته است: «اصل، برائت است و هیچکس از نظر قانون مجرم شناخته نمیشود مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.»
اینکه به اصل برائت چقدر عمل میکنیم، موضوع مهمی است که بسیاری از مشکلات امروز جامعه ما به آن مربوط میشود. در احراز صلاحیتها این اصل، کاربرد زیادی دارد و چون استفاده صحیح از آن دست کسانی که میخواهند سلیقهای عمل کنند را میبندد، عنوان «عدم احراز» را جایگزین آن کردهاند و با استفاده از این عنوان جعلی، خود را از پایبندی به اصل برائت نجات دادهاند.
البته آنها تصور میکنند خود را نجات دادهاند، ولی واقعیت اینست که هم خود را و هم کشور و ملتی را از مهمترین اصل عقلی و شرعی و اخلاقی دور مینمایند و مهمتر اینکه بنیانیترین پایه اعتقادی مردم را که «عدالت» است خدشهدار میکنند.
عدالت، فقط اقتصادی نیست. سیاست، اخلاق، قضاء و اجتماعیات، عرصههای مهم عدالت هستند و یک جامعه فقط هنگامی از عدالت برخوردار خواهد بود که در تمام این زمینهها عادلانه رفتار شود.
در روایات اخلاقی منقول از پیشوایان معصوم داریم که فرمودهاند: «ضَعْ أمرَ أخیکَ علی أحسَنِهِ» یعنی آنچه از برادر دینیتان سر میزند را با بهترین برداشت ممکن تفسیر کنید.
اصل برائت فقط میگوید کسی را بدون آنکه جرم او به اثبات رسیده باشد، مجرم ندانید، ولی این توصیه اخلاقی دینی میگوید نهتنها به کسی بدبین نباشید و نهتنها به همه خوشبین باشید، بلکه این خوشبینی را به بالاترین مرحله ممکن برسانید.
شوربختانه باید اعتراف کنیم که امروز ما از جامعهای با این ویژگیها برخوردار نیستیم. نگاهها به همدیگر به جای اینکه بهترین نگاه باشد، بدترین نگاه است.
نویسنده سپس مدعی شده که همین نگاه، راه را بر انواع مفاسد باز کرده است.
درباره این یادداشت گفتنی است که به نظر میرسد نویسنده، تجاهلالعارف کرده است. وگرنه جزو مبانی حقوقی و مدیریتی است که در همه نظامهای حقوقی و سیاسی و مدیریتی دنیا،میان دو مفهوم «برائت» و «صلاحیت» تفاوت روش قائل باشند.
اصل برائت میگوید افراد تا زمانی که در محکمه ثابت نشده باشد، مجرم نیستند و نمیتوان آنها را مجازات کرد. اما در سپردن مسئولیتهای سیاسی و اجتماعی و اداری، صرفاً برائت کفایت نمیکند.
یعنی یک فرد به صرف گرفتن عدم سوء پیشینه نمیتواند به کار پزشکی و جراحی، مهندسی و معماری و بسیاری از مشاغل معمولی اجتماعی بپردازد، تا چه رسد به نمایندگی مجلس یا سایر مناصب سیاسی.
مثال ساده، رانندگی است که فرد به صرف نداشتن سوء پیشینه نمیتواند رانندگی کند بلکه باید آموزش ببیند و مجوز (صلاحیت) بگیرد. یا مثلاً در امر انتخاب همسر، هیچ انسانی با عقل متوسط نمیگوید که اصل بر برائت است، بلکه حتماً در حد مقدرات به دنبال کشف حداقل معیارهای صلاحیت در فرد نامزد میگردد.
چپهای ورشکسته پس از ۲۳ سال یاد شعار عدالت اجتماعی افتادند
افراطیون مدعی اصلاحات پس از ناکامی بزرگ در انتخابات مجلس، به فکر کنار گذاشتن شعارهای سیاسی و تاکید بر عدالت و معیشت مردم افتادهاند.
اخیرا روزنامه زنجیرهای اعتماد (شریک مفاسد شهرام جزایری) مدعی شده رویکرد اصلاحطلب از توسعه سیاسی، به توسعه اقتصادی و عدالت تغییر میکند. روزنامه ایران نیز از قول جلاییپور درباره تغییر راهبردی این طیف میگوید آنها همزمان بر دموکراسی و عدالت اجتماعی تاکید خواهند کرد.
