شیر سالم بنوش؛ با کرونا بجنگ

5ece1f754467a_5ece1f754467c
حدود ۲۰ سال است که اول ماه ژوئن میلادی مصادف با ۱۲ خرداد به پیشنهاد سازمان جهانی خوار و بار (FAO) و با اعلام سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی شیر جشن گرفته می‌شود.

حدود ۲۰ سال است که اول ماه ژوئن میلادی مصادف با ۱۲ خرداد به پیشنهاد سازمان جهانی خوار و بار (FAO) و با اعلام سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی شیر جشن گرفته می‌شود.

در سال گذشته بیش از ۶۰ کشور در این جشن جهانی شرکت کرده بودند و بیش از ۴۰۰ برنامه مختلف در این روز برگزار کرده‌اند.

این در شرایطی است که ایران یکی از پیشروترین کشورها در برنامه‌های ترویجی مصرف شیر به عنوان غذای کامل و متضمن سلامت جامعه بخصوص در اجرای برنامه شیر مدرسه بوده است.

جشن روز جهانی شیر در سال ۲۰۲۰ در حالی برگزار خواهد شد که ایران برای اولین بار به بسیج جهانی شیر پیوسته است. شیوع ویروس کرونا و فقدان فرصت مناسب برای بزرگداشت این روز در سطح مورد انتظار و اجرای برنامه‌ها و رویدادهای فیزیکی و حضوری ناشی از محدودیت های ناشی از فاصله گذاری اجتماعی، دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت را بر آن داشت تا این روز را در فضای مجازی با گسترش فرهنگ مصرف شیر و محصولات لبنی همچون ماست، کشک کم نمک، پنیر و دوغ کم نمک و دعوت از خانواده‌های ایرانی برای حضور در این جشن، گرامی بدارد.

شعار ایران در این بسیج آموزشی، «شیر سالم بنوش؛ با کرونا بجنگ» است.

دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی یک دهه گذشته با برگزاری بسیج‌های آموزش همگانی تغذیه سالم و جشنواره‌های شیر و سلامت همواره در ارتقای فرهنگ و دانش تغذیه‌ای جامعه پیشگام بوده و حفظ و تداوم این برنامه‌ها و سیاست‌های افزایش دسترسی به شیر و تضمین امنیت غذایی جامعه در سیاست‌های اجرایی خود همواره مدنظر دارد. امسال نیز امید می‌رود جامعه ایرانی با مصرف شیر و انواع محصولات لبنی به میزان لازم و کافی، سلامت خود را با تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا تضمین نمایند. مصرف این محصول مغذی به عنوان یک غذای کامل در همه گروه‌های سنی بویژه کودکان و نوجوانان، مادران باردار و سالمندان و همچنین بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و سرطان توصیه می‌شود.

متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سال‌های گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و همین امر می تواند زمینه ساز شیوع بیماری‌هایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی‌های متعدد استخوانی شود. همچنین، کاهش مصرف شیر در جامعه می‌تواند منجر به کوتاهی قد نسل جدید نیز شود.

برچسب ها:

اجتماعی