واکسن چینی با موفقیت وارد فاز سوم کارآزمایی شد

 محققان چینی از رضایت بخش بودن فاز اول و دوم کارآزمایی واکسن کرونا در این کشور و در نتیجه ورود موفقیت آمیز آن به مرحله سوم خبر دادند.

گروه ملی بیوتک چین اعلام کرد یکی از واکسن‌های غیرفعال آن پاسخ آنتی بادی رضایت بخشی در فاز اول و دوم کارآزمایی خود داشته و وارد مرحله سوم خود شده است. در مراحل قبلی بدن همه داوطلبان آنتی بادی را پس از دریافت واکسن تولید کرد، نتیجه‌ای که می‌تواند امید‌ها را برای کشف واکسن کرونا افزایش دهد.

از ۱۲ آوریل به ۱۱۲۰ داوطلب بین ۱۸ تا ۵۹ سال، دو تلقیح واکسن کرونای آزمایشی در مدت زمان ۲۸ روز داده شد. اکنون همه داوطلبان سطح بالایی از آنتی بادی‌های خنثی را ایجاد کرده‌اند. کارشناسان می‌گویند این نتیجه در میان داده‌های اولیه بالینی برای واکسن کرونا هیجان انگیز است.

به گفته یکی از دانشمندان ارشد پروژه، این اولین واکسن غیر فعال در جهان است که وارد آزمایشات بالینی شده که ایمنی و تولید درصد بالایی از آنتی بادی‌های خنثی کننده را به اثبات می‌رساند.

شرکت اجرا کننده این پروژه پس از اتمام مرحله یک و دو کارآزمایی بالینی، قصد دارد فاز سه را در خارج از کشور در ماه‌های آتی آغاز کند، در واقع این مرحله با شرکای خارجی این شرکت انجام می‌شود.

به اعتقاد این دانشمند ارشد این مرحله در کشور‌هایی انجام خواهد شد که موارد ابتلای بالایی دارند تا پس از واکسینه مردم، درصد کارآیی و تاثیرگذاری آن سنجیده شود.

تاکنون ۵ نامزد واکسن چینی برای کووید ۱۹ بر روی ۲۵۰۰ داوطلب تحت آزمایش‌های بالینی قرار دارند. تحقیقات و توسعه واکسن یک سرمایه‌گذاری و تلاش طولانی مدت است. بسیاری از دانشمندان نگران جهش احتمالی ویروس هستند. کارشناسان می‌گویند کووید ۱۹ تاکنون در قیاس با سایر ویروس‌ها نسبتاً پایدار است.

تخمین زده می‌شود حدود ۱۵۰ کاندیدای واکسن در سراسر جهان وجود داشته باشد. دانشمندان چینی در تلاشند تا واکسن‌های کرونا را از طریق پنج رویکرد متفاوت تولید کنند. فقط افرادی که آزمایش ایمنی و اثربخشی خود را به پایان رسانده‌اند، مجاز به تولید انبوه هستند.  عدم قطعیت هر ویروس جدید همیشه برای تحقیقات واکسن مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

برچسب ها:

اجتماعی