جزئیات نشست شورای امنیت درباره لیبی

به گزارش مشرق به نقل از الجزیره، شورای امنیت امشب نشستی را برای بررسی اوضاع لیبی برگزار کرد.

استفانی ویلیامز فرستاده ویژه سازمان ملل در امور لیبی طی سخنانی در این نشست گفت که درگیری ها در مناطق غیر نظامی لیبی تشدید شده است.

وی افزود: از ابتدای عملیات علیه طرابلس ۲۰۰ هزار لیبیایی از منازل خود فرار کرده اند.

بیشتر بخوانید:

درخواست سازمان ملل برای توقف فوری درگیری‌ها در لیبی

ویلیامز اظهار داشت که سیطره نیروهای دولت الوفاق بر پایگاه الوطیه منجر به تشدید درگیری ها در لیبی خواهد شد.

وی افزود: ما بار دیگر خواهان آتش بس فراگیر و توقف حملات به غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی در لیبی هستیم.

فرستاده ویژه سازمان ملل در امور لیبی گفت که ویروسر کرونا مشکلات امنیتی موجود در طرابلس را بیشتر می کند.

نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت که تجاوز و حمله به مناطق مسکونی و تاسیسات درمانی در لیبی نادیده گرفتن کامل قوانین بین‌المللی است.

نماینده لیبی در شورای امنیت نیز گفت که متجاوزان مناطق نزدیک به نمایندگی های دیپلماتیک در بسیاری از مناطق طرابلس را هدف قرار داده اند.

وی گفت که نیروهای ما در عملیات روز گذشته سلاح هایی ها را کشف و ضبط کرده اند که برخی از آنها از امارات وارد شده است.

نماینده لیبی افزود: ما خواهان تشکیل کمیته ای برای اتخاذ اقدمات لازم به منظور توقف اقدامات برخی از کشورها علیه لیبی هستیم.

وی اظهار داشت: مذاکره و توقف درگیری ها راه برون رفت از بحران است و ما بار دیگر بر مخالفت قاطعانه خود با مذاکره با کسانی که دستشان به خون مردم لیبی آلوده است تاکید می کنیم.

نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در این نشست گفت که ارسال سلاح و مزدور به لیبی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را نقض می‌کند.

نماینده چین در شورای امنیت سازمان ملل از تمامی طرف‌های درگیر در لیبی خواست تا اقدامات خصمانه را متوقف کرده و به توافق آتش‌بس دائمی در این کشور برسند.

کشور لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی دخالت نظامی آمریکا و همپیمانان غربی آن بدون مجوز سازمان ملل، صحنه جنگ و درگیری داخلی است. این کشور که پس از سرنگونی معمر قذافی با بحران سیاسی گسترده‌ای مواجه شده است، اکنون به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است و به دنبال آن صف‌بندهای بین‎المللی در حمایت از هر یک از این دولت تشکیل شد.

برچسب ها:

جهان