در شرایط کرونایی به دندانپزشکی برویم؟

5ed2174e40693_2020-05-30_12-50
یک دندانپزشک گفت: براساس پروتکل‌های درمانی جهانی، خدمات دندانپزشکی در شرایط کنونی باید برای افرادی ارائه شود که دارای مشکلاتی هستند که جان یا کیفیت زندگی‌شان را به خطر انداخته است.

یک دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت و معاون بین‌الملل گروه بیماری‌های دهان فک و صورت دانشگاه تهران گفت: براساس پروتکل‌های درمانی جهانی، خدمات دندانپزشکی در شرایط کنونی باید برای افرادی ارائه شود که دارای مشکلاتی هستند که جان یا کیفیت زندگی‌شان را به خطر انداخته است.

دکتر ارغوان تنکابنی، درباره نگرانی‌های مطرح شده مردم مبنی بر اثرات کرونا بر دهان و لثه‌ها، گفت: براساس اطلاعات منتشر شده در جهان، هنوز اثر اختصاصی ویروس کرونا در دهان و لثه‌ها دیده نشده است.

وی با اشاره به نگرانی مردم از انجام اعمال دندانپزشکی، افزود: براساس پروتکل‌هایی که سازمان بهداشت جهانی و انجمن دندانپزشکی آمریکا صادر کرده‌اند مشخص شده که چه نوع اعمالی در این دوران قابل انجام هستند. بر همین اساس، تنها اعمالی باید انجام شوند که حیات بیمار در خطر باشد یا دردی برای بیمار ایجاد شده و کیفیت زندگی‌اش را به مخاطره کشانده است. در این شرایط با لحاظ یکسری امکانات می‌توان برای بیمار خدمات دندانپزشکی را ارائه کرد.

تنکابنی ادامه داد: برای پذیرش این نوع بیماران باید در بدو ورود سوالاتی مبنی بر اینکه آیا با بیمار مبتلا به کرونا تماس داشته یا سرما خورده‌اند و سابقه تب داشته‌اند یا نه، پرسیده شود. سپس دمای بدن آنها اندازه گیری و در صورتی که از ۳۷ درجه بالاتر باشد، حتی علی‌رغم درد، نباید برای افراد اقدام درمانی دندانپزشکی انجام داد و صرفا باید تجویز دارو صورت گیرد و بعد از طی این مراحل با لحاظ شرایطی، خدمات دندانپزشکی ارائه شود.

وی با بیان اینکه دندانپزشکی در دوران کووید-۱۹ یکی از مشاغل خطرناک شناخته شده است، گفت: به دلیل تولید ذرات تنفسی‌ در دندانپزشکی، باید سعی شود تا حد امکان دستگاه‌های اختصاصی کمتر مورد استفاده قرار گیرند و در حد امکان پوسیدگی دندان به صورت مکانیکال و بدون دستگاه‌ها با سرعت بالا برداشته شود. در غیر این صورت تیم دندانپزشکی باید از ماسک‌های مخصوص N۹۵، N۹۶ و شیلدهای محافظتی استفاده کنند.

تنکابنی تصریح کرد: در مطب‌های دندانپزشکی باید هر ساعت حداقل سه بار جابجایی هوای محیط صورت گیرد تا اگر ویروس در محیط است، خارج شود؛ چراکه ماندگاری این ویروس در محیط‌های خشک زیاد است.

بنابر اعلام روابط عمومی سامانه ۴۰۳۰، وی تاکید کرد: البته این توصیه‌ها نباید به این شکل برداشت شود که بیماران به هیچ وجه به مراکز دندانپزشکی مراجعه نداشته باشند. به عنوان مثال بیماری به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مراجعه کرد که سال قبل احتمال تومور در وی داده شده بود، اما به دلیل بی توجهی خیلی دیر مراجعه و تومور تقریبا نصف فکش را از بین برده بود. بنابراین افرادی که دارای مشکلات جدی هستند باید به مراکز درمانی مورد تایید مراجعه کنند.

برچسب ها:

اجتماعی