اختلاف تل‌آویو و واشنگتن بر سر اشغال کرانه باختری

به گزارش مشرق، «صیپی هوتوولی» وزیر شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه گفت، تل‌آویو و واشنگتن برای اشغال کرانه باختری رود اردن به اجماع نرسیده‌اند.

به نوشته پایگاه «یدیعوت آحارونوت»، این مقام صهیونیست گفت، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، علاوه بر این‌که باید اختلاف نظرها با آمریکا را در زمینه اشغال کرانه باختری رفع کند، نیازمند به توافق رسیدن با حزب «آبی و سفید» نیز خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

هشدار دوباره روسیه به اسراییل درباره غصب اراضی فلسطین

وی افزود: «هنوز هیچ نقشه مورد توافقی در این خصوص وجود ندارد در حالی که باید مورد توافق با بخش‌های دیگر دولت و طرف آمریکایی قرار بگیرد».

این در حالی است که رژیم صهیونیستی وعده داده اشغال کرانه باختری را تا یکم جولای امسال (۱۱ تیر) عملی می‌کند و کمتر از سه هفته به آغاز بحث بر سر این موضوع در پارلمان این رژیم باقی مانده است.

یک مقام آمریکایی امروز (پنجشنبه) گفت اگر رژیم صهیونیستی به اجرای محدودتر طرح اشغال کرانه باختری تمایل داشته باشد و بر سر آن نیز به اجماع و تصمیم‌گیری برسد، «ما نیز آماده هستیم تا آن را لحاظ کنیم».

رژیم صهیونیستی قصد دارد با حمایت‌های دولت آمریکا، ۳۰ درصد از کرانه باختری فلسطین را به قلمرو خود ملحق و آن را رسماً اشغال کند. مقامات و گروه‌های فلسطینی این اقدام را بخشی از طرح ضد فلسطینی آمریکا موسوم به معامله قرن می‌دانند و به همین دلیل خواستار قطع همکاری با آمریکا و اسرائیل هستند.

بعد از اذعان «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به چراغ سبز ندادن آمریکا به اجرای طرح اشغال سی درصد از اراضی خصوصی فلسطینیان در کرانه باختری، مشخص شد که آمریکا خواستار اتحاد سران کابینه رژیم صهیونیستی در مورد هر طرحی برای اشغال بخش‌های بزرگی از کرانه باختری است و تا زمانی که طرح مورد حمایت «بنی گانتز» وزیر جنگ و «گابی اشکنازی» وزیر خارجه این رژیم نباشد، واشنگتن نیز از آن حمایت نمی‌کند.

از سوی دیگر «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان روز گذشته (چهارشنبه) در سرزمین اشغالی تأکید کرد که برلین و شرکای اروپایی این کشور «نگرانی جدی» درباره طرح‌های رژیم صهیونیستی برای اشغال بخش‌های جدیدی از کرانه باختری دارند.

برچسب ها:

جهان