به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، محمود قدیری در نشست خبری چهارمین همایش ملی و اولین همایش بینالمللی آتش نشانی و ایمنی شهری و همین طور برگزاری اولین نمایشگاه صنعتی ایمنی و آتش نشانی اظهار داشت: این نمایشگاه و همایش در ششم و هفتم اسفندماه در سالن همایشهای بینالمللی هتل المپیک تهران برگزار میشود.
وی افزود: هدف از اجرای این همایش توجه به ایمنی و امنیت در شهر است و در سالهای قبل نیز با همین هدف این نمایشگاه برگزار شده است.
معاون پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی تهران بیان داشت: برگزاری این همایش منشا تولید دانش و علم در حوزه ایمنی شهری است.
قدیری گفت: ما دارای جامعهای هستیم که با افزایش تکنولوژی و جمعیت زیست خطر شهری هم افزایش پیدا میکند و اگر به این موضوع توجه نکنیم، فاجعهای بدتر از پلاسکو را شاهد خواهیم بود.
وی گفت: در دانشگاههای معتبر دنیا به رشته مهندسی حریق توجه بیشتری شده است؛ چراکه هنگامی که یک حریق اتفاق میافتد سرعت رشد آن زیاد است و بهترین آتشنشانها افرادی هستند که دانش حریق را یاد گرفته باشند و بدانند در شرایط مختلف چگونه باید عمل کنند، ولی متأسفانه به موضوع مهندسی حریق در شهر تهران توجه خاصی نمیشود.
معاون پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی تهران افزود: در حال حاضر دانشگاه آتش نشانی مهندسی حریق را آموزش میدهد و در حال حاضر ۱۹ نفر دانشجو دارد.
قدیری افزود: در این همایش سعی شده که دانشگاهها و دانشجویان بیشتر مشارکت کنند؛ چراکه موضوع حریق بسیار حائز اهمیت است، به عنوان مثال اگر در یک تونل و یا در داخل مترو حریقی اتفاق بیفتد چه اقدامی باید صورت بگیرد تا تلفات کاهش پیدا کند.
وی افزود: متأسفانه ما متمرکز به نیروی آتش نشان هستیم در صورتی که باید پیشگیری از حریق اتفاق بیفتد و به شهروندان آموزشهای لازم در این خصوص داده شود تا بتوانند در زمان مناسب نسبت به اطفای حریق اقدام کنند.
معاون پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی تهران افزود: مهمترین فاکتور توسعه ایمنی شهر، مسائل اجتماعی است و اگر مردم رفتار خود را اصلاح کنند میتوانیم به سرعت ایمنی را در شهر ارتقا دهیم. در حال حاضر ساختمانهایی داریم که سیستم ایمنی دارند ولی چون فرهنگ اجتماعی ندارند، سیستمها تعطیل شده است.
قدیری ادامه داد: تجهیزات اطفای حریق در ساختمانها بعضا خاموش شده است و شهروندان بلد نیستند چطور در هنگام وقوع حادثه از آن استفاده کنند و یا از محل حادثه خارج شوند.
وی ادامه داد: متأسفانه در کشور ما بیمه به درستی نقشش را در حوزه پیشگیری ایفا نمیکند و مبنای بیمه باید ریسکپذیری باشد.
معاون پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی تهران اظهار داشت: امیدواریم با برگزاری این همایش و نمایشگاه مسائل مختلف را به چالش بکشانیم و در کشور ما باید اصول مهندسی خطر، آموزش، الزامات قانونی و تشویق مورد توجه قرار بگیرد ولی در بحث الزام قانونی در موضوعات ایمنی هنوز ضعیف هستیم البته بعد از حادثه پلاسکو رفتار جامعه در هنگام خطر تغییر کرده است و میتوان از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد.
قدیری اضافه کرد: در حال حاضر آتش نشانی میتواند از ساختمانهای کمتر از ۶ طبقه نیز که در حال احداث است بازدید کند و نکات ایمنی را برای این ساختمانها مشخص کند.
انتهای پیام/