روزنامه اعتماد در این زمینه از قول حسین نورامینژاد سخنگوی حزب اتحاد ملت نوشت: تغییر به سمت نگرش «لیبرالیستی چپ» خواهد بود. او مینویسد: اصلاحطلبان باید بتوانند مطالبات دموکراسیخواهانه و توسعه سیاسی را با نان شب مردم گره بزنند.
تاکید این سخنگو بر دو واژه متناقض لیبرالیستی و چپ نشان میهد که طیف مذکور جز تفکر عاریهای و وصلهپینه کردن آنها با هم هیچ آورده و رشتهای از خود و فرهنگ اسلامی و ملی ندارند. این رفتار التقاطی متاسفانه بارها از سوی گروهکهای مختلف چپ و راست بروز یافته است.
نکته جالب دیگر این که ادعای بازگشت امثال حزب اتحاد ملت به مردم، متناقض با رفتار اعضای آن است چنان که شکوریراد دبیر کل حزب چند ماه قبل از این که گرانی بنزین باعث فشار به طبقات پایین شده و به پایگاه رای اصولگرایان آسیب زده، ابراز خوشحالی کرده بود! روزنامه اعتماد همچنین یاد گذشته فراموش شده و بایگانی شده مدعیان اصلاحات با عناوینی چون «خط امام» و «چپ سیاسی- اقتصادی» افتاده و حال آن که دهههاست این طیف نه با خط امام نسبتی (مگر به تعارض و مخالفت و عناد) دارند و نه اعتنایی به رویکردهای غالب به اصطلاح چپ در دنیا که موضوعات اقتصادی و شعار عدالت است، داشتهاند.
جالب و تلخ این که طیف موسوم به چپ با وجود حملات تند و هشت ساله به دولت سازندگی (موسوم به راست) با کارگزاران سازندگی که کس همان دولت بود در انتخابات ریاستجمهوری سال ۷۶ ائتلاف قدرت تشکیل دادند. سپس در سال ۷۸ به شکل بولدوزری به مرحوم هاشمی که نامزد انتخابات مجلس بود، حملهور شدند. و پس از آن کلاً زیر بلیت کارگزاران و اعتدال و توسعه رفتند و پرچم شعارهای کذایی را کلاً پایین کشیدند.
همزمان با اشاره به روزنامه اعتماد به بیانیه حزب اتحاد ملت (با تاکید بر مطالبات و مشکلات کارگری و صنفی)، روزنامه ایران هم با جلاییپور عضو حزب مذکور مصاحبه کرده و از طرف وی نوشت: اصلاحطلبان در تغییر راهبرد همزمان بر دموکراسی و عدالت اجتماعی تاکید دارند.
وی میافزاید: اکنون لااقل با پیشروی اصلاحطلبان متوجه خطا شده است و به ویژه در شرایطی که از سال ۹۶ جمعیت فقیر در جامعه افزایش داشته است میخواهد در گفتمان و برنامههایش، در کنار دموکراسی، به عدالت هم توجه ویژه نشان دهد. اصلاحطلبان پیشرو میخواهند صدای محرومان، معلمان، زنان، کارگران، دانشجویان و جمعیت ساکن در بافت فرسوده و گروههای محروم و تحت تبعیض باشند.
یادآور میشود حزب اتحاد ملت (بقایای حزب منحله مشارکت) مدتی است با حمله به حزب کارگزاران، خود را از مسئولیت مشکلات تبرئه کنند و این در حالی است که از خرداد ۷۶ تا امروز به مدت ۲۳ سال، پیوسته در ائتلاف با کارگزاران و برنامههای آنها در انتخابات مختلف بودهاند. به عبارت دیگر طیف سابقا چپ، برای چپنمایی مجدد خود، ابتدا باید درباره این ۲۳ سال ائتلاف و تشکیل شرکت سهامی قدرت و ثروت توضیح بدهد و به ویژه پاسخگوی خسارات ۸ ساله دولت فعلی بر معیشت مردم باشد و پس از آن ادعای تغییر کند.
