دولت استاندار خوزستان را برکنار نکرد/ نظر مهاجرانی درباره افتخارآفرینی ایرانی/ بی‌صداقت با مردم مانند روزنامه بزک‌کننده برجام

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

کیهان

در کدام سوی معرکه ایستاده بودید؟!

آقای محمد هاشمی در مصاحبه‌ای گفته است: «تفاوت اساسی زمان ریاست من بر صدا و سیما با الان این است که آن موقع ما رسانه ملی بودیم ولی الان ما رسانه ملی نداریم. مردم صدا و سیما را با روزنامه «کیهان» یکی می‌دانند. یعنی مردم تفاوتی بین این دو قائل نیستند»! درباره اظهارات ایشان باید گفت:

1- کاش آقای هاشمی به‌جای کلی‌گویی، به نمونه‌هایی از مواضع و عملکرد کیهان ‌اشاره کرده و به نقد آن می‌پرداختند و سپس درباره این روزنامه به قضاوت می‌نشستند! مثلاً می‌فرمودند که کدامیک از مواضع کیهان مردمی و انقلابی نبوده و از نگاه ایشان قابل انتقاد بوده است؟! و یا ‌اشاره می‌کردند که کدامیک از پیش‌بینی‌های کیهان درباره جریان غربگرا و خیانت آگاهانه و یا خسارت ناخودآگاه آنان به مردم و نظام و انقلاب نادرست از آب درآمده است؟! و یا توضیح می‌دادند کدامیک از هشدارهای پیشاپیش کیهان درباره غارت بیت‌المال از سوی مفسدان حرام‌خوار، واقعیت نداشته است؟! برای کیهان برخلاف بعضی‌ها، دیوار حاشا بلند نیست چرا که تمامی مواضع و عملکرد آن مکتوب و مضبوط و برای همگان قابل مراجعه است. بنابراین اگر جناب محمد هاشمی در این زمینه مطالعه و تحقیقی دارند چرا مطرح نمی‌کنند و نظر خود را به قضاوت عموم نمی‌گذارند؟! و اگر مطالعه‌ای ندارند و یا بیان حقایق را به زیان خود می‌دانند، چرا زبان به خلاف می‌گشایند؟!

۲- درباره عملکرد صدا و سیما باید گفت که ما هم انتقادات فراوانی به آن داشته و داریم که بسیاری از آنها را مطرح کرده و می‌کنیم، ولی انتقادات ما به صدا و سیما یکصد و هشتاد درجه با انتقادات آقای هاشمی و دوستان مدعی اصلاحات ایشان تفاوت دارد و در برخی از موارد آنچه را مدعیان اصلاحات در اعتراض به صدا و سیما مطرح می‌کنند، نقطه قوت این سازمان می‌دانیم. اما، در همین زمینه ‌اشاره به نکته‌ای از اظهارات آقای محمد هاشمی را رمزگشا می‌دانیم. ایشان می‌گوید؛ «متاسفانه صدا و سیمای کنونی ما از آن سیاست‌ها عدول کرده است و الان به‌عنوان یک رسانه ملی شناخته نمی‌شود بلکه بیشتر رسانه جناحی به حساب می‌آید. به‌طور مثال در گذشته در انتخابات، صدا و سیما در هر انتخاباتی ورود پیدا می‌کرد و به نحوی فرد یا جریانی را تایید می‌کرد، آن فرد برنده مطلق انتخابات بود. یعنی مردم تا این اندازه نگاهشان به صدا و سیما بود. اما الان در انتخابات می‌بینیم که صدا و سیما خودش را می‌کُشد که مسیر انتخابات را به نوعی عوض کند، نمی‌تواند».

یک‌بار دیگر سخن ایشان را مرور کنید! به صراحت اعتراف می‌کند که در زمان ریاستش بر صدا و سیما جناحی عمل می‌کرده است! می‌گوید: «به‌طور مثال در گذشته در انتخابات، صدا و سیما در هر انتخاباتی ورود پیدا می‌کرد و به نحوی فرد یا جریانی را تایید می‌کرد، آن فرد برنده مطلق انتخابات بود»! یعنی ایشان در دوران ریاست خود بر صدا و سیما از نامزد مورد نظر حزب و جناح خود حمایت می‌کرد و افتخار هم می‌کند! که این حمایت باعث می‌شد نامزد مورد نظر جناح ایشان «برنده مطلق» انتخابات باشد!

