اختلاف در دولت نتانیاهو بالا گرفت

به گزارش مشرق، با آنکه نتانیاهو تمام توان خود و احزاب همراهش را در داخل رژیم صهیونیستی بر اجرای طرح موسوم به الحاق کرانه باختری متمرکز کرده است اما هرچه زمان جلوتر می رود، اختلافات به گونه ای خودنمایی می کنند که اجرایی کردن طرح الحاق را غیر ممکن کرده، یا دست کم به تعویق خواهند انداخت.

اختلاف شدید در کابینه رژیم صهیونیستی

روزنامه صهیونیستی هاآرتص از نگرانی مشاوران بنیامین نتانیاهو در خصوص از دست رفتن فرصت کنونی برای اجرای طرح  مذکور به دلیل ادامه اختلافات شدید بین نتانیاهو و رهبران حزب آبی سفید یعنی بنی گانتس و گابی اشکنازی خبر داد. این روزنامه به نقل از منابعی آگاه در دولت نتانیاهو اعلام کرد شکاف بین لیکود و آبی سفید در خصوص طرح الحاق آنقدر عمیق است که بعید است بتوان آن را جبران کرد. این اختلافات در دو جلسه ای که هفته گذشته با حضور نتانیاهو، گانتس، یاریو لوین، رئیس کنست و فریدمن، سفیر آمریکا برگزار شد، خود را نشان داد.

بیشتر بخوانید

ابراز نگرانی روزنامه صهیونیستی از اشغال کرانه باختری

نقاط اختلافی

این اختلاف به موضع نتانیاهو در خصوص برگزاری یکجانبه طرح مذکور طی یک دوره کوتاه مربوط است. ریشه اختلاف مربوط به مساحت مناطق، جدول زمانی و ترتیبات اجرایی طرح است. نتانیاهو خواستار اجرای طرح براساس نقشه های تهیه شده است در حالی که گانتس به دنبال اجرای طرح پس از کسب توافق کشورهای عربی به ویژه مصر و اردن است. گانتس و اشکنازی با الحاق مناطقی که فلسطینی ها در آنها ساکن هستند نیز مخالف اند. ضمن اینکه خواهان ارائه حقوق مساوی به فلسطینی هایی هستند که در مناطق الحاقی باقی می مانند. علاوه بر این آنها بر این اعتقادند که عملیات الحاق باید بخشی از یک روند سیاسی دامنه دار باشد که در مقابل الحاق، به فلسطینی ها چیزی بدهد.

این در حالی است که دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی یعنی ارتش و رژیم صهیونیستی از جزئیات طرح اطلاع ندارند و اعلام کرده اند که واکنش فلسطینی ها به اندازه مساحتی است که رژیم صهیونیستی قصد دارد آن را الحاق کند.

4 سناریوی پیشنهادی نتانیاهو

شبکه 13 رژیم صهیونیستی در خبری به نقل از یک مقام بلند پایه اعلام کرد در جلسه ای که نتانیاهو با گانتس، اشکنازی و یاریو لوین برگزار کرد، 4 سناریو برای اجرای طرح موسوم به الحاق کرانه ارائه کرده است. این شبکه تمامی سناریوهای نامبرده را معرفی نمی کند اما دو مورد ارائه شده عبارتند از: الحاق مناطقی که 30درصد کرانه باختری را تشکیل می دهند یا «الحاق سمبلیک» که شامل الحاق درصد کمی از کرانه باختری می شود. این سناریوها در حالی از سوی نتانیاهو اعلام شد که او اعلام نکرد کرد کدام سناریو را بر بقیه ترجیح می دهد.

عدم پذیرش فرماندهی عملیات الحاق از سوی فرماندهان ارتش

شبکه 12 تلویزیونی رژیم صهیونیستی اعلام کردند بنی گانتس، به 3 افسر بلند پایه ارتش یعنی «رونی نوما»، «آوی مزراحی» و «یعقوب ایاش» پیشنهاد داده تا فرماندهی عملیات الحاق را انجام دهند اما هر 3 نفر از پذیرش این امر سر باز زده اند. این 3 افسر بلند پایه در حالی از پذیرش این مأموریت امتناع کرده اند که هر 3  نفر، سابقه فرماندهی منطقه مرکزی ارتش رژیم صهیونیستی را در کارنامه خود داشته، از واقعیت کرانه باختری به خوبی آگاه اند.