نعل وارونه حزب اشرافی درباره پوپولیسم
روزنامه حزب کارگزاران میگوید: باید مراقب بازگشت پوپولیسم در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ مثل سال ۱۳۸۴ باشیم. روزنامه سازندگی قلم از قول فرزانه ترکان عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران نوشت:
«روی کارآمدن مجلس جدید به نوعی ناشی از موج سواری افرادی است که با رویکردهای پوپولیستی وارد رقابتهای انتخاباتی شدند. به طور طبیعی پوپولیسم بر موجی از شعارهای بیمحتوا تو خالی و غیرقابل اجرا سوار است و میتواند احساسات مردمی را تحریک کند. این نگرانی و تشبیه بین مجلس یازدهم و مجلس هفتم چندان بیجا نیست چرا که همین افراد میتوانند زمینهساز روی کارآمدن پدیده نو ظهور و عجیبی در ۱۴۰۰ باشند. همانند آنچه در سال ۸۴ رخ داد و زمینهساز ورود آقای احمدینژاد به عرصه سیاست کشور شد؛ هزینهای بزرگ که بعد از ورود ایشان و جریان فکریشان داده شد برای کشور بسیار سنگین بود.
در مجموع باید گفت که موضوع رشد پوپولیسم یکی از خطرات اصلی انتخابات اسفند ماه مجلس بود و این خطر برای انتخابات آتی حتی بزرگتر نیز شده است. بنابراین شرایط ویژهای که در عرصههای سیاسی و اقتصادی کشور وجود دارد، امکان ظهور و بروز پوپولیستها در انتخابات وجود دارد. این مسئله جای بسی نگرانی است چرا که با وقوع چنین شرایطی مشکلات اجتماعی ما چندین هزار برابر میشود.
جامعه و نظام از تجربه سال ۸۴ ضربه خورده است و باید امروز پیشگیری لازم قبل از بروز و ظهور این جریانها و چهرهها انجام شود. به نظر میرسد تا زمانی که مسئولان در مسائل مختلف در حوزههای مختلف سیاسی و اقتصادی و اجتماعی به یک اشتراک نظر نرسند، مشکلات ادامه داشته باشد. لذا باید از طریقی همگرایی میان قوا، جناحهای سیاسی و مردم از گردنه مشکلات عبور کنیم. در حال حاضر افراد میانهرو چه از جناح اصلاحطلب و چه از جناح اصولگرا هدفشان این است که جامعه را به وحدت برسانند چرا که مباحث تحریمها و خطرات خارجی مسائل بسیار بزرگی است که مقابله با آنها نیازمند یک عزم فراجناحی است.»
درباره این تحلیل روزنامه حزب اشرافی کارگزاران اولا باید پرسید ائتلاف مدعی اعتدال و اصلاحات و حاکم بر دولت و مجلس چه کارنامه ضعیفی به جای گذاشته که نگران تکرار اتفاق سال ۸۴ (شکست ائتلاف اشرافی از مردم) است؟ در آن سال هم عملکرد افتضاح دولتهای سازندگی و اصلاحات باعث انزجار مردم شده بود.
ثانیا آیا پوپولیستتر (عوام فریبتر) از همین مدعیان اعتدال و اصلاحات وجود دارد؟! کافی است بر وعدههای دهانپرکن این طیف در انتخابات ۹۲ و ۹۴ و ۹۶ رجوع کنیم که چگونه ادعا میکردند اقتصاد رونق میدهند، مردم را به واسطه تولید درآمد سرشار، از یارانه بینیاز میسازند، اشتغال ایجاد میکنند، به مشکلات جوانان میرسند، ارزش و قدرت خرید پول ملی را در مقابل ارز خارجی بالا میبرند و...
این طیف ادعا میکرد به واسطه توافق با دشمن و امتیاز دادن به او، هم بر اقتصاد رونق خواهد داد و هم چرخ سانتریفیوژها خواهد چرخید. در عین حال هیچ راهکار اقتصادی درونزا .... نشان میداد و شرط رونق اقتصاد را بستن با طرفهای آمریکایی معرفی میکرد. آیا چنین رویکردی، علمی و فنی و کارشناسی بود یا پوپولیستی و مردم فریبانه؟!
