به نقل از بیبیسی، مظنون اصلی در پرونده قتل نخستوزیر سوئد در اواخر دهه ۱۹۸۰ فردی بود به نام استیگ اینگستروم یا «مرد اسکاندیا» که گفته میشود سال ۲۰۰۰ خودکشی کرد و از دنیا رفت. اسون اولاف یواخیم پالم روز ۲۸ فوریه ۱۹۸۶ همراه همسر و فرزندش در مرکز شهر استکهلم از سینما به خانه برمیگشت که با سلاح گرم از پشت سر هدف قرار گرفت و کشته شد. او آن زمان نخستوزیر سوئد بود و همان روز گروه امنیتی محافظان خود را مرخص کرده بود.
ترور مهمترین مقام دولت سوئد در یکی از شلوغترین خیابانهای پایتخت انجام شد و دهها نفر یک مرد قدبلند را دیدند که پس از شلیک کردن چند گلوله سمت نخستوزیر از آنجا گریخت. مقامهای امنیتی و قضایی سوئد خیلی زود پرونده قتل پالم را گشودند و از هزاران نفر بازجویی کردند. سرانجام یک نفر به عنوان قاتل شناسایی و معرفی شد اما دادگاه سوئد اندکی بعد حکم را لغو کرد. همان زمان انبوه تئوریهای توطئه در پرونده قتل شکل گرفت و از سیا تا کردهای جداییطلب و سرویس مخفی آفریقایی جنوبی به عنوان عاملان جنایت در نظر گرفته شدند.
استیگ انگستروم که به خاطر کردن در شرکت بیمه اسکاندیا به مرد اسکاندیا مشهور شده بود، روز جنایت تا دیروقت در دفتر مرکزی شرکت حضور داشت و کار میکرد. او یکی از حدود ۲۰ شاهد صحنه ترور نخستوزیر بود و سرانجام در ۲۰۰۰ خود را کشت. توماس پترسن، روزنامهنگاری سوئدی نخستین کسی بود که به دست داشتن انگستروم در ترور مشکوک شد و پلیس سوئد ۱۸ سال پس از مرگ این متهم، جستجو برای یافتن قاتل احتمالی را آغاز کرد. گفته میشود انگستروم به دلیل دیدگاههای چپگرایانه پالم او را به قتل رسانده است.
قاتل نخستوزیر سوئد وقتی بازجویی میشد، درباره لحظههای پس از ترور به بازجوهای پرونده دروغ گفته و مدعی شده بود میخواسته آقای پالم را نجات بدهد. هر چند بعدها معلوم شد حتی دورههای تیراندازی را هم گذرانده است. همسر استیگ سال ۲۰۱۸ به روزنامه اکسپرسن سوئد گفته بود یک سال قبل بازجوها سراغش رفته بودند. این زن گفته بود هرگز تصور نمیکند مردی ترسو چون انگستروم بتواند قاتل باشد؛ چرا که او پشه را هم نمیتواند بکشد.
قاتل عصر روز جمعه ۲۸ فوریه ۱۹۸۶ با یک قبضه مگنوم ۳۵۷ از پشت سر به نخستوزیر شلیک کرد و او را درجا کشت. در آن لحظه در شلوغترین خیابان سوئد و استکهلم همسر اولاف یعنی لیسبت و پسرشان مارتن همراه یک دوست خانوادگی از سینما بیرون آمده بودند. پلیس و نیروهای امنیتی هرگز سلاح قاتل را نیافتند و یک جنایتکار سابقهدار به نام کریستر پترسن را مسئول اصلی پرونده قتل نخستوزیر معرفی کردند. پترسن در ۱۹۸۹ به زندان ابد محکوم شد اما به دلیل نبودن مدارک کافی و پیدا نشدن اسلحه خیلی زود از زندان بیرون آمد. او در ۲۰۰۴ به مرگ طبیعی از دنیا رفت.
آقای پالم از بیپرواترین و رکگوترین سیاستمداران سوئد و رهبر حزب سوسیال دموکرات بود. بسیاری از مردم اروپا و جهان او را با مخالفت آشکارش با حمله شوروی به چکسلواکی در ۱۹۶۸، حمله ارتش آمریکا به ویتنام و سیاستهای نژادپرستانه رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی میشناختند. همسر اولاف دو سال پیش از دنیا رفت و واقعیت ترور همسرش را هرگز درک نکرد. این پرونده سالها پلیس و نظام قضایی سوئد را درگیر کرد و منبع الهام استیگ لارسن، نویسنده «دختری با خالکوبی اژدها» بود.