کمتر از ۱۰ درصد ایرانیان به کرونا مبتلا شده‌اند

5edf0fe0680e5_2020-06-09_08-58
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: میزان بستری بیماران در این روزها، یک پنجم میزان بستری در اوج بیماری است بنابراین با آن‌چه پیک بیماری نامیده می‌شود فاصله داریم و شاهد پیک مجددی نبودیم.

دکتر کیانوش جهانپور درباره ادعای یکی از اعضای کمیته کشوری مقابله با کرونا مبنی بر ابتلای 20 درصد جامعه به کرونا اظهار کرد: اگر واکسنی برای ویروس کرونا ساخته نشود پیش‌بینی می‌شود که در یک بازه زمانی، 40 تا 70 درصد مردم، به آن مبتلا شوند؛ در مورد این‌که این امر به چه میزان رخ داده است می‌توان نگاهی به کشورهای مختلف انداخت برای مثال بر اساس مطالعات سرولوژیک در برخی ایالات آمریکا، 30 درصد مردم به کرونا مبتلا شده‌اند؛ در برخی کشورهای اروپایی این عدد 15 درصد بوده است.

وی افزود: در کشور ما هنوز مطالعه جامع و کاملی برای برآورد درصد مبتلایان انجام نشده اما در حال حاضر بر اساس مطالعات، هنوز میزان مبتلایان به 10 درصد نیز نرسیده است.

جهانپور ادامه داد: آمار روزانه‌ای که ارائه می‌کنیم، موارد شناسایی‌ شده قطعی است که هر روز تشخیص داده می‌شود و هیچ ربطی به آن افرادی که در طول ماه‌های گذشته، آلودگی و مواجهه با ویروس کرونا داشته‌اند و بعدها با تست سرولوژیک نتیجه آن مشخص می‌شود، ندارد؛ این مسئله در سایر کشورهای جهان نیز به همین صورت است، در آمریکا به ازای هر مورد بیمار قطعی که اعلام می‌شود، شاید حدود 40 مورد شناسایی نشده وجود داشته باشد.

جهانپور تصریح کرد: اگرچه به‌نظر می‌رسد تعداد موارد و شیوع بیماری در ایران کمتر از آمریکا و حتی برخی کشورهای اروپایی بوده است اما ما نیز مواردی که روزانه به عنوان موارد قطعی شناسایی و اعلام می‌کنیم در کنار مواردی است که علائم خفیف و متوسط دارند یا بی‌علامت هستند و تاکنون شناسایی نشده‌اند و بعدها در مطالعات سرولوژیک شناسایی خواهند شد؛ بنابراین ما نیز از این قاعده که همه موارد را شناسایی نکرده‌ایم، مستثنی نیستیم.

وی ادامه داد: اگرچه طبق آنچه گفته شد موارد قطعی شناسایی شده در کشور بیش از مواردی است که اعلام می‌شود اما برآورد ما این است که کمتر از 10 درصد جامعه ایران بیمار شده‌اند.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر تسنیم که آیا پیک جدیدی در ایران رخ داده است، خاطرنشان کرد: میزان تست در خرداد ماه نسبت به فروردین‌ ماه حدود 300 درصد و نسبت به اسفند ماه 400 درصد افزایش داشته است؛ از سوی دیگر در اسفند و فروردین، 80 تا 90 درصد موارد شناسایی شده از موارد بستری و ارجاعی از بیمارستان‌ها بود اما در حال حاضر 80 تا 85 درصد موارد بیماری، از رهگیری موارد تماس نزدیک با مبتلایان و بیماران سرپایی و با علائم خفیف و متوسط است و تنها 10 تا 15 درصد و حداکثر 20 درصد موارد شناسایی شده، از بیمارستان‌ها و موارد بستری هستند.

وی ادامه داد: بنابراین در واقع اگر بخواهیم دو متغیر را با یکدیگر مقایسه کنیم باید موارد بستری این روزها را با موارد بستری زمان اوج مقایسه کنیم؛ میزان بستری بیماران در این روزها، یک پنجم میزان بستری در اوج بیماری است؛ موارد بستری در بخش ICU یک دوم تا یک سوم روزهای پیک بیماری است؛ میزان موارد مرگ و میر نیز به یک چهارم روزهای اوج بیماری رسیده است؛ بنابراین با آن‌چه پیک بیماری نامیده می‌شود فاصله داریم و شاهد پیک مجددی در روزها و هفته‌های اخیر نبودیم و در آینده نیز اگر مردم فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را رعایت کنند بعید است که با پیک مجددی روبه‌رو شویم.

جهانپور تصریح کرد: البته نمی‌توان در خصوص بروز پیک‌های بعدی به طور قطعی اظهار نظر کرد اما امروز ما همچنان در بازوی نزولی موج اول بیماری قرار داریم و آمار ما با اواخر اسفند و اوایل فروردین که دوره اوج بیماری کرونا بود، قابل مقایسه نیست.

برچسب ها:

اجتماعی