همچنین درباره زد و بند برخی جناحهای سیاسی که در پایان تحلیل روزنامه کارگزاران است، باید اشاره کرد که مردم از این زد و بندها و ائتلافها، نه در سال ۷۶ (ائتلاف چپ و کارگزاران) و ۸۰ خبری دیدند و نه در سال ۹۲ و ۹۶.
دشمنان آرمان شهید مطهری چرا برای شما هورا میکشند؟!
یک نماینده رد صلاحیت شده مجلس میگوید چون امام گفتند کومونیستها هم حق آزادی بیان دارند، پس باید در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات هم شل گرفت.
علی مطهری در متنی که نام آن را نامه سرگشاده گذاشته، نوشت: رفتار شورای نگهبان در موضوع بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس، با دورههای قبل متفاوت بود و ارادهای برای قلع و قمع افراد منتقد و اهل اظهارنظر درباره مسئله کلان کشور وجود داشت.
او میافزاید: مطلب این است که اساساً ضرورتی برای این رویة خلاف آزادی بیان و توأم با سوءظن نسبت به نامزدها وجود ندارد و میبینیم که در طول این ده دوره هم نتیجه نداده است. باید بخش اعظم انتخاب را به عهده مردم بگذاریم نه به عهده شورای نگهبان.
همین که کسی قانون اساسی را قبول دارد و فساد مالی و اخلاقی ندارد و شرایط عمومی انتخابشوندگان را نیز داراست باید بتواند کاندیدا شود. مردم خودشان به افراد ناصالح رأی نمیدهند. اجازه دهیم مردم با انتخاب آزاد رشد اجتماعی پیدا کنند.
این که افراد زیادی به دلیل عدم احراز صلاحیت به خاطر نقص اطلاعات یا کمبود زمان بررسی شورای نگهبان رد صلاحیت میشوند موجب راه نیافتن دهها فرد اصلح به مجلس و از سوی دیگر موجب رواج تظاهر و ریا و تملق و چاپلوسی برای تأیید صلاحیت در آینده شده و میشود.
مجلس جایی است که همه اقشار جامعه حتی قشر سهلانگار نسبت به دین باید در آن نماینده داشته باشند زیرا مجلس نماینده کل ملت است نه نماینده یک قشر خاص و البته ایمان اسلامی مردم همیشه باعث میشود که مجلس یک اکثریت قابل توجه معتقد به اسلام و انقلاب و نظام جمهوری اسلامی داشته باشد.
وی همچنین میگوید: امام خمینی(ره) قبل از پیروزی انقلاب فرمودند؛ در جمهوری اسلامی کمونیستها هم حق آزادی بیان دارند و البته آنها خودشان راه اقدام مسلحانه را انتخاب کردند. همچنین شهید آیتالله مطهری در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی فرمودند: در جمهوری اسلامی حتی احزاب غیر اسلامی حق فعالیت دارند مشروط به اینکه با تابلوی خودشان فعالیت کنند نه با تابلوی اسلام.باید به آقای مطهری یادآور شد این همان شورای نگهبانی است که زمانی هم شما را تایید کرد. چرا زمانی که شما بارها تایید شده بودید و خیلیها صلاحیتشان احراز نشده یا رد شده بود، از این حرفها نمیزدید.
ثانیا موضوع آزادی بیان (ولو مخالفان) با موضوع مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی، دو موضوع متفاوتی است که آقای مطهری آنها را با یکدیگر خلط میکند.
چه در حوزه انتخابات سیاسی و چه در بسیاری از حوزههای دیگر، قبل از مردم، جایگاههای نظارتی حضور دارند که به بررسی صلاحیت افراد بپردازند؛ چنانکه در نظام مهندسی، نظام پزشکی و بسیاری از نظامهای صنفی دیگر شاهدیم. منطقا نمایندگی مجلس موضوعی به جرات خطیرتر از کار یک مهندس یا پزشک است و با سرنوشت یک ملت سروکار دارد.
عبارت «مردم خودشان به افراد ناصالح رای نمیدهند»، اگرچه پوپولیستی و عوامفریبانه باشد، اما واقعیت ندارد. چنانکه در انتخابات بنیصدر مشاهده کردیم؛ هرچند که همین مردم پس از خیانت و مزدوری بنیصدر، در کنار نظام و در مقابل منافقین نفوذی ایستادند. جالب اینکه همین فرد با منفورترین گروه تروریستی طول تاریخ ایران پیوند خورده بود.
