احتمال موفقیت واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد پنجاه درصد است

5eca77b77b9ee_2020-05-24_18-03
یکی از مدیران ساخت واکسن کرونا در دانشگاه آکسفورد بریتانیا، احتمال موفقیت واکسن آزمایشی را پنجاه درصد اعلام کرده است. دلیل این احتمال کاهش انتقال ویروس در بریتانیا اعلام شده است.

پروفسور آدریان هیل، مدیر مرکز "جنر" در دانشگاه آکسفورد که با شرکت داروسازی "آسترازنکا" برای تولید این واکسن همکاری می‌کند، به روزنامه تلگراف گفته است آزمایش این واکسن روی ۱۰ هزار داوطلب ممکن است نتایج خاصی در بر نداشته باشد چون "شیوع کرونا در جامعه کم شده است."

او می‌گوید با کاهش شیوع، فرصت برای به رسیدن به نتیجه محدود شده است: "در حال حاضر شانس ما ۵۰ درصد است که ممکن است هیچ نتیجه‌ای هم در بر نداشته باشد."

دانشگاه آکسفورد یکی از پیشگامان ساخت واکسن کرونا در دنیا است.

تیم آقای هیل در ماه آوریل اولین مرحله آزمایش این واکسن روی انسان را آغاز کردند که شامل ۱۰۰۰ داوطلب سالم زیر ۵۵ سال بود.

دو روز پیش گفته شد برای این تحقیق، بیش از ۱۰ هزار و ۲۰۰ داوطلب برای ارزیابی تاثیر این واکسن روی سیستم ایمنی ثبت‌نام می‌شوند. در میان این دواطلبان افراد بالای ۷۰ سال و همچنین ۵ تا ۱۲ سال هم به چشم می‌خورد.

آزمایش این واکسن روی میمون ظاهرا به نوعی ایمنی در برابر کرونا منجر شده است؛ آنها پس از واکسینه شدن ویروس کمتری در ریه‌های خود داشتند ولی هنوز مشخص نیست نتیجه مشابهی در انسان بدست آید.

دانشمندان این پروژه پیشتر گفته بودند تلاش می‌کنند تا حدود چهار ماه دیگر (سپتامبر) دست کم یک میلیون دوز از این واکسن را تولید کنند.

پاسکال سوریوت، مدیرعامل شرکت دارویی استرازنکا حدود یک ماه پیش گفته بود ممکن است واکسن کرونا تا پایان سال میلادی جاری (اوایل دی ماه امسال) برای استفاده جهانیان آماده باشد:

"برنامه این است که واکسن مورد نظر با گذر سریع از مراحل اداری در سه ماهه آخر سال در اختیار مراکز بررسی و تایید مواد دارویی قرار گیرد و "تا پایان سال برای استفاده عمومی تولید و عرضه شود."

در همین حال دولت انگلیس مکررا گفته هیچ تضمینی وجود ندارد و ممکن است ساخت این واکسن زمان زیادی طول بکشد.

تخمین بیشتر کارشناسان درباره زمان ساخت واکسن ۱۲ تا ۱۸ ماه است.

هم اکنون در جهان بیش از ۱۰۰ واکسن برای مقابله به کرونا در دست آزمایشند.

بریتانیا بعد از آمریکا، برزیل، روسیه و اسپانیا پنجمین کشور از لحاظ فراوانی مبتلایان به کرونا است؛ این کشور با نزدیک به ۳۷ هزار نفر پس از آمریکا بیشترین قربانی کرونا را داشته است.

برچسب ها:

اجتماعی