۳- ایشان در ادامه مصاحبه می‌گویند: «این انقلاب ساده و آسان به دست نیامده، برای این انقلاب خون‌ها ریخته شده و خانواده‌ها فدا شده است. کمی فکر کنیم که چگونه به دست ما رسیده است»! این بخش از سخنان ایشان سخنی به‌جا و شایسته تقدیر است ولی کاش این پرسش را بی‌پاسخ نمی‌گذاشتند که وقتی در روزهای بد حادثه مثلاً در فتنه آمریکایی- اسرائیلی ۸۸ جماعتی از درون دست به وطن‌فروشی زده بودند.

بدیهی است که برخی از خدمات آقای محمد هاشمی قابل انکار نیست ولی انتظار آن بود که سنجیده سخن بگویند و بیرون از مناسبات حزبی و گروهی به مسائل نگاه کنند!

آمریکا تهدید کرد اما نتوانست مانع همکاری ایران- ونزوئلا شود

روزنامه واشنگتن پست، نزدیکی روابط ایران و ونزوئلا را که هدف شدیدترین تحریم‌های اقتصادی بوده‌اند، موجب نگرانی آمریکا به عنوان دشمن مشترک آنها دانست.

واشنگتن پست نوشت: ونزوئلا و ایران، دشمنان آمریکا که از تحریم‌های این کشور ضربه خورده‌اند، در حال شکل دادن به یک همکاری استراتژیک هستند. این همکاری برای نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا حیاتی است و از طرف دیگر برای ایران به، چشم‌انداز حوزه نفوذی جدید را در امتداد دریای کارائیب فراهم می‌کند.

پنج نفتکش حامل بنزین ایران که بنابر تخمین تحلیلگران ۶۰ میلیون گالن بنزین را با گذشتن از اقیانوس اطلس به دست دولت مادورو می‌رسانند، نشان از عمیق‌تر شدن روابط این دو کشور هستند. گفته می‌شود که ونزوئلا در ازای آن‌ها، طلا به تهران پرداخت کرده است. بحران انرژی در ونزوئلا به حدی است که بیماران نمی‌توانند خود را به بیمارستان برسانند و محصولات کشاورزی این کشور در حال نابود شدن است.

«الیوت آبرامز»، نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا گفت: دو کشور دریافته‌اند که می‌توانند چیزهایی را که در اختیار دارند در ازای چیزهایی که نیاز دارند مبادله کنند.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران هر کسی را که فرآورده‌های نفتی ایران را می‌خرد یا خرید آن را تسهیل می‌کند، هدف قرار می‌دهد. اما شرکت نفت ونزوئلا هم تحت تحریم‌های مشابهی قرار دارد. دولت ترامپ می‌کوشد با استفاده از دکترین مونرو، سیاست مربوط به قرن نوزدهم که مداخله خارجی در نیم کره غربی را رد می‌کند، مانع تجارت نهادهای خارجی با دولت مادورو شود.ایران به آمریکا درباره هرگونه تلاشی برای ایجاد مزاحمت یا مسدود کردن مسیر راه این نفتکش‌ها هشدار داده است. ونزوئلا هم قول داده با کشتی‌های جنگی نفتکش‌های ایرانی را در آب‌های خود همراهی کند.

مقامات آمریکایی گفته‌اند بر ارسال محموله‌های ایران نظارت دارند اما از ادعاهای خود مبنی بر مداخله مستقیم در این مسئله کاسته‌اند.

سفرهای دریایی این چنینی از ایران به ونزوئلا، آزمایشی است که نشان می‌دهد دولت ترامپ تا کجا نزدیک شدن روابط دو کشوری که دشمن خود می‌داند را برمی‌تابد. «ایوان الیس»، استاد مطالعات آمریکای لاتین در کالج جنگ ارتش آمریکا گفت: حس می‌کنم ایرانی‌ها تمایل دارند از نفتکش‌های خود استفاده و با آمریکا بازی کنند.

به هرحال، هرگونه ممانعت آمریکا در این مسئله، با برخورد ایران و ونزوئلا مواجه خواهد شد. ونزوئلا و ایران سابقه ۲۰ سال روابط تجاری و همکاری با یکدیگر را دارند.

اولین نفتکش ایرانی روز شنبه وارد آب‌های ونزوئلا شد و در دریای کارائیب جایی که آمریکا بزرگ‌ترین حضور نظامی خود را در این دریا در دست کم یک دهه گذشته تجربه می‌کند، حرکت کرد. پنتاگون با ادعای عملیات برای مسدود کردن مسیرهای قاچاق مواد مخدر، ناوشکن، کشتی‌های جنگی و سایر تجهیزات نظامی به این منطقه اعزام کرده بود. «جاناتان هافمن»، سخنگوی پنتاگون، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفته بود از هیچ برنامه‌ای برای اجرای عملیات نظامی علیه نفتکش‌های ایرانی خبر ندارد. اما یک مقام ارشد دولت ترامپ که نخواست نامش فاش شود گفته واشنگتن حمایت ایران از مادورو را نخواهد پذیرفت.