درباره تظاهر و ریا نیز شاید آقای مطهری قیاس به نفس میکند؛ چه اینکه ابتدا تظاهر به اصولگرایی میکرد و تندترین انتقادها را نسبت به مدعیان اصلاحات و تجدیدنظرطلبان داشت اما بعدها با وجود اینکه خیانتهای افراطیون طیف مذکور شدت گرفت، او به این جماعت نزدیک شد و سالهاست بهعنوان پادوی رسانهای آنها عمل میکند.
همچنین باید گفت، مجلس با عنایت به خیانت انجام گرفته در مشروطه، در نظام جمهوری اسلامی به عنوان «مجلس شورای اسلامی» شناخته شد و بنابراین سپردن نمایندگی به سهلانگاران و شلانگاران دینی معنا ندارد. چرا که اینجا جایگاه مسئولیت است و نه فرد عادی جامعه.
و درباره بند آخر نوشته آقای مطهری باید خاطرنشان کرد: امام(ره) از حق آزادی بیان گروهکها دفاع کردند اما همانها این حق را تبدیل به مسجد ضرار، خیانت، جنایت، ترور، براندازی و آشوب کردند و امام(ره) هم دستور سرکوبشان را داد. در عین حال نه امام و نه شهید مطهری هرگز - حتی یک سطر - درباره راه دادن گروهکها و التقاطیها به مناصب حکومتی سخن نگفتهاند، بلکه به عنوان آفات نهضت، از این کار برحذر داشتهاند.
استاد مطهری نیز به اعتبار همین صلاحیت و سلامت فکری و پایمردی در دفاع از نظام و انقلاب، مغضوب یکی از همین گروهکهای التقاطی قرار گرفت و ترور شد. آیا عجیب نیست که همان گروهکهای مخالف شهید مطهری و آرمانهای او حامی و تحسینکننده انحرافات علی مطهری شدهاند؟! کدام شاخص مهمتر از اینکه معارضان انقلاب، پوست خربزه زیر پای علی مطهری میگذارند و برای او هورا میکشند؟!
ایران
خانواده های قربانیان هواپیمای اوکراینی هنوز فرصت شکایت دارند
خبر اول اینکه، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح از بررسی دقیق و جامع ابعاد مختلف پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی خبر داد. به گزارش ایلنا، حجتالاسلام بهرامی گفت: از زمان ارجاع پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی به سازمان قضایی نیروهای مسلح تحقیقات دقیق و گستردهای در دادسرای نظامی تهران صورت گرفته است. وی افزود: چندین گروه کارشناسی کار بررسی جنبههای مختلف این سانحه را برعهده دارند و تعداد زیادی از خانوادههای شهدا به سازمان قضایی نیروهای مسلح مراجعه و شکایت خویش را مطرح کردهاند. وی تأکید کرد: سازمان قضایی نیروهای مسلح مرجع رسیدگی به تظلمخواهی و احقاق حق اولیای دم این پرونده است و خانوادههایی که هنوز شکایت خود را مطرح نکردهاند، میتوانند به دادسرای نظامی تهران مراجعه و شکایت خویش را مطرح نمایند.از سوی دیگر «دمیترو کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در صورت عدم توافق با ایران درباره حادثه هواپیما امکان دارد به همراه کشورهای مرتبط با این حادثه یک روند قانونی را علیه ایران به جریان بیندازند.
