مینو محرز: با بازگشایی رستوران‌ها، مردم بیشتری کرونا می‌گیرند

5ed8d4e3187c7_2020-06-04_15-32
عضو کمیته کشوری ستاد مبارزه با کرونا گفت: آمار مراجعان به مراکز درمانی نسبت به گذشته به خصوص در بیمارستان امام(ره) که معیار سنجش ما بوده، بیشتر شده است و با باز شدن اماکن عمومی انتظار افزایش تعداد مبتلایان را داریم.

مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری ستاد مبارزه با کرونا در برنامه تهران کلینیک در خصوص موج دوم ویروس کرونا در تهران، گفت: آمار مراجعان نسبت به گذشته به خصوص در بیمارستان امام (ره) که معیار ما بوده بیشتر شده است و با باز شدن اماکن عمومی، رستوران‌ها و... انتظار افزایش تعداد مبتلایان را داریم.

وی افزود: از طرفی به علت اینکه مردم در این چند وقت فاصله‌گذاری‌های فیزیکی را کاملا رعایت کردند آمار مبتلایان پایین‌تر آمده بود اما در حال حاضر برخی مردم فکر می‌کنند که کرونا تمام شده است و به زندگی عادی خود برگشتند اما می‌توان گفت که موج جدیدی از شیوع کرونا آغاز شده است.

محرز در ادامه افزود: ویروس کرونا همچنان یک ویروس پابرجاست و هیچ کشوری در سراسر دنیا نتوانسته است این بیماری را به طور کامل درمان و از بین ببرد و ممکن است تا سالیان سال هم با ما همراه باشد. تنها چیزی که توانسته در سراسر دنیا این بیماری را کنترل کند فقط فاصله‌گذاری فیزیکی است.

عضو کمیته کشوری ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به اینکه با شروع گرما ویروس کرونا از بین نمی‌رود، گفت: اما نباید از این نکته غافل شد که در محیط بیرونی، در خیابان‌ها و روی زمین سطوح چون هوا گرم است ممکن است ویروس در عرض چند دقیقه از بین برود، اما ویروس در بدن ما تا دمای ٣٧-٣٨ درجه و حتی ٤٠ درجه هم زنده است، بنابراین، اینکه با افزایش دما ویروس از بین می‌رود صحت نداشته و فقط در محیط‌های بیرون نسبت به فضاهای بسته چون تهویه هوا وجود دارد این موضوع کمی موثر است.

محرز در خصوص داروی هیدروکلروکین که برخی عنوان کردند داروی موثر درمان این بیماریست، توضیح داد: تاکنون هیچ دارویی به طور قطعی برای درمان این بیماری شناخته نشده است و پروسه تولید واکسن هم زمان‌بر است. در حال حاضر هم فقط از برخی داروها را می‌توان برای کاهش توان این ویروس استفاده کرد اما به طور کامل باعث بهبود بیماری نمی‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: ما در ایران از داروی هیدروکلروکین برای بهبود بیماران سرپایی استفاده کردیم و تا حدی توانسته‌ایم فقط بیماران سرپایی را کنترل کنیم اما تست‌های آن در دنیا نشان می‌دهد این دارو عوارض قلبی هم برای بیماران داشته است و این دارو درمان قطعی نیست.

وی درباره شایعه واکسن هلندی گفت: خیلی از کشورها در حال تحقیق برای تولید واکسن این بیماری هستند و کشور انگلیس خیلی جلوتر از کشورهای دیگر بر روی این واکسن تحقیق می‌کرد، اما هنوز هیچ واکسنی در کل جهان بطور قطعی تولید نشده است، چون تولید واکسن و گرفتن تأییدیه، حداقل ۶ ماه تا  یک سال زمان خواهد برد.

برچسب ها:

اجتماعی