دموکرات‌ها به نسخه ترامپ درباره برجام متعهد می‌مانند

دموکرات‌های آمریکا نیز مانند جمهوری‌خواهان، دولت ترامپ، در پی افزایش تعهدات ایران و مخالفت از لغو تحریم‌ها در قالب برجام هستند.

وطن امروز با اشاره به اظهارات جیک سالیوان مذاکره‌کننده دولت اوباما درباره علاقه‌مندی به تمدید بر بند غروب در برجام می‌نویسد: اظهارات اخیر «جیک سالیوان» مشاور جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2020 درباره نحوه بازگشت آمریکا به برجام (در صورت پیروزی دموکرات‌ها)، از نوع نگاه و مواجهه مدعیان آمریکایی صیانت از توافق هسته‌ای در قبال این سند پرابهام پرده برداشته است! سولیوان ضمن تاکید بر حذف بند موسوم به غروب آفتاب (Sunset) در برجام تاکید دارد تحریم‌های هسته‌ای ایران باید پس از سال 2025 میلادی نیز ادامه پیدا کند، ضمن آنکه دموکرات‌ها باید پس از بازگشت مشروط به برجام، بلافاصله زمینه را برای انعقاد توافق جامع با ایران (توافقی که ابعاد موشکی و منطقه‌ای قدرت ایران را نیز دربر گیرد) آماده کنند. در همین راستا، مشاور بایدن معتقد است دولت بعدی باید استراتژی فشار حداکثری بر ایران ـ که در دولت ترامپ به نقطه اوج خود رسید ـ را حفظ کند.

چنانکه از سخنان «سولیوان» استنباط می‌شود، دموکرات‌ها قصد دارند بازی را به سال 2017 میلادی بازگردانند یعنی وضعیتی که آمریکا در ظاهر از توافق هسته‌ای خارج نشود و از سوی دیگر، عملا مانع تعلیق تحریم‌های بانکی، اعتباری، بیمه‌ای و نفتی علیه کشورمان شود. این تاکتیک نخ‌نما، «بقا در توافق در عین خروج از برجام» نام دارد که در زمان «رکس تیلرسون» وزیر سابق خارجه دولت ترامپ پیاده شد. اما ماجرا به این نقطه ختم نمی‌شود!

آگوست (مردادماه) سال 2017 میلادی شاهد بودیم رئیس‌جمهور فرانسه به نیابت از ترامپ، از «اصلاح برجام» سخن گفت! امانوئل مکرون تاکید کرد که می‌توان بر سر موضوعاتی مانند دائمی کردن محدودیت‌های هسته‌ای ایران و محدود کردن توان موشکی کشورمان و گنجاندن آن در برجام، بار دیگر مذاکراتی را صورت داد! مقامات آمریکایی و اروپایی نام این پروسه را «ترمیم برجام» گذاشتند! در آن دوران، بازی مشترک واشنگتن و تروئیکای اروپا با «واژگان تزئینی» آغاز شد! رکس تیلرسون نام توافق مدنظر آمریکا را «توافق ثانویه» گذاشت که قاعدتا باید جایگزین برجام می‌شد. وی معتقد بود باید ظاهر برجام را حفظ کرد و آن را به مبنایی برای بسط دامنه تعهدات ایران در حوزه‌های دفاعی و امنیتی تبدیل کرد.

با این حال مقامات اروپایی اصرار داشتند واشنگتن نباید از این پروسه، تحت عنوان «انعقاد توافق ثانویه» یاد کند! تروئیکای اروپا تاکید داشت باید از توافق جدید، تحت عنوان «برجام اصلاح‌شده» یا «الحاقیه برجام» یاد کنند! بنابراین، اصل ماجرای مجادله محدود واشنگتن و مهره‌های اروپایی آن، مربوط به چگونگی توجیه «انهدام برجام» بود!

اکنون اگرچه جو بایدن و همراهانش در ژستی ظاهری، خروج ترامپ از برجام را تأسف‌بار دانسته و از آن به عنوان اقدامی اشتباه یاد می‌کنند اما قصد دارند همان صحنه بازی ترامپ در سال 2017 میلادی را بازسازی کنند. تنها تفاوت دموکرات‌ها با رئیس‌جمهور فعلی آمریکا این خواهد بود که ظاهر ماجرا را تزئین‌شده‌تر از آنچه در دوران ترامپ گذشت جلوه خواهند داد!

