به گزارش مشرق، جنایت قتل «جرج فلوید» جوان سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس این کشور به طرزی فجیع و غیر انسانی در شهر «مینیاپولیبس» و شورش و ناآرامیهایی که به دنبال آن در اعتراض به سیاستهای نژادپرستانه ایالات متحده در این شهر رخ داده٬ سایر جنایتهای نژادپرستانه آمریکا در سالهای گذشته علیه تیرهپوستان را یادآوری میکند.
نژادپرستی از دوره استعمار در ایالات متحده وجود داشت؛ جایی که همه امتیازات و مزایا تنها به سفیدپوستان داده میشد و رنگینپوستان از این حقوق محروم بودند.
بیشتر بخوانید:
کودکان سپر گارد نظامیان آمریکا +فیلم
واکنش اینستاگرامی حزب جمهوریخواه به اعتراضات مردم آمریکا
تصاویر جدید از نحوه دستگیری تا قتل جورج فلوید
تعداد زیادی از موسسات اصلی آمریکا بر پایه نژادپرستی و جدایی و تبعیض نژادی و بازداشت بومیان سرخ پوست و بنا شده است.
هرچند بحث تبعیض نژادی به شکل رسمی در اواسط قرن بیستم لغو و از نظر اجتماعی و اخلاقی کاملا غیرقابل قبول تلقی شد؛ اما هنوز هم نژادپرستی و نمادهای آن صراحتا خود را در عدم برابری اجتماعی و اقتصادی شهروندان آمریکایی نشان میدهد.
تاریخ ایالات متحده آکنده از حوادث نژادپرستانه است و بعد از گذشت چند دهه و با تلاشهای « مارتین لوتر کینگ جونیور»رهبر جنبش حقوق مدنی سیاهپوستان آمریکایی و راهاندازی یک راهپیمایی گسترده در سال 196 لغو شد. اما این لغو رسمی قانون تبعیض نژادی نیز مشکلی را حل نکرد و دهه شصت قرن گذشته شاهد بسیاری از اعتراضات و رفتارهای خشونتآمیز در میان آنها بود که گاهی منجر به قتل معترضان سیاهپوست میشد. قتل مارتین لوتر کینگ در آوریل 1968 اوج این درگیریها بود که در پی آن دهها تن از سیاهپوستان کشته و هزاران نفر از آنها بازداشت شدند.
پس از یک دوره آرامش نسبی در دهه هفتاد و هشتاد٬ در سال 1992 بار دیگر آتش خشم سیاهپوستان آمریکایی با ضرب و شتم «رادنی کینگ» شهروند سیاهپوستی که توسط یک پلیس سفیدپوست این کشور تا سرحد مرگ کتک خورده بود٬ شعلهور شد.
آخرین اعتراضات ضد نژادپرستی در ایالات متحده در سال 2010 بعد از قتل «اوسکار گرانت» جوان سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس این کشور اتفاق افتاد. این درحالی بود که قاتل این جوان تنها به دو سال زندان محکوم شد و همین موضوع خشم معترضان نژادپرستی را برانگیخت. در پی آن تظاهراتهایی اتفاق افتاد که خود آنها جنایتهای دیگری از سوی افسران پلیس ایالات متحده علیه معترضان را رقم زد.
در سال 2012 زمانی که باراک اوباما برای دومین دوره انتخابات ریاستجمهوری خود آماده میشد پلیس سفیدپوست آمریکایی در ایالت فلوریدا به یک نوجوان 17 ساله سیاهپوست درحالی که بعد از خرید شیرینی درحال بازگشت به منزل بود تیراندازی کرد.
در 9 آگوست 2014 «مایکل براون» جوان 18 ساله و غیر مسلح سیاهپوست آمریکایی با ضرب گلوله به دست «دارن ویلسون» مامور پلیس سفیدپوست سابق شهر فرگوسن کشته شد و بعد از آن ، مقامهای قضایی وزارت دادگستری آمریکا اعلام کردند که این پلیس از همه اتهامات تبرئه میشود.
اما حادثه «چپل هیل» در سال 2015 که یک شهروند آمریکایی 3 دانشجوی مسلمان را در ایالت کارولینای شمالی به قتل رساند هرگز فراموش نمیشود. البته این جنایت نیز تنها یکی از هزاران جنایت نژادپرستانه است که سالانه در آمریکا اتفاق میافتد.
در سال 2018 یک جوان سیاهپوست در شهر فیلادلفیا و یک جوان دیگر به ضرب 20 گلوله توسط پلیس ایالات متحده در یک پارکینگ به قتل رسید.
البته از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در کاخ سفید که با آرای نژادپرستان آمریکایی در انتخابات پیروز شد٬ همواره گزارشها و فیلمها و تصاویر متعددی از اقدامات و تجاوزات نژادپرستانه در آمریکا دیده میشود.
اما تیراندازی در شهر «الپاسو» آمریکا دویست و پنجاهمین تیراندازی بود که در سال 2019 در این کشور رخ داد. در این تیراندازی 20 تن کشته و 46 نفر زخمی شدند. «پاتریک کروسیس»، ضارب 21 ساله و سفیدپوست حادثه الپاسو بعد از ارتکاب به این جنایت بیانیه ای صادر کرد که نشان میداد خشونت او از نفرتی نژادپرستانه سرچشمه گرفته است.
عامل مهمی که در انگیزههای کروسیس دخیل به نظر میرسد نظرات و ایدههای «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا بود. او در صفحات خود در شبکههای اجتماعی از برنامههای ضدمهاجرتی ترامپ حمایت کرده و او را بابت در اولویت قرار دادن سفیدپوستها مورد تمجید قرار داده بود.
اما امروز جنایت قتل جرج فلورید موجی از خشم همه مردم آزادیخواه و عدالتجوی دنیا را برانگیخته و روش وحشیانهای که پلیس آمریکا در قتل این جوان سیاهپوست به کار برد منجر به بروز یک بحران جدید میان ملت و دولت آمریکا و تحریک و تهییج فضای خیابانهای این کشور شده است.