در حوادث آبان ۹۸ قصوری متوجه وزارت کشور نبود
خبر دیگر اینکه، در جلسه علنی دیروز مجلس نامه عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور به مجلس شورای اسلامی در واکنش به ادعای اخیر علی مطهری نماینده تهران درباره نقش وزارت کشور در حوادث آبان ۹۸ قرائت شد. به گزارش ایرنا، در بخشی از این نامه آمده است: حوادث آبان ماه مسألهای ملی و فرابخشی است که هر یک از دستگاههای مسئول براساس وظایف ذاتی پاسخگوی اقدامات خود خواهند بود. در حال حاضر بررسی همهجانبه موضوع توسط نهادهای ذیربط و نظارتی انجام یافته است و در هیچ کدام از گزارشات صادره قصور یا تقصیر متوجه وزارت کشور نشده است. در ادامه این نامه به جلسه کمیسیون مشترک متشکل از اعضای دو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و همچنین امور داخلی کشور و شوراها و بررسی طرح استیضاح وزیر کشور اشاره شده که تعداد زیادی از نمایندگان مجلس پس از استماع پاسخهای وزیر کشور آن را قانعکننده دانسته و امضاهای خود را بازپس گرفتند. رحمانی فضلی افزوده: ادعای جناب آقای مطهری نیازمند اثبات و ارائه دلیل و مدرک است؛ از ایشان میخواهیم مدارک و اسناد مربوط به ادعای خود را ارائه نماید درغیراین صورت به منظور صیانت از خدمات و زحمات خدمتگزاران ملت در وزارت کشور ناچار به پیگیری حقوقی موضوع از مراجع صالحه خواهیم بود.
تأیید حکم ۲۱ ماه حبس برای محمود صادقی
دست آخر اینکه، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس از رد شدن درخواست تجدید نظر وی درباره حکم ۲۱ ماه حبس خبر داد. به گزارش «ایران»، او در صفحه «توئیتر» خود نوشت: «شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران تجدید نظرخواهی اینجانب از رأی دادگاه شعبه ۱۰۵۷ کارکنان دولت را رد کرد و رأی دادگاه بدوی مبنی بر ده میلیون جزای نقدی و ۲۱ ماه حبس را عینا تأیید کرد. دادگاه قبلاً وقت احتیاطی برای ۲۸ تیر تعیین کرده بود اما امروز (دوشنبه) به صورت غیرمنتظره مبادرت به صدور رأی کرد.»
خراسان
دستور رئیسی برای رعایت حقوق ایرانیان خارج از کشور
رئیس قوه قضاییه در بخشنامه روزهای اخیر خود خطاب به مسئولان قضایی، با اشاره به وصول گزارش هایی مبنی بر این که برخی مراجع قضایی برای دستیابی به اشخاص تحت تعقیب در خارج از کشور، اقدام به صدور محرومیت آن ها از خدمات کنسولی می کنند، متذکر شده این خدمات از جمله حقوق مدتی هر فرد است که مطابق فصل سوم قانون اساسی برای اتباع ایرانی تضمین شده است و نمی تواند به عنوان مجازات تعیین شود بنابراین مسئولان قضایی باید ضمن خودداری از این کار، دستورات سابق در این زمینه را نیز لغو کنند.
کامیون های پلاک قرمز پیر شدند
یک مقام مسئول در کابینه با ارسال گزارشی برای تعدادی از مدیران ارشد اجرایی، با اشاره به این که طبق الزامات قانون هوای پاک، سن فرسودگی کامیون ها و کامیونت ها، ۲۲ سال تعیین شده و دستگاه های اجرایی موظف اند خودروهای فرسوده خود را در زمان مقرر از رده خارج کنند، اعلام کرده هم اکنون تعدادی از کامیون های مورد استفاده در ناوگان برخی سازمان های دولتی به دلیل قرار گرفتن در سن فرسودگی، باید از رده خارج شوند ولی با توجه به برخی محدودیت های اعتباری و فنی موجود، نوسازی این تعداد کامیون مقدور نیست و باید فکری به حال تغییر در الزامات قانونی فوق کرد.
آرمان
رونمایی از وصیتنامه تختی
کمیته ملی المپیک کشورمان از وصیتنامه جهان پهلوان غلامرضا تختی رونمایی کرده است. دوشنبه از وصیتنامه جهان پهلوان غلامرضا تختی که توسط بابک تختی فرزند او به صورت امانی به موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک اهدا شده بود رونمایی شده است.
بازیگر بچه مهندس خواننده شد
گویا روزبه حصاری بازیگر اصلی سریال بچه مهندس، بهجز بازیگری دغدغه خوانندگی هم دارد. گفتنی است او به تازگی با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود از این دغدغه سخن گفته و تصاویری از حس و حالش برای ضبط آهنگی جدید را به اشتراک گذاشته و در این باره نوشته است: از زمانی که یادم میاد، موسیقی جزو دغدغههام بوده؛ تو این چندسال هم هر زمان مجالی پیدا کردم نزد بزرگان عرصه موسیقی کشور، شاگردی کردم و میکنم.