بی‌صداقت با مردم مانند روزنامه بزک‌کننده برجام

روزنامه بزک‌کننده برجام و مزایای نداشته آن، اکنون می‌گوید دولت مسئول تأمین امنیت مالی مردم است، نه جبران تورم از جیب مردم!

روزنامه شرق در یادداشتی می‌نویسد: وقتی از دولت انتظار می‌رود خسارت‌های خشک‌سالی یا سیل را جبران کند، آیا می‌توان تورم را بلیه‌ای متفاوت با سایر بلایای طبیعی و غیرطبیعی دانست و برای دولت در قبال آن وظیفه‌ای تعریف نکرد؟ با توجه به این واقعیت که بروز تورم در اصل نتیجه اعمال سیاست‌های نامناسب اقتصادی از طرف خود دولت است و حتی فراتر از آن، تورم موقعیت مالی دولت را در مقابل شهروندان تقویت کرده و از ارزش بدهی دولت به آنان کم می‌کند، اندیشیدن به این سؤال اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. اکنون دولت‌ها می‌توانند با افزایش حجم نقدینگی و افزودن بر نرخ تورم راه آسان و کم‌دردسری برای تأمین مالی برنامه‌های عملیاتی خود طی کنند. ازاین‌رو اقتصاددانان تورم را یک نوع نظام مالیاتی ناعادلانه تلقی می‌کنند، زیرا بخشی از ارزش دارایی اقشار کم‌درآمد جامعه را به دولت منتقل می‌کند.

شرق می‌افزاید: در اردیبهشت‌ماه 1392 و همزمان با اوج‌گیری تبلیغات انتخاباتی ریاست‌جمهوری، نامزدها همگی از ضرورت مهار تورم سخن گفته و وعده‌ها به صاحبان حق رأی می‌دادند. چهار سال بعد در اردیبهشت‌ 1396 رئیس‌جمهور این حقیقت را به‌درستی شاهدی بر موفقیت سیاست‌های اقتصادی خود معرفی کرد که «هیچ‌یک از نامزدهای رقیب از برنامه‌های خود برای مهار تورم سخن به میان نمی‌آورند».

این روزنامه در ادامه نوشت: اما چرا هیچ کس کاری برای تورم نمی‌کند؟

 دولت در شرایط تورمی و با ناکامی در عرصه گرفتن مالیات از قشر مرفه جامعه، از سر ناچاری به سیاست کسری بودجه روی آورده و در نتیجه با تشدید تورم، زمینه افلاس هرچه بیشتر اقشار کم‌درآمد را فراهم کرده ‌است. حال یک‌بار دیگر به سؤال بدیهی ولی بسیار مهم خود برگردیم: آیا دولت در شرایط تورمی وظیفه‌ای در قبال حفظ ارزش دارایی شهروندان ندارد؟

اقشار کم‌درآمد شهری و روستایی گروه‌گروه به زیر خط فقر هل داده‌ می‌شوند. جمعیت مستأجر کشور که از اقبال صاحب‌خانه‌شدن بهره‌مند نیستند، روزبه‌روز در حال افزایش هستند. اقشار کم‌درآمد و حتی طبقه متوسط سابق، به‌قول فرشاد مؤمنی، در حال مدارای نجیبانه با دشواری‌های معیشتی و فقر موروثی‌اند و در مقابل همه اینها، طبقه نوظهور مولتی‌میلیاردرهای تازه‌به‌دوران‌رسیده هر روز برگ جدیدی از موفقیت و ثروت‌اندوزی بی‌حساب‌وکتاب را رو می‌کنند.

به‌راستی چگونه می‌توان دولتمردان و سیاستمداران را متقاعد کرد که امروز مهم‌ترین وظیفه آنان حمایت از اقشار کم‌درآمد جامعه، مهار تورم لجام‌گسیخته، دفاع از حق مالکیت صاحبان نقدینگی اندک و فراتر از آن، دفاع از حق زندگی شهروندان است. چگونه می‌توان به آنان قبولاند سهم عامه مردم از دریای مواهب اقتصادی چیزی بیشتر از کسری بودجه و افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها است؟ چگونه می‌توان حق «زیستن در جامعه‌ای بدون‌ تورم» را به‌عنوان «حق مسلم» شهروندان مطالبه کرد؟

این یادداشت فریبنده در حالی است که روزنامه شرق رکورددار ارائه وعده‌های دروغ به مردم در زمینه رونق اقتصاد و افزایش قدرت خرید مردم به واسطه اعتماد به آمریکا و واگذاری امتیازات هنگفت بود. مدیر مسئول روزنامه بعدها تصریح کرد برای جا انداختن برجام، مجبور به اغراق شده است!

