واکنش کمیسیون امنیت ملی مجلس به قطعنامه شورای حکام

به گزارش مشرق، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیانیه‌ای در واکنش به قطعنامه شورای حکام صادر کرد.

بیشتر بخوانید:

تصویب طرح الزام دولت به تعلیق اجرای پروتکل الحاقی

متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی با صدور  قطعنامه سیاسی و غیرحرفه ای خود علیه برنامه صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران در روز ۳۰ خردادماه (۱۹ژوئن ۲۰۲۰)، که فاقد وجاهت حقوقی و فنی است، مرتکب اشتباهی فاحش شد.

قطعنامه GOV/۲۰۲۰/۳۴ آژانس که پیش نویس آن از سوی سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان ارائه شد، در حالی درخواست دسترسی به اماکن ایرانی را مطرح کرده است که کشور ما در سالهای اخیر مقصد بیشترین و شفاف ترین بازرسی های آژانس بوده و در بین کشورهای دنیا بیشترین همکاری را با این نهاد بین المللی داشته است. اما در مقابل، آژانس تحت فشارهای سیاسی و غیرکارشناسی آمریکا و متحدانش، مبادرت به صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران کرده است. کمیسیون امنیت ملّی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با رد این قطعنامه، تاکید می کند:

۱- طبق مقررات، آژانس بین المللی انرژی اتمی مجاز نیست داده های سرویس های جاسوسی، علی الخصوص آنچه بر مبنای ادعاهای واهی رژیم نامشروع صهیونیستی باشد، را پایه درخواستهای خود برای دسترسی قرار دهد. جهانیان بدانند که در صورتی که ایران به درخواست دسترسی بر مبنای این اطلاعات پاسخ مثبت دهد رویه غلطی علیه همه کشورها بنیان گذاشته خواهد شد.

۲- سه کشور اروپایی با پیشبرد خواسته های آمریکا در پیشنهاد و تصویب قطعنامه اخیر نشان دادند که در کینه ورزی با ایران، دست کمی از آمریکا ندارند و این در حافظه تاریخی ملت ایران خواهد ماند.

۳- مجلس شورای اسلامی در ماده ۶ از "قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام" مصوب سال۱۳۹۴، همکاری دولت ایران با آژانس را منوط به رعایت مصالح ملی کرده است و اکنون با توجه به قطعنامه مغرضانه شورای حکام، کمیسیون امنیت ملّی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در راستای صیانت از حقوق مسلم ملت ایران طرح "الزام دولت جمهوری اسلامی ایران به توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی" را تهیه و برای تصویب به صحن علنی مجلس ارائه می کند.

۴- بارها اعلام شده است که طبق فتوای رهبر معظم انقلاب، سلاح هسته ای در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ندارد؛ در عین حال ملت ایران به نهادهای بین المللی اجازه نخواهد داد که تحت فشار آمریکا و متحدانش و به بهانه های واهی، حاکمیت ملی جمهوری اسلامی ایران را نقض کنند.

برچسب ها:

سیاسی