به گزارش مشرق به نقل از استریتس تایمز، صندوق بین المللی پول اعلام کرد احتمالاً دورنمای بدبینانه ای که برای اقتصاد جهان ترسیم کرده بود، در این ماه بدتر میشود.
گیتا کوپینات، اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول گفت با توجه به احتمال کاهش بیشتر مصرف، از دست رفتن بیشتر مشاغل و خطر موج جدید ورشکستگی ها، نگرانی های بسیاری در مورد مسیر و شکل بهبود اقتصادی وجود دارد.
صندوق بینالمللی پول در آوریل پیشبینی کرده بود اقتصاد جهان سه درصد در سال جاری میلادی کوچک شود. این صندوق همچنین هشدار داد اگر بحران کرونا عمیق تر شود، رکود اقتصادی در سال جاری میلادی به 6 درصد میرسد و رشد اقتصادی در سال آینده میلادی صفر خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
بیشترین کاهش رشد اقتصاد انگلیس رقم خورد
اقتصاد آمریکا ۴.۸ درصد کوچک شد
گوپینات گفت:« ارقام جدیدی را در 24 ژوئن اعلام میکنیم که بدتر از آمار اعلام شده در آوریل خواهد بود».
وی اشاره کرد بی ثباتی های عمیقی در مورد ادامه همهگیری ویروس کرونا و تاثیر واقعی آن بر الگوهای مصرف، شرایط بازار کار و توانایی پرداخت بدهی شرکت های که از این بحران آسیب دیده اند، وجود دارد.
گوپینات گفت در اکثر مناطق آسیا، کاهش قیمت نفت، موفقیت در مهار گسترش ویروس کرونا و آسیب پذیری کمتر نسبت به شوک های خارجی، تاثیرات مثبتی از نظر نیازهای مالی و فشار بدهی خواهد داشت. پیچیدگی آسیا با اقتصاد چین که ویروس کرونا در آن به خوبی مهار شده هم پیامدهای مثبتی برای منطقه دارد.
وی گفت در همین حین، اقتصادهای آزاد آسیا از کاهش تجارت بین الملل ضربه می خورند. گوپینات پیش بینی میکند تجارت جهانی 10 درصد در سال جاری میلادی کاهش یابد.
این اقتصاددان ارشد در صندوق بینالمللی پول در مورد تهدید بزرگتر این بحران برای روند جهانی شدن هشدار داد. جنگ تجاری چین و آمریکا، تنش های سیاسی در هنگ کنگ و سایر خطرات ژئوپلیتیکی ممکن است بر زنجیرههای جهانی عرضه تاثیر بگذارد.
اکثر اقتصادهای آسیا و سراسر جهان روند بازگشایی را آغاز کردهاند ولی باید برای موج های بعدی همهگیری ویروس کرونا آماده باشند و اقتصاد خود را تدریجی باز کنند.
گوپینات اشاره کرد:« فرصتهای جدیدی ایجاد شده است. احتمالاً بخش فناوری و نوآوری پیشرفت سریع تری خواهد داشت و میتواند به بالا بردن بهرهوری کمک کند».