زیباکلام: کارگزاران و حزب مشارکت در سیاست ایران تمام شده‌اند

صادق زیباکلام می‌گوید: کارگزاران تمام شده و هیچ جایگاهی در عالم سیاست ایران ندارد. هیچکس در انتخابات 1400 به جهانگیری و محسن هاشمی رأی نمی‌دهد.

صادق زیباکلام در گفت‌وگو با نامه‌نیوز اظهار داشت: تکلیف با حزب کارگزاران روشن است؛ به این معنا که این حزب و سایر جریان‌های کلاسیک تمام شده‌اند و مدت‌هاست که دیگر حزبی به نام کارگزاران سازندگی در عالم سیاست ایران موضوعیت ندارد. در واقع کارگزاران همان‌قدر زنده است که جبهه مشارکت یا سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی زنده‌اند. حزب کارگزاران زمانی بدنه‌ای اجتماعی داشت به عبارت دیگر عده‌ای می‌گفتند برویم به فلان نامزد نمایندگی رأی بدهیم چون کارگزاران از او حمایت کرده است اما در انتخابات مجلس دیدیم که هیچ کس هیچ اقبالی به لیست مورد حمایت کارگزاران نشان نداد.

او ادامه داد: مردم دیگر نه کارگزاران و نه دیگر گروه‌های سیاسی را قبول دارند. در انتخابات1400 هم تغییری ایجاد نمی‌شود و تردید نکنید یک نیروی اصولگرا رئیس‌جمهور آینده می‌شود.

او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا کارگزاران با معرفی افرادی چون جهانگیری یا محسن هاشمی می‌تواند در انتخابات1400 نقش‌آفرینی کند، گفت: «هیچ‌کس به جهانگیری و محسن هاشمی رأی نمی‌دهد. کارگزاران تمام شده است.»

انتقاد از انتصابات شتاب‌زده در وزارت صمت

یک روزنامه اقتصادی اصلاح‌طلب می‌گوید: سرپرست موقت وزارت صمت در برخی انتصاب‌ها، با شتاب‌زدگی و بدون رعایت تخصص و تجربه عمل کرده است.

روزنامه تعادل با اشاره به برکناری رضا رحمانی و گماشتن مدرس خیابانی به ‌جای وی در وزارت صمت می‌نویسد: مدرس خیابانی طی روزهای اخیر، «محمدحسن صبوری دیلمی» را مدیرکل دفتر وزارتی این وزارتخانه، «صدراله دولت» را به عنوان سرپرست معاونت امور حقوقی، مجلس و استان‌های وزارتخانه، «مهدی اصفهانی» را سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی، «محمدرضا کلامی» را سرپرست معاونت بازرگانی داخلی، «جمشید گلپور شاره» را به عنوان دبیر هیئت عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی و «امیر صباغ» را به عنوان مسئول پروژه عملیاتی‌سازی دستورات ‎رئیس‌جمهور منصوب کرد. اما در این میان، انتصاب «مهدی صادقی نیارکی» به عنوان معاون امور صنایع این وزارتخانه، خبرسازتر از سایر انتصاب‌ها بود.

او که پیش‌تر سرپرستی این معاونت را برعهده داشت، قبل از برگزاری نشست ستاد تنظیم بازار درباره قیمت خودرو، از بررسی تداوم تولید خودروی پراید ۱۳۱ با حضور مراجع تصمیم‌گیر تا ساماندهی بازار خودرو خبر داد که انتقادات زیادی به همراه داشت. حال مدرس خیابانی که برخی در زمان رضا رحمانی از او به عنوان وزیر در سایه یاد می‌کردند، اکنون تنها یک گام برای تکیه زدن بر صندلی وزارت صمت، پیش رو دارد.

 او با تعجیل در انتصاب افرادی با کمترین کارنامه، بدون تخصص و تجربه کافی آن‌هم در پست‌های کلیدی باید روزهای دشواری را پیش روی خود متصور باشد. به‌طوری که در همین مدت، برخی از جریانات که برکناری «رضا رحمانی» را برنتابیدند، تغییرات انجام شده در وزارت صمت را به شبه‌کودتا تعبیر کردند.

