رئیس اداره سرمایه انسانی ستادکل نیروهای مسلح از افزایش حقوق ۲۰ درصدی سربازان خبر داد و گفت: به زودی خبرهای خوشی برای مشمولان غایب و کنکوری اعلام میشود.
امیر دریادار دوم غلامرضا رحیمی پوراظهار کرد: شیوع بیماریها در پادگانها کمتر است چون بهداریها فعالتر هستند، همه پادگانها پزشک دارند و تمامی سربازها معاینه میشوند و به دارو و امکانات دسترسی آسان دارند، و البته که یگانهای نظامی آماده باش هستند.
وی افزود: طبق آخرین آمار ۵۴ نفر از سربازان به کرونا مبتلا شدند و به غیر از این تعداد شیوع خاصی در پادگانها نداشتیم و بیماری کنترل شد و مشکلی در هیچ مرکز آموزشی دیده نشد.
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: خوشبختانه بیماری در پادگانها مخصوصاً در حوزه مراکز آموزشی سرباز کنترل شده است. فاصله اجتماعی رعایت میشود، مراکز تجهیز و توجیه شدند، سربازان هم جوان و قدرتمند هستند و بیماری در این سنین کمترین فراگیری را دارد. خوشبختانه در این موضوع اتفاق خاصی رخ نداده است.
افزایش حقوق ۲۰ درصدی سربازان
امیر رحیمیپور با اشاره به افزایش حقوق سربازان طی سال جاری گفت: افزایش حقوق مطابق قانون انجام میشود و باید دولت بودجه آن را واریز کند. امسال به جد به این مساله وارد شدیم و درخواست کردیم تا در قانون بودجه به ما مبلغی را برای افزایش حقوق اختصاص دهند تا پرداخت حقوق مطابق قانون را بتوانیم داشته باشیم.
وی ادامه داد: اما به خاطر مشکلاتی که برای دولت در بحث تأمین اعتبار ایجاد شد موفق نشدیم اعتبار را از دولت بگیریم و به همین دلیل ستاد کل علاوه بر ۲۰ درصدی که مصوب شد به طور میانگین تا ۸۰ هزار تومان به حقوق تمامی کارکنان وظیفه از اعتبارات ستاد کل اضافه گردید و حداقل حقوق یک سرباز عادی ۳۳۴ هزار تومان است.
توضیحات در مورد ضابطه عدم اجباری بودن کچل کردن برای سربازان
امیر رحیمی پور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه سال گذشته عنوان شد دیگر نیازی نیست سربازان کچل کنند، اما گویا در تمامی پادگانها این موارد رعایت نمیشود، چرا چیزی که ضابطه شده است، اجرا نمیشود، گفت: این ضابطه تدوین است یعنی اینکه دلبخواهی نیست و لازم الاجرا است اما در مورد کچلی مطلبی که گفته شد یک بازه وجود داشت یعنی بین ۵ نمره فاصله داشته است. برخی یگانها حداقل را رعایت کردند و برخی حداکثر را رعایت کردند. برخی یگانها رزمی هستند و آموزشی دارند و انتظار دارند سربازان فعالیت بیشتری داشته باشند به همین دلیل حداقل را رعایت کردند و از سربازان میخواستند تا جایی که میشود موهایشان را کوتاه کنند.
وی ادامه داد: اما این را بگویم که اگر جایی سربازی شکایت داشت به عنوان تخلف آن را بررسی میکنیم و اگر محرز شد با آن برخورد خواهد شد.
۵۰ درصد سربازان بومی هستند
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه موضوع بومی سازی برای سربازان تا چه میزان اجرا میشود، گفت: سعی داریم تا جایی که میشود موضوع بومی سازی را در سربازی رعایت کنیم ولی نمیتوان گفت که به صورت صد در صدی بومی سازی در سربازی اجرا میشود چرا که برخی یگانها با شهرها فاصله دارند و یا وسط بیابان هستند یا مراکز آموزش خاص هستند.
امیر رحیمی پور بیان کرد: الان در حال حاضر نصف سربازان ما بومی هستند و اینکه بخواهیم تمام سربازان را ۱۰۰ درصد بومی کنیم امکان پذیر نیست. چون پراکندگی جغرافیایی کشور ما متناسب با پادگانها نیست.
وی با اشاره به موضوع کرونا و تعویق در برگزاری آزمونها و نگرانی مشمولانی که قصد شرکت در آزمون را داشتند، گفت: این مشکل را سازمان سنجش منعکس کرده است و تا ده روز آینده بررسی میکنیم و خبر میدهیم. البته برای کنکوریهای دیپلمه (سراسری) مشکلی نداریم. سایر امتحانات سراسری متعاقباً بررسی و اعلام میشود.
به گفته رحیمی پور این موضوع قابل بررسی است و باید با وزارت علوم و وزارت بهداشت جلسات مشترکی گذاشته شود تا بتوان کمکی به این مشمولان کرد.
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح از راه اندازی یک راه ارتباطی با سربازان خبر داد که در این درگاه سربازان واقعی بتوانند مشکلات خود را مستقیم با اداره سرباز در میان بگذارند و پاسخ خود را دریافت کنند.
طرح خرید خدمت به هیچ عنوان تمدید نمیشود
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا امکان دارد دوباره بحث خرید خدمت مطرح شود یا نه، گفت: آن طرح به ما آسیب زیادی وارد کرد، سربازان غایب منتظر ماندند تا ۸ سالشان پر شود و خدمتشان را بخرند و به سربازی نیامدند و تعداد غایبین ما چند برابر شد. در حالی که قرار بود این طرح مسئله غایبین را حل کند. یعنی مشکل افرادی که غایب هستند و سن بالایی دارند و ارزش اعزام به سربازی ندارد، حل شود. الان برعکس شد و چند ده هزار نفر سال گذشته به غایبین ما اضافه شد. به همین دلیل به شدت با این طرح مخالف هستیم و به هیچ عنوان هم تمدید نمیشود چون اثر مثبتی نداشته است.
امیر رحیمی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه افرادی میگویند ۸ سال غیبت ما پر شده است و الان متأهل هستیم و رفتن به سربازی برایمان مشکل است، آیا برای این افرادی برنامهای ندارید، گفت: امکان تمدید این طرح وجود ندارد. اولاً این طرح تبعیض آمیز بود. ثانیاً آثار مثبتی برای ما نداشت.
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در پایان گفت: اگر تعداد غایبین ما که آن زمان دو میلیون و نیم بود و با اجرای این طرح تعداد غایبین به یک و نیم میلیون میرسید میگفتیم طرح خوبی است و حداقل غایبین را کم کرده است ولی الان غایبین ما دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر شده است. البته برنامههایی برای این افرادی که ذکر شد داریم که در زمان مناسب اعلام میشود.