رئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور میگوید: تحقیقات و بررسی کمیته پژوهشی این کانون حاکی از آن است که در مصرفکنندگان مواد مخدر، هم ابتلای به بیماری کرونا و هم میزان مرگ و میر بیشتر بود.
مجتبی غالبی با بیان اینکه در پی شیوع بیماری کرونا شایعاتی مبنی بر اینکه الکل، مواد مخدر و مواد محرک باعث پیشگیری از ابتلا به این بیماری میشوند در فضای مجازی و غیرمجازی منتشر شد، گفت: متاسفانه تعداد زیادی از جوانان و افرادی که ضعیف النفس بودند به دنبال این شایعات مصرف مواد یا الکل را شروع کردند به طوریکه تحقیقات نشان میدهد که به نظر تعداد قابل توجهی از بیماران تحت درمان در مراکز سرپایی درمان اعتیاد، درمان خود را رها کرده و به مصرف مجدد مواد روی آوردهاند.
وی ادامه داد: در همین راستا کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز درمان اعتیاد با کمک کمیته پژوهشی خود، تحقیق و بررسی نسبتا وسیعی را جهت بررسی درستی یا نادرستی این نظریه مشکوک، طراحی کرد. این بررسی با همکاری و مشارکت پزشکان مسئول فنی حدود ۳۰۰ مرکز سرپایی درمان اعتیاد در سراسر کشور انجام شد و اطلاعات مربوط به حدود ۵۰ هزار بیمار که در مراکز سرپایی درمان اعتیاد تحت درمان بودند جمعآوری شد.
به گفته رئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور، جمعآوری دادهها توسط پزشک و براساس خوداظهاری بیماران دارای پرونده درمانی بود. پس از دستهبندی اطلاعات رسیده، مشخص شد که در مصرف کنندگان مواد مخدر هم ابتلای به بیماری کرونا و داشتن علائم مشکوک به این بیماری و هم میزان مرگ و میر افراد مبتلا نسبت به جمعیت عادی و نسبت به آمارهای منتشره وزارت بهداشت بیشتر بود.
بنابر اظهارات غالبی و بر اساس این تحقیق، شایعاتی که درمورد پیشگیرنده بودن الکل، مواد مخدر و مواد محرک نسبت به بیماری کرونا در فضای مجازی منتشر شده واقعیت نداشته است، بلکه کاملاً برعکس بوده و افرادی که سابقه مصرف اینگونه مواد را داشته و در حال مصرف داروهای مخدری مانند شربت تریاک یا متادون یا بوپرنورفین بودند هم ابتلای بیشتر و هم مرگ و میر بیشتری نسبت به جمعیت عادی داشتند، البته همچنان نیاز بررسیهای دقیقتر با روشهای تحقیق علمیتر و نمونههای بیشتر احساس میشود.