سرپرست جدید وزارت صمت ممکن است بخواهد افرادی را به‌کار بگیرد که با او و برنامه‌هایش همراه باشند که امری کاملا طبیعی است، اما همراه بودن تنها فاکتور اساسی برای واسپاری امور نیست و باید افرادی به‌کارگرفته شوند که توان پیش بردن اهداف ترسیم‌شده در سطح کلان وزارتخانه در سه بخش صنعت، معدن و تجارت را داشته باشند.

ایران

انتقاد از شرط گذاشتن برای نامزد ریاست مجلس

   خبر اول اینکه، منتخب شیروان در یازدهمین دوره مجلس از شرط‌ گذاری برای نامزدهای ریاست مجلس یازدهم انتقاد کرد. به گزارش مهر، علی جدی افزود: رئیس مجلس باید بتواند جایگاه نظارتی این نهاد را تقویت کرده و مجلس را دوباره به رأس امور برگرداند، زیرا در مجالس گذشته این جایگاه متزلزل شده است. وی با اشاره به الزام رئیس مجلس به اینکه چهار سال در پست ریاست بماند، تصریح کرد: این درخواست هیچ منطقی ندارد، زیرا ما نباید نظر خودمان را شرط کنیم که هر کسی رئیس مجلس شد نباید وارد انتخابات ریاست جمهوری شود. این تصمیم یک فرصت‌سوزی و نیروسوزی است، زیرا ممکن است سال بعد جریان انقلاب تصمیم گرفتند همین فرد رئیس مجلس در انتخابات نیز شرکت کند، اما نباید از اکنون قضاوت و محدودیت ایجاد کرد.

 نظر مهاجرانی درباره افتخارآفرینی ایرانی

  خبر دیگر اینکه،  سید عطاالله مهاجرانی، وزیر دولت اصلاحات در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «‌تبریک به تصمیمی افتخارآمیز!  اعزام پنج کشتی نفتکش از ایران تا ونزوئلا، برای آنانی که توان منطقی و مستقل چنین پدیده‌ای را دارند، اهمیتی پنهان نیست. البته کسانی هم که امریکا همه امیدشان بوده و هست، طبیعتاً از این اقدام ایران ناخرسندند، چون نمایش توانایی ایران و  نظاره امریکا بود.»

 تکذیب برکناری استاندار خوزستان

  دست آخر اینکه، یک منبع آگاه در وزارت کشور به ایرنا گفت که شایعات مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر برکناری «غلامرضا شریعتی» استاندار خوزستان واقعیت ندارد. این منبع آگاه افزود: «آنچه تاکنون در فضای مجازی در این زمینه و انتصاب سرپرست برای استانداری خوزستان مطرح شده، خلاف واقع و صرفاً یک شایعه است و آقای شریعتی همچنان به عنوان استاندار خوزستان فعالیت می‌کند.»

آرمان

یک کشته در شادی عید فطر

فرماندار شادگان در مورد کشته شدن یک جوان در مراسم شادی عید سعید فطر  گفت: رسم غلط تیراندازی در مراسم عید سعید فطر در یکی از محلات شادگان در استان خوزستان موجب مرگ یک جوان شده است. سعیدحاجیان اظهار داشت: یک جوان ۱۷ ساله در مراسم سنتی «معایده» که به مناسبت عید فطر در یکی  محله‌های شادگان برگزار شده بر اثر اصابت گلوله به ناحیه سر وی جان خود را از دست داده است.

 فعالان کارگری هفت‌تپه عفو شدند

خبرگزاری میزان خبر داده است که در میان صدها زندانی یا مجکوم دادگاه‌های مختلف کشور که با موافقت رهبر معظم انقلاب و درخواست رئیس قوه قضاییه  عفو شده‌اند، نام فعالان دانشجویی و کارگری و کارگران هفت‌تپه هم دیده می‌شود.  این در حالی است که زینب زیلایی، وکیل اسماعیل بخشی، علی نجاتی و محمد خنیفر، کارگران و فعالان کارگری نیشکر هفت‌تپه خبر داده است که این سه نفر در فهرست عفو زندانیان هستند.

گادوین منشا هم کرونا گرفت!

