به گزارش مشرق، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی امشب در جلسه شورای اداری استان آذربایجان غربی با اشاره به میلاد با سعادت پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص)، سیره کلام و رفتار پیامبر عزیز اسلام و اهل بیت (ع) را برای همه راهنما و الگو دانست و اظهار داشت: پیامبر اسلام(ص) فخر همه بشریت بویژه همه مسلمانان هستند و به وجود ایشان افتخار میکنیم و او بهترین الگو برای زندگی فردی و اجتماعی انسانها هستند.
رئیس جمهور افزود: پیامبر اسلام(ص) حکومتی را در عصر خود در مدینه تشکیل دادند که هنوز هم بشریت آرزو دارد شاهد چنین حکومتی باشد؛ در مدینهی پیامبر(ص) هیچکس دغدغهای نسبت به ظلم و بیعدالتی نداشت و حکومتی مبتنی بر عدل، انصاف، دادگری و همزیستی مسالمتآمیز را برای همه به ارمغان آورد.
بیشتر بخوانید:
روحانی با اشاره به اینکه برخورداری از اندیشه و سلیقه متفاوت موضوعی طبیعی و بدیهی است، تصریح کرد: همانطوری که انسانها در مراتب علم شبیه یکدیگر نیستند، طبیعی است که در فکر، اندیشه و سلیقه نیز یکسان نباشند؛ لذا باید همدیگر را تحمل کرد و این برای اداره جامعه یک موضوع اساسی و پایهای است و لازم است تا آستانه تحمل را بالا ببریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه پیامبر(ص) به انسانها آموختند که همدیگر را تحمل و به عدل و انصاف رفتار کنیم و همه باید تابع قانون باشیم، اضافه کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری وحدت و برادری ضرورت دارد و بدون تردید با یکپارچگی، همدلی و حضور در صحنه میتوانیم در مقابل توطئهها ایستادگی و مقاومت کنیم.
رئیس جمهور با قدردانی از استقبال شکوهمند مردم استان آذربایجان غربی و شهر خوی از کاروان تدبیر و امید، به اهمیت حضور مردم در صحنه های مختلف اشاره کرد و گفت: زمانی که دکتر ظریف در وین در حال مذاکره بود، در همان ایام به اصفهان سفر داشتیم و مردم استقبال تاریخی به عمل آوردند به نحوی که وزیر خارجه آمریکا در جریان مذاکرات خطاب به دکتر ظریف میگوید که استقبال مردم اصفهان از رئیس جمهور ایران را مشاهده کرده و اینگونه حضور مردم در صحنههای مختلف حتی در مذاکرات نیز تأثیرگذار است و نشان میدهد که با اتحاد و یکدلی در کنار هم قرار داریم.
رئیس جمهور اظهار داشت: مردم دلبسته نظام و کشور هستند و علت استقبال آنان از مسئولان هم همین است که این مهم امروز در شهرستان خوی قابل مشاهده بود و رفتار مردم با مسئولان درسآموز است.
روحانی گفت: من همیشه به چهره مردم دقت میکنم چرا که چهره خوشحال یا غمگین آنان آینه عملکرد مسئولان است که باید پیوسته به کسب رضایت آنان دقت کنیم.
وی افزود: در سال ۹۲ با تحریم و محدودیت صادرت نفت یک میلیون بشکهای کشور را اداره کردیم که بعدها مذاکرات با شش کشور بزرگ اتفاق افتاد که دو سفر برخی مقامات کشورهای منطقه مذاکرات را در سال ۹۳ از توافق نهایی بازداشت که ریشه آن به بازی با قیمت نفت باز میگشت که قیمت نفت را از ۱۲۰ دلار به ۳۰ دلار تقلیل داد.
رئیسجمهور اظهار داشت: در سال ۹۴ فشار بزرگی به کشور وارد شد و مشکلات زیادی اتفاق افتاد که بعدها توافقی حاصل شد و تولید نفتمان را دو برابر کردیم که این کار ۸۰۰ میلیون دلار هزینه در برداشت و همه دنیا دچار شگفتی شد که در زمانی کوتاه توانستیم این کار را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: در همان سال توطئه بعدی در قالب اوپک و دیگران در قالب کاهش تولید نفت اتفاق افتاد که با دیپلماسی وزارت خارجه و وزارت نفت که کار ارزشمندی بود کشور در این برنامه استثنا شد اما باز هم بعدها توطئه دیگری با تحریمهای جدید بر علیه کشورمان راه انداختند اما به فضل الهی از همه توطئهها با آرامش عبور کردهایم.
