زنگ خطر شیوع بیماری‌های منتقله از آب با شروع فصل تابستان

5eee00747006e_5eee007470070
سرپرست آزمایشگاه‌های آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ارائه توصیه‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های اسهالی و روده‌ای ناشی از آلودگی آب پرداخت.

مهندس نیتی با بیان اینکه در فصل گرما و با مصرف بیشتر آب احتمال بروز بیماری‌های منتقله از آب بیشتر می‌شود، گفت: از طرفی امکان انتقال این بیماری‌ها با افزایش مسافرت‌ها و مصرف آب آشامیدنی غیرمطمئن، افزایش می‌یابد.

وی با تاکید بر لزوم حصول اطمینان از سلامت آب آشامیدنی هنگام مصرف، توجه به برخی نکات را ضروری دانست و افزود: آب آشامیدنی یا از طریق منابع آب سطحی مانند رودخانه‌ها، یا منابع زیرزمینی مانند چشمه، چاه و قنات تامین می‌شود که جهت مصرف مستقیم برای آشامیدن مناسب نیست و باید قبل از مصرف آن را گندزدایی کرد.

به گفته کارشناس برنامه آب و فاضلاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زلال بودن آب جویبارها و چشمه‌ها به معنی سالم بودن آن نیست، زیرا ممکن است آب در نقاط بالادست توسط انسان، دام، پرندگان، مزارع و باغات کشاورزی آلوده شده باشد.

نیتی تصریح کرد: آب لوله کشی شبکه‌های آب رسانی شهری و روستایی، سالم و قابل شرب است؛ چراکه این آب کلرزنی و گندزدایی شده است و تحت نظارت معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی قرار دارد.

وی خطاب به افرادی که در روزهای تعطیل به همراه خانواده یا دوستان به طبیعت سفر می‌کنند و چند ساعتی را در بیرون از محل زندگی و کار می‌گذرانند، عنوان کرد: افراد آب بطری شده همراه داشته باشند و در صورتی که امکان دسترسی به آب سالم بهداشتی یا آب بطری شده وجود نداشته باشد، توصیه می‌شود آب را به مدت ۳ دقیقه جوشانده و پس از خنک شدن از آن استفاده کنند.

سرپرست آزمایشگاه‌های آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه، ادامه داد: هنگام تهیه آب بطری شده به این موضوع توجه شود که ممکن است نور مستقیم خورشید و گرمای زیاد و از سوی دیگر یخ زدگی و انجماد بخشی از ترکیبات میکروپلاستیکی بطری را جدا و وارد محتویات داخل بطری کند؛ در نتیجه باید از خرید بطری‌هایی که در معرض نور مستقیم خورشید بوده‌اند و بطری‌های یخ زده خودداری کرد.

مهندس نیتی تصریح کرد: آب‌های بسته بندی شده باید دارای تاریخ تولید و انقضاء، شماره پروانه ساخت، کد یا شناسه نظارت و پروانه بهداشتی وزارت بهداشت و دارای نشان سازمان غذا و دارو باشند.

وی با تاکید بر لزوم خودداری از تهیه و مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری و یا خرد شده‌اند، گفت: توصیه می‌شود از قالب‌های یخ با بسته‌بندی و دارای مشخصات کارخانه‌ای استفاده شود.

نیتی اظهار کرد: بهتر است از مصرف شربت و نوشابه یا انواع نوشیدنی‌های بسته بندی نشده که احتمال دارد از آب آلوده یا غیر مطمئن در تهیه آن استفاده شده باشد، اجتناب شود.

سرپرست آزمایشگاه‌های آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رعایت نکات بهداشتی بویژه هنگام تفریحات در کنار رودخانه‌ها و آلوده نکردن آب توسط مردم را در حفظ سلامت آب موثر دانست و افزود: به همین منظور از شنا کردن در رودخانه‌ها و نهرها و مکان‌های غیر مجاز و شستشوی ظروف و البسه در نهرها و جوی‌ها و دفع فاضلاب و زباله در خیابان‌ها و نهرها خودداری شود. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: هموطنان می‌توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و مغایرت شرایط ظاهری یا وجود طعم و بو در آب با شماره ۱۹۰، سامانه رسیدگی به شکایات مردمی وزارت بهداشت تماس بگیرند یا به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت یا مراکز بهداشت تابعه دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مستقر در سراسر کشور مراجعه و مراتب را گزارش کنند.

برچسب ها:

اجتماعی