گادوین منشا و سه بازیکن دیگر از باشگاه گل‌گهر سیرجان مبتلا به کرونا شده‌اند و در قرنطینه به‌سر می‌برند. این در حالی است که رضا علیاری، احمدموسوی، گادوین منشا و مهرداد عبدی 4 بازیکن تیم گل‌گهر سیرجان هستند که به خاطر درگیری با بیماری کرونا به مدت دو هفته باید در قرنطینه باشند. گفتنی است اخیرا صحبت‌هایی در خصوص ابتلای چند بازیکن گل‌گهر به کرونا مطرح شده و باشگاه نیز این خبر را تایید کرده است. در این رابطه خبر ورزشی ادعا کرده است که این چهار بازیکن رضا علیاری، احمدموسوی، گادوین منشا و مهرداد عبدی هستند.

منظم‌ترین نمایندگان مجلس

هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای اسامی منظم‌ترین نمایندگان را اعلام و از آنها تشکر کرده است. گفتنی است اسامی منظم‌ترین نمایندگان مجلس دهم به شرح زیر است: ۱- حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر،۲- سیدفاطمه ذوالقدر نماینده تهران، ۳- حسن کامران نماینده اصفهان، ۴- نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه، ۵- محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز، ۶- سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نماینده مشهد، ۷- محمد بیرانوندی نماینده خرم‌آباد، ۸- محمدرضا بادامچی نماینده تهران، ۹- رضا کریمی نماینده اردبیل و۱۰- علی اصغر یوسف‌نژاد نماینده ساری.

«معتادا نمی‌گیرن» شاخ اینستاگرام شد

مدتی است که در فضای مجازی فیلمی در حال دست به دست شدن است. فیلمی از یک مرد معتاد که با گفتن جمله «معتادا نمی‌گیرن» توانسته است ۱۰۰ کا فالوئر جذب کند. حالا هم دارد پول می‌گیرد و تبلیغ می‌کند؛ حتی با سرچ نامش در اینستاگرام چندین پیج فیک از او بالا می‌آید. جالب است که آنقدر تعداد این پیج‌ها با عنوان این فرد زیاد شده است که خودش در قالب فیلمی نام پیج اصلی خود را اعلام کرده است. عجیب‌تر اینکه تعداد پیج‌های فیک این فرد معتاد در فضای مجازی حتی از یک بازیگر هم بیشتر شده است. اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود. گفتنی است این فرد بعد از جذب فالوئر، شروع به لایو گذاشتن با شاخ‌های مجازی کرده است. این بار بعد از زلزله تهران در لایو با یکی از کمدین‌های معروف گفت: معتادا نمی‌لرزند. بر این اساس هر بار با این عنوان جملات جدیدی می‌سازد و فیلم‌هایش بیشتر دیده شده و دست به دست می‌شود.

جلوی حذف ۴ صفر را می‌گیریم

نماینده ادوار مجلس با اشاره به مصوبه مجلس دهم درباره حذف چهار صفر از پول ملی افزود: من از مخالفان این مساله بودم و معتقدم در وضعیت کنونی که با اقتصاد متلاطم مواجه هستیم، دادن شوک‌های جدید به اقتصاد کشور مشکلات را پیچیده‌تر می‌کند، چون باید میلیاردها تومان برای به روزرسانی و تطبیق سیستم‌های حسابداری و بانکی با وضعیت جدید هزینه شود. جبار کوچکی‌نژاد اظهار کرد: الان زمان آن نیست که اقدام به حذف چهار صفر از پول ملی کنیم. به همین خاطر مجلس آینده در برگرداندن مصوبه حذف چهار صفر از پول ملی جدی است و امید دارد که شورای نگهبان این مصوبه را به مجلس عودت دهد تا بتوانیم آن را مسکوت و از دستور کار خارج کنیم.

فوت معلمی که خودسوزی کرده بود

رئیس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان در خصوص فوت معلمی که خودسوزی کرده بود، گفت: معلم مسجدسلیمانی که اردیبهشت‌ماه امسال در جریان اختلاف با پرسنل اجرائیات شهرداری این شهرستان اقدام به خودسوزی کرده بود روز یکشنبه فوت کرده است. بابک نوری‌زاده در ادامه سخنانش در این باره بیان کرد: این معلم باسابقه مسجدسلیمانی ۱۸ اردیبهشت ماه با سوختگی حدود ۶۵ درصد به بیمارستان منتقل و اقدامات درمانی برای مداوای وی انجام شده است. بابک نوری‌زاده، رئیس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: با هماهنگی مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان مقرر شده است بیمارستان در هزینه‌های این معلم جانباخته تخفیف دهد و مابقی این هزینه توسط آموزش و پرورش خوزستان پرداخت شود.