کیهان کلهر به وعدهاش عمل کرد
کیهان کلهر پنجشنبه شب (اول خردادماه) با تکنوازی سهتار بهصورت زنده از طریق فضای مجازی میهمان خانههای مخاطبان جهانی خود خواهد بود. این اجرا که احتمال میرود بهصورت بداهه نوازی باشد، همزمان از اکانت اینستاگرام کیهان کلهر و دانشگاه استنفورد آمریکا پخش خواهد شد. گفتنی است پیش از این قرار بود کیهان کلهر در شامگاه دوشنبه - ۲۵ فروردین- اجرایی به صورت زنده با دیگر اعضای گروه جاده ابریشم بهصورت مجازی در نقاط مختلف جهان برگزار کند که کلهر امکان انجام این کار را نداشت.
انهدام بزرگترین باند قاچاق دختران
بزرگترین باند قاچاق دختران ایرانی به خارج از کشور توسط پلیس امنیت عمومی ناجا منهدم شده است. این گروه تبهکار به سرکردگی فردی با نام مستعار الکس، به مدت ۳ سال و با توجه به ارتباطات گسترده خود در کشورهای مختلف، دختران ایرانی را به منظور بهرهکشی جنسی از آنان به خارج از کشور قاچاق میکرد و به فروش میرساند. فعالیتهای مجرمانه و ضدملی این گروه تبهکار در تمام مدت ۳ سال تحترصد اطلاعاتی نیروی انتظامی قرار داشت و این نهاد پس از انجام اقدامات پیچیده اطلاعاتی و هماهنگیهای لازم با پلیس اینترپل، الکس، سرکرده این باند جنایتکار را در مالزی دستگیر و به کشور منتقل کرده است.
پرداخت از جیب داور برای خرید پرژکتور!
یکی از کانالها در فضای مجازی با انتشار خبری مدعی شده است آکادمی داوران تهران برای آموزش مجازی نوآموزان زن، ضمن نقض طرح کنفدراسیون، به متقاضیان حضور در این کلاسها اعلام کرده است برای خریداری ویدئو پروژکتور باید ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کنند! این در حالی است که رسانههای رسمی برای دریافت صحت و سقم این ادعا با حسین عرب براقی، رئیس دپارتمان داوری تهران که پدر همسر علیرضا فغانی، داور بینالمللی کشورمان است تماس برقرار کردند که او با تعجب نسبت به وقوع چنین اتفاقی اعلام کرد: «برای اولین بار است که این موضوع را میشنوم. حتی دپارتمان داوری استان تهران برای نوآموزان کلاسی را هم برگزار نکرده است. ما حتی آکادمی داوران هم نداریم و من اینکه این اقدام از سوی دپارتمان داوران استان انجام شده باشد را تکذیب میکنم».
گوجه و خیار غذای ستاد نماینده اصفهان
حسن کامران نماینده اصفهان در مجلس اظهار داشت: در دوره نمایندگی خود و همسرم (نیره اخوان) از هیچ امتیازی استفاده نکردیم. وی در ادامه افزود: در این دوره از انتخابات رای نیاوردم؛ اما برای منتخبان آرزوی توفیق و عاقبتبخیری دارم. نماینده اصفهان در مجلس در این باره تصریح کرد: بنده و خانم اخوان در طول دوران نمایندگی سه شیفت از اذان صبح تا ۱۲ شب کار کردیم. کامران گفت: برای ستاد انتخاباتیام ریالی هزینه نکردهام و حقوق هم ندادهایم؛ فقط خیار، گوجه و پنیر به عنوان غذا دادهایم و چند بنر و بروشور و پوستر پخش شده است.
