گرمازدگی از جمله پیامدهای افزایش دماست که سلامت افراد را تحت تاثیر قرار میدهد.
راهکارهای پیشگیرانهای وجود دارد که افراد میتوانند با گرم شدن هوا آنها را رعایت کرده و سلامت خود را حفظ کنند. از جمله نکاتی که رعایت آنها در فصل گرم سال توصیه میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از مواردی که افراد باید در فصل گرم سال به آن توجه داشته باشند خودداری از مصرف مواد غذایی تند است. به گفته کارشناسان مواد غذایی تند میزان سوخت و ساز در بدن را افزایش داده و حرارت بدن را بالا میبرد.
یکی دیگر از نکات ضرروری خودداری از مصرف میوههای خشک در هوای گرم است. مصرف میوههای خشک در فصل گرم سال حرارت قابل توجهی در بدن ایجاد میکند.
همچنین با افزایش دما به افراد توصیه میشود از مصرف مواد غذایی سرخ شده خودداری کنند، زیرا وجود روغن و چربی مازاد در این مواد غذایی فرایند هضم را با مشکل روبرو کرده و احساس سوزش در معده و همچنین مری به همراه دارد.
نوشیدن چای، قهوه و نوشابههای گازدار نیز در فصل گرم سال توصیه نمیشود. بررسیها نشان میدهد کافئین موجب تولید حرارت در بدن میشود که در نهایت رطوبت بدن را کاهش میدهد.
نوشیدن میزان آب کافی از جمله نکاتی است که باید در فصل گرم سال رعایت شود. مصرف روزانه هشت لیوان آب در شرایط عادی آب و هوایی توصیه میشود که با گرم شدن هوا لازم است میزان بیشتری آب مصرف شود.
همچنین مصرف میوههای فصل تابستان همچون هندوانه و طالبی که سرشار از آب است به منظور حفظ رطوبت بدن و بهبود سیستم گوارش توصیه میشود.