سرقت50  کارت بنیاد مستضعفان

بنیاد مستضعفان در اقدامی حمایتی و نوع‌دوستانه تعدادی کارت هدیه پنج میلیون ریالی برای ملوانان آسیب‌دیده از ویروس کرونا در استان بوشهر اختصاص داده است که بخشی از آن به این قشر در شهرستان دیلم اختصاص یافته بود. یک مقام آگاه در دیلم در مورد سرقت50  کارت بنیاد مستضعفان  گفت: از مجموع یک هزار سهمیه کارت اهدایی ۹۵۰ عدد آن در بین ملوانان توزیع و ۵۰ عدد از این کارت‌ها در فرمانداری به سرقت رفته است. گفتنی است وی که خواست نامش در خبر ذکر نشود در این باره افزود: سرقت کارت‌ها به اطلاع نیروی انتظامی و دستگاه‌های ذی‌ربط رسانده شده و با استفاده از دوربین مداربسته و سایر اقدام‌ها تلاش برای شناسایی سارق یا سارقان ادامه دارد.

ژیان سواری پسر آقای وزیر

محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات نوشت: «ژیان، ماشین پرخاطره‌ای برای قدیمی‌هاست. کسی رو سراغ دارم که می‌گه نه نفر کوچک و بزرگ‌رو تو ژیان جا داده و رفتند مشهد. دهه نودی‌ها هم از هر فرصتی استفاده می‌کنن! شاید من فکر کنم این تیکه آهن دیگه به درد نمی‌خوره، ولی محمد همین که دید یه فرمون داره براش کافی بود تا بازی رو شروع کنه. تازه خیلی هم با جدیت، انگار این ژیان اینجا افتاده بود تا یه‌روزی یه‌دهه نودی پیداش کنه و باهاش تمرین رانندگی کنه، وایسید ببینید اینا چند سال دیگه چه‌جوری همه کم‌کاری‌های نسل‌های قبل رو جبران می‌کنن؛ حدود نیم ساعتی ما رو تو این ژیان نشوند و رانندگی می‌کرد.

ساعت‌مچی رئیس بانک مرکزی

یک روزنامه‌نگار درباره ماجرای ساعت رئیس کل بانک مرکزی توضیحاتی ارائه کرده است. جلال برزگر، در توئیتی نوشت: از دکتر همتی راجع به ساعت مچی‌اش پرسیدم؛ با لبخند گفت که برندش از آن نوع اسامی‌ای که گفته‌اند نیست. این ساعت را از ۱۸ سال پیش استفاده می‌کردم ولی مدتی است به علت اینکه منظم کار نمی‌کرد، کنار گذاشته‌ام و استفاده نمی‌کنم. اگر کسی یک درصد قیمتی را که اعلام شده است، بدهد حاضر به تقدیم آن هستم.

حال محمدعلی کشاورز چطور است؟

محمدعلی کشاورز بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون این روزها مراحل پایانی درمان خود را طی می‌کند. یکی از نزدیکان این هنرمند پیشکسوت درباره بیماری این هنرمند، گفت: استاد کشاورز چند روز پیش به دلیل عارضه کلیوی و بالا رفتن سطح کراتین خون در بیمارستان بستری شده و بلافاصله مراحل درمانی خود را زیر نظر تیم پزشکی آغاز کرده است. وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه کراتین خون این هنرمند از حد نرمال بالاتر بوده و خطر از کار افتادن کلیه‌ها این هنرمند را تهدید می‌کرده است به تشخیص پزشک‌ مراحل سرم‌تراپی آغاز و در حال حاضر میزان کراتین خون‌شان به حد طبیعی نزدیک شده و وضعیت‌شان پایدار است.

فوت شهردار بر اثر برق‌گرفتگی

وحید حیدری، مسئول روابط عمومی شهرداری شهر قره‌آغاج در خصوص فوت شهردار بر اثر برق‌گرفتگی اظهار داشت: علی لازمی شهردار شهر قره‌آغاج دچار برق‌گرفتگی شده و فوت کرده است. علی لازمی، دبیر دبیرستان‌های شهر قره‌آغاج بوده و در دوره قبل به‌عنوان عضو شورای اسلامی شهر قره‌آغاج و سپس به عنوان شهردار این شهر انتخاب شده است و چهار سال از دوره قبل و دو سال هم از این دوره شهردار بوده است. شهردار فقید شهر قره‌آغاج پیش از این خبرنگار صداوسیما و ایرنا بوده است. گفتنی است شهر قره‌آغاج جنوبی‌ترین شهر در بین مراکز شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی و مرکز اداری شهرستان چاراویماق است.

برچسب ها:

سیاسی