روحانی گفت: تلاش دولت و مجاهدات آن سال باعث شد که تلخی آن سال با آن همه توطئه در کام مردم نماند.
وی افزود: دشمن اراده کرده بود تولید نفت ایران را به صفر برساند و قصد داشتند در ۱۳ آبا فشار سختی بیاورند اما نتوانستند و نمیتوانند تولید نفت ما را به صفر برسانند و حتی مجبور شدند برخی کشورها را از خرید نفت ایران معاف کنند چون دشمن نمیتواند آنچه اراده کرده است را اجرایی کند.
رئیسجمهور اظهار داشت: در این جنگ باید عزم و اراده قوی و برنامه داشته باشیم چرا که جنگ بی مشکل نمیشود اما معنیاش آن نیست که دشمنمی تواند بر ما غلبه کند بلکه اگر با هم اتحاد و یکپارچگی در کشور داشته باشیم دشمن را شکست میدهیم و ما میتوانیم دشمن را وادار به شکست کنیم.
وی افزود: امید به آینده باید همیشه وجود داشته باشیم و تردید نکنیم که از مشکلات عبور میکنیم اما باید واقعت ها را هم ببینیم، سختی و گرانی یک طرف قصه است، ما در بسیاری از کالاها از جمله انرژی جزو کشورهای ارزان دنیا هستیم مثلاً گازوئیل و بنزین در ایران حتی از عربستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان ارزانتر است.
رئیسجمهور اظهار داشت: در کالاهای اساسی نیز قیمتها را با دیگر کشورها مقایسه کنیم در مییابیم که عموماً در ردیف کشورهای ارزان قرار داریم اما باز هم همه تلاش دولت این است که در تأمین کالاهای اساسی فشار زیادی روی مردم نباشد.
وی افزود: اگر امنیت ۱۰۰ درصد به ایرانیهای خارج از کشور بدهیم که سرمایه و خودشان حفظ میشود تا برای سرمایه گذاری به کشور بیایند مشتاقانه در ساخت ایران با صدها میلیارد دلار ثروت در آن مشارکت میکنند چون به کشور و شهرهای خود و سرزمینشان علاقهمندند.
روحانی گفت: باید فرصتی فراهم کنیم تا همه مردم چه داخلی و خارجی و چه ایرانی و چه خارجی در اقصی نقاط کشور سرمایهگذاری کنند چون سرمایهگذاری تحولآفرین است.
وی افزود: آذربایجان غربی به عنوان استانی امن با همزیستی مسالمتآمیز اقوام ترک و کرد و مسیحی و مسلمان بستری مناسب برای سرمایهگذاری است و مسئولان این استان در کنار هم کار میکنند که این مهم میتواند بسیار ارزشمند و گرهگشا باشد.
روحانی گفت: باید قدر اسلام، نظام، برادری، رهبری و همدلیها را بدانیم تا بتوانیم در مقابل دشمن بایستیم و بران غلبه کنیم.
وی افزود: امروز در آذربایجان غربی ۵۰۰ پروژه افتتاح شد که این نشان میدهد چقدر میتوان در عرصه سازندگی کشور فعالانه عمل کرد.
رئیسجمهور گفت: باید نعمتهای خداوند را در استانهای مرزی قدر بدانیم و از مرزداران نیز مراقبت کنیم و فرصتهای مرزی را بیشازپیش برای صادرات و اشتغال بهرهبرداری کنیم.
روحانی اظهار داشت: هر کاری دولت انجام داده نسبت به وظیفهاش کمتر است و لطف مردم نسبت به خادمین خود همیشه لطف داشتهاند و انشالله با وحدت و یکپارچگی روزهای سخت را نیز پشت سر خواهیم گذاشت و چندی بعد دوباره جشن بزرگ انقلاب را در ۲۲ بهمن برگزار خواهیم کرد.
وی گفت: در ۴ تا ۵ نوبت در سال باید کمک جبرانی در حدود ۲۰۰ هزار تومان به خانوادهها بدهیم که دولت این کار را در دستور کار دارد.