پرونده پر از ابهام جودو در دادگاه CAS

به گزارش مشرق، دادگاه حکمیت ورزش از میان سه تاریخ پیشنهادی برای تشکیل جلسه و تعیین تکلیف پرونده جودو ایران، ۲۶ شهریورماه را انتخاب کرده و بر همین اساس آخرین لوایح دفاعی در حال تکمیل و ارسال است و اعضای تیم دفاع کننده ایران آماده سفر به لوزان می‌شوند.‌

بیشتر بخوانید:

پرونده تعلیق جودو فراتر از ورزش

بر اساس آخرین اطلاعات کسب شده از جدیدترین نامه ارسالی CAS، برخی ادعاهای فدراسیون جهانی در آخرین لایحه ارائه شده فدراسیون جهانی مورد قبول قرار نگرفته است. ضمن اینکه از لیست ۱۵ نفره شاهدان این نهاد بین المللی، شهادت سه ایرانی و در مجموع شش نفر مورد قبول قرار گرفته و نام ۹ نفر از شاهدان از جمله «ماریوس ویزر» رئیس، نایب رئیس و دبیر کل فدراسیون جهانی از این لیست خارج شده تا مسئولان رده بالای IJF با حضور در دادگاه فقط تماشا باشند.

در این بین نکته‌ای که جای تأمل و البته سوال دارد، حضور محمد منصوری در لیست شاهدان IJF و البته پذیرش آن از سوی دادگاه حکمیت ورزش است. سرمربی سابق تیم ملی جودو ایران بعد از مسابقات قهرمانی جهان از ایران خارج و به سعید ملایی ملحق شده است. وی که معلوم نیست چگونه روادید «شنگن» به صورت آزاد دریافت کرده، نه تنها همراه تیم ملی در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ توکیو نبود، بلکه شش ماه قبل از سمت خود استعفا داده و کنار رفته بود. اینکه چرا شهادت فردی که در جریان اتفاقات توکیو نبوده و تنها از طریق واسطه‌ها مطالبی شنیده، مورد قبول واقع شده نیز تعجب برانگیز است.

دادگاه CAS همچنین از میان هفت شاهد معرفی شده ایران نیز تنها دو نفر را مورد قبول قرار داد، اما با اعتراض ایران این تعداد به سه نفر افزایش یافت. بر همین اساس نصرالله سجادی، محمدرضا داورزنی، مجید زارعیان، آرش میراسماعیلی، وکیل و دستیار وی از ایران برای حضور دادگاه راهی سوئیس خواهند شد. مهمترین فردی که نامش از لیست شاهدین ایران حذف شد، سیدرضا صالحی بود. در واقع مردی که بخش عمده‌ای از ادعاهای طرف مقابل از جمله «تماس تصویری» روی اوست، در این جلسه حضور نخواهد داشت.

در این پرونده ابهامات زیادی است که باید مورد توجه دادگاه حکمیت ورزش قرار گیرد و مهمترین آن حمایت IJF از رژیم اشغالگر قدس است. چرا و چگونه فدراسیون جهانی بر خلاف عرف جهانی برای رفع تعلیق شرطی نامعقول قرار داده و آن طراحی یک تورنمنت چند جانبه با حضور ایران و رژیم اشغالگر قدس در مجارستان است و ادامه داستان… تعلیق دو ساله جودو تونس که همچنان ادامه دار است و تعلیق چهار ماهه امارات برای جلوگیری از حضور جودوکاران رژیم اشغالگر قدس همه و همه بیانگر همین حمایت خارج از قاعده است.

از سوی دیگر نکته مهم و اساسی برای جودو ایران پس از پایان جلسه و اعلام نتیجه این دادگاه است. هر چند اعلام رأی این دادگاه برای ورزش ایران اهمیت فوق العاده ای دارد و شاید سرنوشت کل رشته‌های المپیکی برای ادامه کار به همین رأی دادگاه بستگی داشته باشد، ولی از سوی دیگر نتیجه هر چه باشد جودو کشور را تحت تأثیر خواهد قرار خواهد داد.

بررسی یک مورد تقریباً مشابه نشان می‌دهد که نتیجه دادگاه CAS برای «ماریوس ویزر» رئیس فدراسیون جهانی اهمیت فوق العاده ای دارد. سال ۲۰۰۷ و بعد از جریان انتخابات فدراسیون جهانی در «ریو» که به کنار زدن «پارک» کره‌ای ختم شد، مسئولان اتحادیه پان امریکن در حمایت از این کره‌ای موضوع را به دادگاه حکمیت ورزش ارجاع و در نهایت پیروز شدند. اما ویزر، خیلی زود این موضوع را با تشکیل اتحادیه‌ای جدید و انتخاب یک برزیلی به عنوان رئیس حل و فصل کرد و مخالفان خود را زودتر از حد تصور کنار زد.

هدف از بیان این موضوع آن بود که آرش میراسماعیلی برای دوران پس از رأی دادگاه تدبیر کند که به نظر می‌رسد تعامل با محمد درخشان مهمترین گام او برای مدیریت موضوع فوق است. رئیس جوان جودو ایران به خوبی ثابت کرد که برای جودو ایران دست به هر کاری می‌زند. کیست که از اختلاف میان میراسماعیلی و درخشان مطلع نباشد، ولی او برای آنکه بتواند دوران «پسا CAS» را مدیریت کند، همه این اختلافات را کنار گذاشت تا از ظرفیت‌های رئیس پیشین فدراسیون جودو و ارتباط خوب او با مسئولان IJF بهترین را بهره با برد.

اینکه محمد درخشان حاضر شد دست یاری پیش آمده از سوی میراسماعیلی را به گرمی فشار دهد نیز نکته مهمی بود. امیدواریم این تعامل برد- برد در نهایت به سود جودو ایران ختم شود. چرا که نتیجه دادگاه هر چه باشد، نیاز به رایزنی دارد تا جودو از بن بست فعلی خارج شود.

در تاریخ ۲۶ شهریورماه و در روز برگزاری دادگاه، از ساعت ۸ صبح جلسه دادگاه آغاز و شاهدین طبق زمانبندی مشخص با حضور در این جلسه در مدت ۲۰ دقیقه زمان مشخص شده، ضمن بیان اظهارات خود به سوالات پاسخ خواهند داد و در نهایت در زمان رسیدگی عصر، جمعبندی لازم صورت خواهد گرفت.

برچسب ها:

ورزش