این شبکه اعلام کرد رژیم صهیونیستی در حالی به سراغ پروژه الحاق قدم بر می دارد که پیامدهای احتمالی این اقدام را ارزیابی و مطالعه نکرده است و هیچ پژوهش موسعی در خصوص الحاق و آثار آن انجام نشده است.

مخالفت رئیس شورای شهرک های صهیونیست

از سوی دیگر «دیوید الحیانی» رئیس شورای شهرک های صهیونیست نشین کرانه باختری ضمن اعلام مخالفت با پروژه الحاق کرانه باختری اعلام کرد ترامپ به دنبال تشکیل «دولت فلسطین» در مناطقی است که الحاق در آنها انجام نمی شود به همین اجرای این طرح با شرط مذکور امری نادرست است و نباید انجام شود چرا که غزه با مساحتی بسیار کوچک زمانی که مستقل شد هر اقدامی که خواست انجام داد حالا اگر مساحتی چند ده برابری غزه را در مرکز، به فلسطینی ها بدهیم هر گاه بخواهند آنچه در اختیار ما قرار دارد را آزاد خواهند کرد. او که وابسته به حزب لیکود است نتانیاهو را متهم به فریب خود و دیگر شهرک نشینان کرد.

مخالفت آمریکا و احتمال عدم حمایت از طرح موسوم به الحاق

هنگامی که اختلافات در کابینه رژیم صهیونیستی شدت یافت، دولت آمریکا نیز اعلام کرد زمانی از اجرایی شدن طرح موسوم به الحاق حمایت خواهد کرد که اختلافی بین خود صهیونیست ها نباشد. هاآرتص نوشت دولت آمریکا اعلام کرده است با وجود این اختلاف، اجرای «معامله قرن» را کنار خواهد گذاشت و این اختلاف موجب خواهد شد حمایت از طرح موسوم به الحاق کرانه باختری را از دستور کار خود خارج کند.

اختلاف بین جمهوری خواهان و دموکرات ها

در سوی دیگر رسانه های صهیونیستی نوشتند پس از مخالفت «جو بایدن» با اجرای طرح موسوم به الحاق کرانه باختری، بین جمهوری خواهان و دموکرات های آمریکا در مورد این طرح اختلاف ایجاد شده است. با این موضع، در صورت پیروزی «جو بایدن» در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا، صهیونیست ها در خصوص این طرح با دولت آمریکا در یک درگیری قرار خواهند گرفت. گفته می شود در صورت پیروزی دموکرات ها، رهبران آنها در قبال چنین اقداماتی رژیم صهیونیستی ، دولت فلسطینی را به رسمیت شناخته، تحریم هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال خواهند کرد. این روزنامه صهیونیستی نوشت بیش از 60درصد سناتورهای دموکرات اظهاراتی در مخالفت با طرح موسوم به الحاق داشته، یا پیام هایی را در مخالفت با اجرای طرح مذکور به نتانیاهو، گانتس، اشکنازی و رون درمر، سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا ارسال کرده اند و انتظار می رود طی روزهای آتی تعداد آنها بیشتر هم شود. این پیام ها را فقط مخالفان رژیم صهیونیستی مثل برنی سندرز ارسال نکرده، بلکه حامیان بارز این رژیم و شخصیت های نزدیک به لابی «آیپک» نیز در میان ارسال کنندگان پیام هستند. رهبری مخالفان را در کنگره، «تد دوویچ» یهودی حامی رژمی صهیونیستی بر عهده دارد. علاوه بر همه این اختلافات گفته می شود بین کوشنر، داماد ترامپ و مسئول پرونده معامله قرن و فریدمن، سفیر ایالات متحده در رژیم صهیونیستی نیز در خصوص این مسئله اختلاف نظر وجود دارد.

جمع بندی

با وجود اختلافاتی داخلی رژیم صهیونیستی بعید به نظر می رسد دولت ترامپ اجرای طرح موسوم به الحاق کرانه باختری را حمایت کند این در حالی است که این مسئله بین دو حزب دموکرات و جمهوری خواه نیز مورد حمایت یکسان قرار ندارد و دموکرات ها به طور کلی با اجرای این طرح به شکل کنونی آن کاملاً مخالف اند. با شرایط حاضر بعید به نظر می رسد این طرح به زودی اجرایی شود و شاید هم اصلاً به اجرا نرسد. اما در کنار همه اینها باید یک نکته را نیز در نظر داشت و آن اینکه ممکن است تمام این موارد یک جنگ زرگری برای فریب افکار عمومی و اجرای غافلگیرانه این طرح در یک زمان نه چندان دور باشد.

برچسب ها:

جهان