عوامل موثر بر هزینه مدارس هیئت امنایی

5ee06222e19af_2020-06-10_09-01
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی به تشریح عوامل موثر بر خدمات فوق برنامه مدارس هیئت امنایی و روند توسعه این نوع مدارس پرداخت.

مجتبی زینی وند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در مورد وضعیت مدارس هیئت امنایی و تلقی خصوصی سازی از طریق گسترش این نوع از مدارس بیان کرد: مدارس هیات امنایی طبق آیین نامه و دستورالعمل اجرایی توسعه مشارکت‌های مردمی به شیوه هیات امنایی در مدارس، مصوب جلسه ۷۸۸ و ۹۶۵ شورای عالی آموزش و پرورش، به طور کامل به صورت دولتی فعالیت می‌کنند و این برداشت قطعا با واقعیت و روح قانون هم خوانی ندارد، در واقع آئین نامه این مدارس اجازه چنین تبدیلی را نمی‌دهد.

او ادامه داد: تا کنون هیچ مدرسه هیات امنایی در کشور به غیردولتی تبدیل نشده است و به بخش خصوصی هم واگذاری نداشتیم؛ همچنین  هیچگونه اراده و تصمیمی مبنی بر غیردولتی  یا خصوصی شدن مدارس هیات امنایی وجود ندارد در واقع با  تبدیل این مدارس به غیردولتی اکیدا مخالف هستیم.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی تاکید کرد: در خصوص تبصره ۵ ماده یک آیین نامه ۷۸۸ که بیان می‌‌کند «در صورتی که عملکرد مدرسه هیات امنایی از نظر شورای آموزش و پرورش منطقه اثربخش باشد، اداره مدرسه به صورت غیردولتی با رعایت مقررات واگذاری مدارس و حفظ حقوق دولت جمهوری اسلامی ایران بلا مانع است»  تبصره مذکور در آیین نامه ۹۶۵ به طور کامل حذف شده است؛ اگرچه باز هم تا قبل از آن هم با عنایت به قوانین و مقررات حاکم بر وزارت آموزش و پرورش هیچ مدرسه هیات امنایی، به بخش خصوصی واگذار نشده است.

فعالیت بیش از ۳ هزار مدرسه هیئت امنایی در سال تحصیلی گذشته
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی به آمار مدارس هیات امنایی هم اشاره و بیان کرد: در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ تعداد ۳ هزار و ۵۳۷ مدرسه هیات امنایی با ۳۴ هزار و ۸۲۰ کلاس و یک میلیون و ۷۲ هزار و ۹۴۷ نفر دانش آموز در کشور فعال بوده اند؛ از این تعداد هزار و ۸۳۰ مدرسه پسرانه با ۵۵۰ هزار و ۱۳۲ نفر دانش آموز و هزار و ۷۰۷ مدرسه دخترانه با ۵۲۲ هزار و ۸۱۵ نفر دانش آموز فعال هستند.

دریافت هرگونه وجه اجباری در مدارس هیئت امنایی ممنوع است
زینی‌وند به موضوع هزینه های دریافتی و شهریه این مدارس هم اشاره کرد و گفت: دریافت هرگونه وجه اجباری در این مدارس همانند تمام مدارس دولتی ممنوع است اما در این مدارس همانند تمامی مدارس دیگر دولتی بنا به پیشنهاد و تشخیص شورای معلمان مدرسه امکان برگزاری کلاس‌های فوق برنامه در ساعات غیر رسمی مدرسه وجود دارد.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی اضافه کرد: کلاس‌های پیشنهادی صرفا با تایید هیات امنای مدرسه ممکن بوده و تامین اعتبار آن از طریق دریافت وجه از اولیا دانش آموزان با تصویب نهایی شورای آموزش و پرورش منطقه میسر می‌شود و با توجه به اینکه این مدارس، تمرین نوعی از مدیریت مدرسه با مشارکت هیات امناء و اولیا است؛ آن‌ها در قالب پیش بینی برنامه عمل مدرسه (کلاس‌های فوق برنامه) برای یک سال و تصویب آن در شورای آموزش و پرورش شهرستان یا منطقه فعالیت می‌کنند.

او گفت: این موضوع تحت عنوان هیات امنایی بودن به اطلاع خانواده‌ها رسانده می‌شود و افزون بر فعالیت‌های جاری، فوق برنامه‌های متعددی را در مدرسه برگزار می‌کنن؛ البته  استقبال خانواده‌ها ازاین مدارس در بسیاری از موارد موید کیفیت آموزشی – پرورشی آنان است.

چه عواملی شهریه مدارس هیئت امنایی را تعیین می‌کند؟
زینی‌وند به عوامل تعیین کننده هزینه خدمات آموزشی اشاره و بیان کرد: عواملی نظیر دوره‌ تحصیلی، اولویت‌های کاری ونوع برنامه‌ها، محل جغرافیایی مدرسه، سطح آموزشی وپرورشی، فضای فیزیکی وتجهیزات، میزان تورم اعلام شده درهر سال درتعیین نرخ هزینه‌ خدمات آموزشی وپرورشی فوق برنامه (بند ۴ ماده ۱۱ قانون شورا) تاثیرگذارند.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی درباره در تامین وجوه دریافتی در مدارس هیات امنایی گفت: وجه دریافتی از اولیای دانش آموزان در این مدارس، براساس بند ۴ ماده ۱۰ آیین نامه مذکور، صرفا برای تشکیل کلاس‌های فوق برنامه آموزشی و پرورشی (اضافه بر برنامه رسمی مدرسه) بوده که با نظارت هیات امنای مدرسه (مطابق برنامه عمل مدیر) تدوین و اجرایی می‌شود؛ سایر آورده مالی مدارس، کمک‌های مردمی داوطلبانه اولیاء خارج از فصل ثبت نام، کمک‌های خیرین یا شورای آموزش و پرورش منطقه است.

برچسب ها:

اجتماعی