به گزارش مشرق، آیت الله رییسی در گفت و گوی تلویزیونی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی گفت: این هفته را به همه کارکنان و قضات دستگاه قضایی تبریک می گویم.
وی به موضوع شفافیت در قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: شفافیت عاملی برای صیانت از دستگاه ها بوده و باعث می شود تا دستگاه ها از مظان اتهام خارج شوند.
آیت الله رئیسی گفت: برای مثال یکی از دلایلی که در قانون به موضوع دادگاه های علنی اشاره شده است این است که قضات بدانند که آرای شأن در دید مردم قرار میگیرد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: قاضی مهندس استفاده از قوانین است. آرا قضات گاهی وقتها مورد بحث دانشگاهی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: برای مثال اخیرا رأی صادر شده از سوی یک قاضی را برای من آوردند و دیدم یک رأی پانصد صفحه ای صادر شده است این یعنی یک کتاب متقن.
آیت الله رئیسی به موضوع انتشار آرای قضایی اشاره کرد و گفت هر چه آرای بیشتر منتشر شود و در نظر مردم قرار گیرد باعث می شود تا شفافیت بیشتر شود.
رئیس قوه قضاییه به موضوع ۶۳ حساب قوه قضاییه اشاره کرد و گفت عده ای این حساب ها را دستاویزی برای ضربه زدن به نظام قرار دادند و البته برخی هم واقعا می خواستند ببینند این پولها چه شده است.
وی ادامه داد: ما تلاش کردیم با شفافیت تمام این حساب ها را در منظر مردم قرار دهیم تا بدانند از کجا پول وارد شده و صرف چه کاری هم شده است.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: چه ایرادی دارد که همه قراردادها به صورت شفاف پشت ویترین قرار گیرد و مردم از همه ابعاد آن با خبر شوند؟ البته من هم می دانم برخی چیزها محرمانه باید باشد.
رئیس دستگاه قضا به افتتاح چند سامانه در هفته پیش رو خبر داد و گفت: این سامانه ها کمک خواهد کرد تا شفافیت در حوزه های مختلف از جمله حق الوکاله وکلا و حق الثبت و سایر موارد محقق شود.
وی در خصوص برداشته شدن علم فساد در دستگاه قضایی که باعث افزایش رضایت مردم شده است و همچنین دو سوال عمده مردم و افزایش مبارزه با فساد درون قوه قضاییه گفت: ما اعتقاد داریم که پاکسازی درون قوه قضاییه از اهمیت بالایی برخوردار است.
آیت الله رییسی گفت: دستگاه های که عهده دار امر مبارزه با فساد هستند باید سلامت درونی خود را اولویت اصلی خودشان قرار دهند تا بعد از آن در مسیر سالم سازی و مبارزه با فساد بیرونی موفق شوند.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: یک درصد قضات براساس بررسی های ما تخلف کرده اند و در همین پرونده اخیر هم که مطرح شده است اینگونه نیست که چنین اقداماتی روال باشد بلکه یک استثنا است.
وی ادامه داد: ما همچنان قضاتی داریم که اجاره نشین هستند و پاکدستی شأن باعث شده است که به هیچ عنوان از خطوط قانونی خودشان تخطی نکنند.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر باید به این نکته توجه کرد که نمی توان توقع پاکدستی قاضی را داشت اما وکیلی که با این قاضی به دلیل پرونده ها رابطه دارد پاکدست نباشد. از این رو ما در گام دوم نسبت به پاکسازی جامعه وکلا هم تلاش خواهیم کرد.
رئیس قوه قضاییه در خصوص خط قرمز مبارزه با فساد گفت: ما هیچ خط قرمزی در دستگاه قضایی نداریم و هیچ مقام و منصبی باعث نخواهد شد ما از پیگیری قضایی منصرف شویم.
وی خاطرنشان کرد: تنها خط قرمز ما این است که نباید به هیچ عنوان بدون ادله و بدون مدرک به کسی اتهام زد و این تنها خط قرمز ما خواهد بود.
آیت الله رئیسی افزود: ما هیچ پرونده ای را زیر میز نخواهیم گذاشت و به همه پرونده ها رسیدگی خواهیم کرد اما خواهشمان این است که به کسی بدون دلیل افترا نزنیم.
وی ادامه داد: ما رسیدگی های مان حتما قاطع خواهد بود. اما از آن طرف هم این خیلی اشتباه است که عده ای بدون داشتن هیچ سند و مدرکی به زید و عمر اتهام می زنند.
رییس قوه قضاییه گفت: ما معتقدیم مدیران در هر حوزه ای مرزبانان هستند و باید مرزهای آن حوزه مدیریتی را حفاظت کند برای مثال مدیر بانک مرکزی مرزبان نظام پولی و بانکی کشور است.
آیت الله رییسی افزود: اگر کسی چشمانش را بست و خطایی رخ داد تکلیف چیست؟ در دستور کار قضایی است که اگر کسانی زمینه وقوع فساد را با عدم انجام کارهای شأن مهیا کرده اند با آنها برخورد کند.
وی افزود: ما حتما نسبت به قصور ها و تقصیرها کوتاه نیامده و اگر ثابت شود که مدیری کاری را انجام نداده یا کاری را انجام داده که هر کدامش منجر به فساد شده است حتما با آن فرد برخورد خواهیم کرد.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش درخصوص موضوع افزایش قیمت ها و اینکه باید یک جاهایی در این رابطه یک تصمیم جدی گرفته شود و این منطقی نیست که مداوم قیمت ها بالا برود و مدام هم پرونده قضایی برای متخلفان تشکیل شود گفت: ما هر کجا که مردم را وارد عرصه کرده و آنها را به حساب آورده ایم موفق شده ایم.
وی به موضوع تدوین برنامه تحولی قوه قضاییه اشاره کرد و گفت ما برای تدوین این برنامه با خیلی از صاحب نظران جلسات متعدد گذاشتیم و با افراد متخصص و قضات جلسات متعددی برقرار کردیم و اینگونه نبود که برویم یک برنامه ای بنویسیم و بگوییم فلان دستگاه اجرا کن.
آیت الله رئیسی گفت: در حوزه افزایش قیمت ها هم مشکلاتی وجود دارد. آنچه که قرار است به عنوان تصمیم گیری و تصمیم سازی انتخاب شود باید منطقی باشد و با یک برنامه درست انتخاب شود.
وی درخصوص موسسات اعتباری غیرمجاز و خیلی از پروندههای این چنینی گفت: اگر دولت بر این موضوعات نظارت پرستی انجام می داد اصلا پرون هدها تشکیل نمی شد و فساد رخ نمی داد.
آیت الله رئیسی گفت: ما بیش از ۶۰ پرونده کثیرالشاکی را در سال گذشته مورد رسیدگی قرار دادیم اما سرمنشا تشکیل این پرونده ها عدم نظارت های دقیق و به موقع است.