چرا داعش در دو کشور منطقه دوباره فعال شد

به گزارش مشرق، تحرکات داعش اخیراً در عراق و سوریه تشدید شده است. براساس گزارش های رسانه ای، در ماه رمضان، تکفیری ها در سوریه و عراق به دهها یورش دست زده اند؛ این در حالی است که در این مدت شمار زیادی از داعشی ها در سوریه به ویژه در حومه شرقی دیرالزور و نیز در عراق به هلاکت رسیده اند. کسانی که تحرکات داعش را در عراق یا شرق فرات در سوریه دنبال می کنند، این تصور برایشان ایجاد می شود که گویا داعش از بین نرفته است و در حال جنگ و مانور دادن در مناطق ثابتی است و اینکه پایگاههای لجستیکی و برنامه ریزی عملیاتی دارد.

داعش در عراق مابین شمال صلاح الدین و شمال غرب دیالی و جنوب کرکوک و علاوه بر آن در مناطقی از غرب الانبار هم حضور دارد. این تحرکات داعش چگونه ممکن است؟ نقش آمریکایی ها در این تحرکات چیست؟ ترامپ چه حساب ویژه ای روی داعش باز کرده است؟ راز انتقال عناصر خطرناک داعش از سوریه به عراق به ویژه استانهای صلاح الدین و الانبار چیست؟

بیشتر بخوانید:

هشدار درباره سیطره نظامیان آمریکایی بر مرز عراق و سوریه

روایت روسیه از سواستفاده داعشی‌ها از کرونا

جانشین احتمالی ابوبکر البغدادی بازداشت شد +عکس

واقعیت این است که داعش به طور کامل پاکسازی نشد و کانون های داعشی که به طور کامل آزاد نشد به عنوان نقطه تمرکز از سوی تکفیری ها به کار گرفته شدند و در حال حاضر از این مناطق برای تحرکات و دست زدن به حملات، بهره می برند و ائتلاف آمریکایی مسئول آن در سوریه و عراق است.

نقش آمریکایی ها در احیای داعش در منطقه چیست؟

مشکلات میان بغداد و اربیل به داعش فرصت تثبیت مواضع خود در الحویجه و الشرقاط و کوههای حمرین را داد تا در فرصت مناسب دست به یورش علیه نیروهای عراقی بزنند و این مناطق در حال حاضر فعالترین مراکز داعش در عراق محسوب می شود و نظامیان آمریکایی در عراق مسئول هستند زیرا اقدام مناسبی برای پایان دادن به داعش در این مناطق به عمل نیاوردند. در واقع این آمریکایی ها بودند که به اختلافات میان دولت مرکزی و اقلیم کردستان عراق دامن زدند و در رصد تحرکات داعش کاری نکردند و این در حالی بود که پایگاه های آماده و قوی در مناطق میان شمال بغداد تا کرکوک و القیاره در جنوب موصل داشتند.

در سوریه نیز نظامیان آمریکایی مانع ورود ارتش سوریه به شرق فرات به ویژه شرق دیرالزور تا مرز با عراق شدند و حتی مستقیماً در چند نوبت ارتش سوریه و محور مقاومت را که به دنبال پیشروی به سوی شرق برای آزادسازی این مناطق بودند، هدف قرار دادند. آمریکایی ها نیروهای قسد را در برابر داعش حمایت کردند که آنها عملکرد موفقی نداشتند و این به مثابه فرصتی برای داعش بود تا خود را تثبیت کند و هم اکنون دست به یورش های خطرناک در این منطقه می زند.

در حال حاضر بدون محدود کردن حرکت و نفوذ آمریکاییها در عراق به ویژه در مناطقی که داعش تحرکاتش را شروع کرده است؛ احتمالاً منطقه شمال بغداد تا کرکوک منطقه فعالیت و نفوذ جدید این گروه تروریستی خواهد بود و علاوه بر آن تکفیری ها امکان بازگشت نفوذشان به غرب الانبار هم هست زیرا همچنان در این مناطق حضور گسترده ای دارند و این زیر نگاه نظامیان آمریکایی که در سنجار هستند، است.

در سوریه همچنان داعش در شرق فرات میان دیرالزور و مرز با عراق و میان منطقه المیادین تا الباغو حضور دارد و این علاوه بر تحرکات دائمی آن در صحرای جنوب غربی دیرالزور و در نزدیکی پایگاه التنف است و از حضور آمریکایی ها در این پایگاه بهره می برد و در عمق صحرای جنوب السخنه و غرب دیرالزور در حرکت است.

اما از این حیث که داعش امکان حضور در کشورهای اطراف عراق و سوریه را داشته باشد، این دشوار است زیرا لبنان و اردن از حیث امنیتی و نظامی از انسجام لازم برخوردار هستند زیرا دولت لبنان به طور کامل بر اراضی خود مسلط است و مهمتر از آن اینکه نظامیان آمریکایی در آن مانند عراق یا شرق فرات در سوریه حضور ندارند و این سبب می شود که امکان بازگشت داعش به کشورهایی غیر از عراق و سوریه را بعید بدانیم.

قدر مسلم آن است که واشنگتن طرح طولانی مدتی را در ایجاد هرج و مرج هدفمند با هدف تضمن منافع اقتصادی و سیاسی آمریکا در منطقه دنبال می کند. ادامه حضور نظامیان امریکایی با وجود مخالفت پارلمان و دولت عراق با حضور این نظامیان، گواه این است که آمریکا به دنبال تشدید تنش است تا خود را بر منطقه دیکته کند. در واقع واشنگتن در راستای تقویت داعش در عراق حرکت می کند تا بهانه ای برای ماندن در این کشور داشته باشد. آمریکا بر بازگشت جدید و احیای پروژه داعش در عراق اصرار دارد.

تحرکات داعش در شرق فرات و اراضی سوریه در مجاورت عراق، نشان از طرح و نیات پلید واشنگتن برای بی ثباتی در منطقه حکایت دارد. آمریکا و ائتلاف نمایشی آن مسئول یورش های داعش در سوریه و عراق است. اعترافات اخیر داعشی هایی که در صحرای سوریه تا مرز عراق دست به یورش می زدند، برملا کننده طرح آمریکایی هایی که در پایگاه التنف هستند برای احیای گروه تروریستی در این منطقه و وصل کردن آنها به صحرای الانبار، است.

اینکه داعش یورش های خود را از سرگرفته است و سرکرده های آن از زندانی تحت کنترل شبه نظامیان وابسته به آمریکا در سوریه گریخته اند، نشان دهنده این است که طرح آمریکا احیای داعش است تا مجدداً در پرونده سوریه و عراق از آن بهره برداری کند.

در واقع داعش طرحی آمریکایی برای تجزیه منطقه است. آمریکا خواهان بی ثباتی عراق و سوریه است. پس از دستاوردهای ارتش سوریه علیه تروریستها در ادلب و برخی مناطق غرب حلب، آمریکا به داعش برای وارد کردن فشار به دمشق روی آورده است. در عراق هم که ماجرا به بحث خروج نظامیان آمریکایی مربوط می شود که واشنگتن با بی ثباتی عراق و ناتوان نشان دادن نیروهای ارتش عراق به دنبال ادامه حضور نامشروع در این کشور است.

اما نیروهای سوری و عراقی اجازه تحرکات به داعش نخواهند داد و نقشه واشنگتن برای مسلط کردن تکفیری ها در این مناطق را برهم خواهد زد. بدون تردید پایان دادن به حضور داعشی ها، طرح های جدید آمریکا را بر باد خواهد داد.

برچسب ها:

جهان