ارسال دستگاه زباله سوز چینی به قم؟
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران از تلاش برخی نمایندگان مجلس برای ارسال زباله سوز چینی به شهر قم خبر داد و گفت: زبالهسوز چینی هدیه کشور چین به مردم تهران است و اجازه نمیدهیم این هدیه به شهر قم ارسال شود. زهرا نژادبهرام اظهار داشت: دستگاه زبالهسوز چینی هدیهای است که در پی دیپلماسی شهری بین پکن و تهران به شهروندان تهرانی اختصاص یافته است. عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در ادامه گفت: برخی نمایندگان مجلس از سفیر ایران در چین خواستهاند که نامهای تنظیم کند تا این هدیه به شهر قم ارسال شود. نژادبهرام در این باره اظهار داشت: رئیس مجلس شورای اسلامی نماینده مردم قم است؛ اما باید نگاه ملی داشته باشد، به دنبال این موضوع است که هدیه پایتخت به قم ارسال میشود.
دستگیری مبلغ فرقه ضاله در رشت
سرپرست پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی گیلان در مورد دستگیری مبلغ فرقه ضاله در رشت گفت: دختری ۲۲ ساله که اقدام به تبلیغ فرقه ضاله و عرفانهای نوظهور در فضای مجازی کرده بود در رشت دستگیر شده است. سرهنگ علی صداقت در این باره اظهارکرد: کارشناسان پلیس امنیت عمومی با رصد فضای مجازی، دختری ۲۲ ساله را که در شبکه اجتماعی اینستاگرام فرقهای ضاله را تبلیغ میکرد، شناسایی و ماموران انتظامی در رشت دستگیر کردند. وی در ادامه افزود: متهم با بارگذاری تصاویر غیراخلاقی از خود و نمادهایی از شیطانپرستی در شبکه اجتماعی موبایلی، عقاید منحط غربی را تبلیغ میکرده است.
کشف ۱۳۸ خودروی صفر کیلومتر در قم
فرمانده انتظامی استان قم با اعلام خبر کشف دپوی ۱۳۸ دستگاه خودروی صفر کیلومتر در قم اظهارکرد: با توجه به نوسانات قیمت خودرو در بازار داخل، طرح تشدید مبارزه و مقابله با دپوی خودروهای صفر کیلومتر بهصورت ویژه در دستور کار مأموران انتظامی استان قم قرار گرفت. سردار محمود میرفیضی در این باره گفت: در ادامه با تلاش کارآگاهان پلیس آگاهی استان، دو پارکینگ خصوصی و همچنین با تلاش مأموران کلانتریهای ۲۲ و ۲۴ پردیسان یک گاراژ دپوی خودروهای صفر کیلومتر شناسایی شده است و با همکاری کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و هماهنگی سازمان تعزیرات حکومتی استان مورد بازرسی قرار گرفته است.
احتمال بازگشایی سینماها
سینماهای کشور مانند برخی دیگر از فعالیتهای اجتماعی و صنفی، به علت شیوع ویروس کرونا چند ماهی است که در تعطیلی بهسر میبرند و هنوز زمان قطعی فعالیت دوباره آنها مشخص نیست. گفتنی است سازمان سینمایی آمادگی اکران فیلمهای سینمایی و بازگشایی سالنها را دارد، اما ستاد ملی مبارزه با کرونا هنوز جواب قطعی در خصوص زمان فعالیت مجدد همه سینماها را نداده است؛ این در حالی است که احتمال دارد سینماهای شهرهایی با وضعیت سفید، اول خرداد ماه شروع به فعالیت کنند. البته با توجه به برگزار نشدن جلسه شورای صنفی نمایش در روز یکشنبه (۲۸ اردیبهشتماه)، احتمال بازگشایی سینماها در این روز (اول خرداد) ضعیف به نظر میرسد.
تشکیل فراکسیون «زیارت» در مجلس
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: جمعی از نمایندگان مجلس درصدد هستند فراکسیونی در حوزه زیارت تشکیل دهند. وی افزود: این فراکسیون که با توافق نمایندگان، فراکسیون زیارت نام گرفته است به زودی اسامی خود را اعلام میکند. محمدرضا رضاییکوچی تصریح کرد: بر اساس توافقات صورت گرفته اجماع نظر برای ریاست این فراکسیون الیاس نادران است. نماینده جهرم در مجلس عنوان کرد: قرار است این فراکسیون به منظور کمکرسانی و مساعدت به زائران عتبات عالیات و دیگر اماکن مذهبی تشکیل شده و همچنین بحث توسعه سفرهای زیارتی را اهم در برنامههای کاری خود داشته باشد.