صالحی‌امیری: ارزیابی ما برگزاری قطعی المپیک در ۲۰۲۱ است

به گزارش مشرق، سید رضا صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک درباره شرایط برگزاری المپیک در سال ۲۰۲۱ و اظهار نظر اخیر توماس باخ رئیس کمیته بین‌المللی المپیک درخصوص احتمال لغو این بازی‌ها در صورت عدم برگزاری در سال آینده میلادی گفت: آن چیزی که تا دیروز از IOC ارسال شده و روزانه آن را دریافت می‌کنیم، دال بر برگزاری قطعی المپیک است. تقریباً همه فدراسیون‌های جهانی تقویم مربوط به کسب سهمیه را اعلام کرده‌اند که از نیمه دوم سال اعلام خواهد شد. همه روندها بیانگر برگزاری این رویداد است، اما همانطور که باخ گفته، این مسئله ناظر بر یک مطلب دیگر بود. در واقع عنوان شده بود که اگر سال بعد مثل امروز باشد، مسئولان IOC چه می‌کنند که باخ پاسخ داده بود اگر وضعیت مانند امروز باشد و هیچ کنترل روی این موضوع کرونا نباشد، لغو می‌شود.

بیشتر بخوانید:

زمان برگزاری مسابقات داخل سالن آسیا

وی افزود: هم ژاپنی‌ها و هم کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون‌های جهانی زمینه، شرایط و تقویم را آماده کرده‌اند. ارزیابی همکارانم و همچنین کادر سرپرستی بازی‌ها این است که این رویداد قطعاً برگزار خواهد شد.

رئیس کمیته ملی المپیک درباره پرداخت ارز برای مربیان خارجی گفت: در این باره باید با مطالعه و منطق منافع ورزش حرف زد. آنچه در چهارچوب سیاست فعلی ورزش و کشور است، استفاده از ظرفیت مربیان داخلی است، ولی در برخی رشته‌ها الزاماً نیاز به مربیان خارجی داریم، چون ظرفیت لازم را در ایران نداریم. بنابراین این پاسخ نسبی است و مطلق نیست.

صالحی‌امیری که با برنامه «سلام صبح بخیر» رادیو ایران صحبت می‌کرد، ادامه داد: برای مثال در والیبال یک دوره طولانی مربیان خارجی حضور داشتند. الان داورزنی به دنبال کادر داخلی  و در صورت لزوم استفاده از مشاور خارجی است، ولی این منوط به این است که ظرفیت‌های داخلی برای رشته‌های المپیکی وجود داشته باشد. اگر جایی الزام باشد، باید این را بپذیریم. احسان حدادی نیز مربی خارجی دارد. من از کارشناسان سوال کردم که آیا امکان استفاده از مربیان داخلی برای این ورزشکار نیست که پاسخ آنها منفی بود. مک‌ویلکینز یکی از مربیان به‌نام جهان است و در عین حال هزینه هم دارد، اما اگر نیم‌نگاهی داریم که در ۲۰۲۱ روی سکو برویم، باید بخشی از این هزینه‌ها را داشته باشیم. باید حتما ظرفیت داخلی را در نظر بگیریم و در صورت ناچار باشیم، از مربی خارجی استفاده کنیم.

وی درخصوص بورسیه ۵۰۰ دلاری که کمیته بین‌المللی المپیک به ورزشکاران منتخب می دهد، گفت: IOC اعلام کرده که این پرداخت برای یک سال آینده ادامه خواهد داد. ما هم معادل نرخ بانک مرکزی این مبلغ را به فدراسیون‌ها پرداخت می‌کنیم که به قهرمانان بدهند. این پول به عنوان پول تو جیبی نیست و به عنوان آمادگی لازم برای رویداد ۲۰۲۱ است. در واقع  لیستی از مجموعه عوامل است که شامل تغذیه و مکمل‌ها و تجهیزات و بخشی هم پول توجیبی می‌شود.

برچسب ها:

ورزش