به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، سامانه «فارس من» با هدف پیگیری مستقیم مسائل و مشکلات مردم راهاندازی شده است و در سریعترین زمان به پیگیری موارد اعلامی میپردازد.
مخاطبان خبرگزاری فارس، درباره آزمون سمپاد پایه هفتم و ابهامات آن سؤال کردند؛ آنها به مدل آزمون و اینکه چرا طراحی سؤالات توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی صورت گرفته است، اعتراض داشتند.
در این راستا به سراغ مجید قدمی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور رفتیم و در خصوص ابهامات مخاطبان «فارس من» درباره آزمون پایه هفتم سمپاد به گفتوگو نشستیم.
* آزمون ریون جزو ۱۰ تست برتر جهان است
قدمی در خصوص آزمون هوش «ریون» که برای ورودی پایه هفتم مدارس سمپاد در سال جاری پیشبینی شد، گفت: این تست هوش جزو ۱۰ تست برتر جهان است و در میان ۱۰ تست برتر هم دومین تست است؛ همچنین در کشور ما تست ریون تنها آزمون گروهی هوش است که استاندارد شده است و مابقی تستها، انفرادی هستند.
وی ادامه داد: در ۶۴ کشور جهان که در حوزه تعلیم و تربیت پیشرفته هستند، از تست ریون استفاده میشود و از ویژگیهای این تست، عدم وابستگی به حافظه است یعنی حافظه در آن نقش ندارد؛ از سوی دیگر چون پاسخها ۶ گزینه و ۸ گزینه است، اصلاً دانش و معلومات فرد نمیتواند روی آن تأثیر بگذارد.
* همه تستهای هوش در اختیار است
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه خانه روانشناسان هم روی این تست تأکید کردند، گفت: از ویژگی بارز تست ریون این است که سطوح بالای شناختی را به خوبی رصد میکند؛ تجزیه، تحلیل، ترکیب و ارزشیابی که از فرایندهای عالی ذهن هستند، در تست ریون رصد میشود.
وی در واکنش به این جمله که گفته میشود این تست در دسترس بوده و دانشآموزان آن را بلد بودند، افزود: همه تستهای هوش در اختیار است؛ در دسترس بودن تنها درباره تستهای پیشرفت تحصیلی مطرح است که مسئلهساز میشود اما درباره تست هوش، در اختیار بودن، ملاک نیست.
قدمی تصریح کرد: مهم این است که هیچکسی خبر نداشت که این تست میخواهد استفاده شود و این قضیه را هیچکس در جریان نبود.
* برای ارزیابی ۱۵۵ هزار نفر نمیتوان از تست فردی استفاده کرد
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنایی به مرکز سنجش آموزش و پرورش مشورت داد چراکه برای ارزیابی ۱۵۵ هزار نفر نمیتوان از تست فردی استفاده کرد و ۲ سال زمان میبرد پس مجبورند تست گروهی استفاده کنند که به خوبی اجرا شده است.
وی ادامه داد: نتایج نشان میدهد که تعداد قبولیها بر اساس نُرم بوده است؛ اگر همه از قبل میدانستند که باید ۱۰۰ هزار نفر نمرات خیلی بالا میگرفتند ولی اینطور نشده است و کسانی که دارای آیکیو ۱۳۰ به بالا بودند، انتخاب شدند.
*برای سال آینده باید آزمونهای جدیدتر به کارگرفته شود
قدمی با بیان اینکه در آزمونهای قبلی تیزهوشان، پیشرفت تحصیلی ملاک قرار گرفته میشد، گفت: معتقدم انجام تست هوش، یک گام به جلو بوده است و طبیعتاً برای سال آینده باید آزمونهای جدیدتر به کارگرفته شود و زودتر انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه درِ دکان کلاسهای تستزنی و تقویتی باید بسته شود، افزود: باید هوش سنجیده شود و هوش هم ویژگی بهذات فرد است و با کلاس تقویتی که نباید هوش افزایش پیدا کند؛ در حقیقت ما باید هوش را بسنجیم و به واقع افراد تیزهوش را گزینش کنیم.
* سازمان آموزش و پرورش استثنایی تنها سازمانی است که ابزارهای سنجش هوش را دارد
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در پاسخ به این پرسش مخاطبان فارس که «چرا از این سازمان برای آزمون هوش تیزهوشان کمک گرفته شده است؟؛ سازمانی که با کودکان استثنایی کار میکند»، اظهار کرد: سازمان آموزش و پرورش استثنایی تنها سازمانی در آموزش و پرورش است که ابزارهای سنجش هوش و استعدادهای تحصیلی را در اختیار دارد و متخصصان حوزه آزمونهای هوشی در این سازمان هستند.
وی با بیان اینکه در کنار ابزارهای سنجش هوش از نیروهای متخصص حرفهای نیز در این سازمان استفاده میشود، گفت: ما هر سال یک میلیون و ۴۰۰ هزار نوآموز بدو ورود به دبستان را سنجش میکنیم یعنی تستهای غربالگری و تشخیص را ما انجام میدهیم.
قدمی به انجام تست هوش دانشآموزان در جهش تحصیلی اشاره کرد و افزود: جهش تحصیلی از جنس تیزهوشان است که تست هوش دانشآموزان را این سازمان انجام میدهد و هر سال تقریباً ۱۰ هزار دانشآموز شرکت میکنند.
وی تصریح کرد: امسال از ما مشورت گرفتند و ما توصیه تست ریون را داشتیم، البته ممکن است سال بعد از ما کمک نگیرند به خصوص که مرکز تیزهوشان در حال سازمان شدن است.
انتهای پیام/