احتمال برگزاری حج با کاهش سهمیه‌ها

5ed4e94da590d_5ed4e94da590f
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: عربستان سعودی درباره لغو یا برپایی حج، ۲ بار خلف وعده کرده است یک بار گفتند تا پایان ماه مبارک رمضان و یک بار گفتند تا هشتم شوال، اما هنوز جواب نداده‌اند.

علیرضا رشیدیان در حاشیه رونمایی از ماکت قبور ائمه اطهار در قبرستان بقیع در جمع خبرنگاران گفت: در خصوص برگزاری حج ۹۹ همگان در انتظار آن هستیم که دولت عربستان اعلام کند، آمادگی ارائه خدمات با حفظ امنیت و سلامت زائران برای حج سال ۱۴۴۱ را داراست یا خیر که قرار بود در ماه رمضان این پاسخ را اعلام کنند که به پایان این ماه موکول شد و سپس اعلام کردند دوم شوال و سپس هشتم این ماه را اعلام کردند اما تاکنون هنوز تکلیفی مشخص نکرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه براساس برنامه‌ریزی‌ها بناست آغاز اعزام زائران از ۶ ذی‌القعده باشد اما تمام امور متوقف به اعلام تصمیم طرف عربستانی است، گفت: البته باتوجه به اینکه باید برنامه‌ریزی لازم برای برگزاری حج امسال از سوی ما انجام می‌شد تا هر زمان طرف عربستانی اعلام وضعیت کرد، با مشکلی مواجه نشویم، کلیه اقدامات لازم در خصوص ثبت‌نام، معاینات پزشکی و ... انجام شده است. هم اکنون ثبت‌نام ۹۲ درصد سهمیه اعلامی انجام شده و معاینات پزشکی افراد زیر ۶۰ سال نیز صورت گرفته است و منتظر اعلام وضعیت آنان هستیم.

رشیدیان با اشاره به اینکه برای برگزاری حج با سناریوهای مختلف آمادگی داریم، گفت: قرارداد مسکن، حمل‌ونقل، معاینات، مسائل پزشکی و ... اندیشیده شده است و حتی آمادگی لازم برای اقدامات پزشکی به دلیل شیوع ویروس کرونا درخصوص اقامت، تغذیه و حمل‌و نقل نیز فراهم است.

رئیس سازمان حج ‌و زیارت با اشاره به اینکه در سال ۸۸ سابقه برگزاری حج با وجود آنفولانزای خوکی را داشتیم که با افزایش اقدامات پزشکی، یک مورد آلودگی نداشتیم، گفت: فرض ما براین است که حج انجام می‌شود و برای روش‌های مختلف همچون برگزاری با تمام ظرفیت اعلام شده، کاهش سهمیه‌ها، اعمال شروط برای زائران مثل سن و بیماری‌های زمینه‌ای و ... آمادگی داریم و اگر این واجب شرعی به دلیل عدم آمادگی آنان، لغو شود برای آن نیز تمهیدات لازم اندیشیده است.

وی با اشاره به بازگشایی حرم اهل بیت (ع) در ایران گفت: با طرف عراقی پیرو مصوبه ستاد ملی کرونا برای تبادل کالا و مسافر رایزنی‌هایی صورت گرفت و پیش‌بینی‌هایی نیز برای بازگشایی امکان زیارت عتبات عالیات اندیشیده شده است. با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت امورخارجه و سازمان هلال احمر، پروتکلی تهیه شد و از طریق وزارت خارجه برای طرف عراقی ارسال شد و مذاکرات در این خصوص ادامه دارد که امیدواریم این پروتکل به نحوی به سرانجام برسد که با فروکش شیوع این بیماری، اعزام زائران و میزبانی از زائران عراقی را داشته باشیم.

برچسب ها:

اجتماعی