به گزارش مشرق، هر روز که میگذرد، ماشین تخریب و حاشیهسازی حامیان صف اولی دولت، علیه مجلس یازدهم، پُر ساز و برگتر میشود. اصلاحطلبان با روی دست گرفتن برخی حواشی یا با تولید دروغ، سعی دارند امید مردم به مجلس یازدهم که بر اساس شعار حل مشکلات معیشتی آنها روی کار آمده را به ناامیدی تبدیل کنند.
شاید قابل پیشبینی بود که با آغاز به کار مجلس یازدهم، فرصتطلبانِ وطنیِ حامیِ دولت، ماشین تخریبگری خود علیه وجهه نمایندگان را روشن کنند و از هر کاهی، کوه بسازند و از هر هیچ، هوچیگری کنند. آنها، در شرایط پرمساله کنونی کشور که ماحصل عملکرد اصلاحطلبان در نهادهای قدرت طی سالهای اخیر است، به جای همگرایی با مجلس یازدهم برای حل مشکلات، خط تخریب را در پیش گرفتهاند تا بلکه از این راه، بتوانند هم سرمایه بر بادرفته اجتماعیشان در فاصله یکسال تا انتخابات ریاستجمهوری را ترمیم کنند و هم بتوانند ناکارآمدیهای کارکردی خود را از چشم مردم، مخفی نگه دارند؛ مثلا اخیرا، رسانههای اصلاحطلب با دروغپراکنی درباره نمایندگان، اینگونه جا انداختند که مجلس یازدهم در اقدامی از قبل برنامهریزیشده، قصد دارد اینستاگرام را فیلتر کند؛ موضوعی که مطلقا از سوی نمایندگان رد شد.
همین رسانهها، با موجسواری روی حضور اخیر آذریجهرمی، وزیر ارتباطات در مجلس، درصدد بودند تا سطح مطالبهگری و پیگیری نمایندگان را نه اقتصاد و معیشت مردم بلکه موضوعات دستچندمی نظیر فضایمجازی عنوان کنند. این در شرایطی است که نمایندگان مردم، طبق یک الگو و برنامه، به ترتیب از همه وزرای دولت برای حضور در مجلس و ارائه توضیحات، دعوت به عمل میآورند و این امر، مسالهای تازه نیست و در تمام مجالس قبلی نیز رعایت شده است.
خردهگیریهای سخیف علیه قالیباف
در این میان، جایگاه محمدباقر قالیباف در پروژه تخریب اصلاحطلبان، ویژهتر از بقیه است؛ البته هوچیگری علیه قالیباف از پیش از انتخابات مجلس و آنجایی که او قصد حضور در انتخابات را کرد، آغاز شده بود. تخریبها علیه قالیباف، البته آنقدر دامنهدار شده که در موارد زیادی، وجه سخیف و مبتذل به خود گرفته است؛ برای بررسی چرایی حملات همهجانبه و برنامهریزیشده اصلاحطلبان، به سراغ سهتن از نمایندگان مجلس یازدهم رفتیم. آنها معتقدند که اینچنین بیقیدیهایی از سوی جریان اصلاحات در شکستن حریم مجلس، از فرافکنی آنها نسبت به پذیرش مسوولیتشان در دولت فعلی و مجلس قبلی، نشأت میگیرد. در ادامه این سه گفتوگو را از نظر خواهید گذراند.
تحلیلها علیه مجلس برای انتخابات سال آینده است
سیداحسان قاضیزادههاشمی، منتخب مردم فریمان و سرخس در مجلس یازدهم با بیان اینکه «در حال حاضر عملکرد مجلس یازدهم قابل قضاوت نیست»، گفت: مجلس باید 6 تا هفت ماه، از فعالیتش بگذرد تا بعد بتوانیم فضا و شرایط ویژهای برای آن در نظر بگیریم.
وی افزود: من فکر میکنم که تحلیلهایی که درباره مجلس یازدهم داده میشود، تعجیل برای تخریب مجلس است تا بتوانند، استفادهها و بهرههای خودشان در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده را ببرند.
قاضیزادههاشمی تصریح کرد: اعتقاد من این است که کارها و تحلیلهایی که دارد صورت میگیرد، بسیار عجولانه و زودهنگام است. امیدوارم بتوانیم در خود مجلس با عملکرد خودمان، پاسخ محکمی به این نوع تحلیلهای عجولانه بدهیم.
وی با مقایسه آغاز به کار مجلس یازدهم با آغاز به کار مجالس قبلی، اظهار کرد: فضای سیاسی مجلس یازدهم، جدیتر و قویتر است و فارغ از اینکه نوع گرایش سیاسی این مجلس، نمایندگان ثبات موضع دارند؛ البته نمیخواهم بگویم که این مجلس، نقطه ضعف ندارد و نمیخواهم صفر و صدی به موضوع نگاه کنم.
قاضیزادههاشمی در بخش دیگری از این گفتوگو، اذعان کرد: در همین مجلس، بعضا ایراداتی وجود دارد اما وقتی با مجلس دهم قیاس میکنم، قطعا مجلس یازدهم، مجلس پویاتر و جدیتر و محکمتری است که چهرههای قویتری در آن حضور دارند.
اصلاحطلبان فرافکنی میکنند
احمد نادری، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم نیز درباره علت هجمه اصلاحطلبان علیه مجلس یازدهم، گفت: فضاسازی علیه مجلس یازدهم که شاهدش هستیم، نتیجه طبیعی شکست اصلاحطلبان در درجه اول، در اداره امور کشور و در درجه دوم، عدماستقبال مردم از آنها در انتخابات سپریشده است.
وی افزود: با توجه به این دو، اصلاحطلبان دارند ناتوانی خود در اداره مجلس دهم و دولتهای یازدهم و دوازدهم [دولت کنونی] را فرافکنی میکنند.
منتخب مردم تهران تاکید کرد: اگر بخواهیم به این تخریبها و هجمهها از منظر خطمشی درونی جریان اصلاحات بنگریم، مساله، کاملا طبیعی است.
نادری تصریح کرد: کشور هماکنون با بحرانهای متوالی روبهرو است که دولت فعلی و مجلس قبلی مسبب آن بودهاند و اینها، دارد گلوی مردم را فشار میدهد. درگیرکردن مجلس با مسائل حاشیهای، در واقع دور از انصاف و منافع ملی است.
نادری ادامه داد: توصیه من به اصلاحطلبان این است که اجازه بدهید، مجلس یازدهم کارش را با قوت پیگیری کند چون مجلس یازدهم برای این آمده تا مشکلات مردم را رفع کند.
منتخب مردم تهران با بیان اینکه «مجلس یازدهم درگیر حاشیهسازی اصلاحطلبان نخواهد شد»، گفت: به نظرم این موج رسانهای که اصلاحطلبان، آن را ایجاد میکنند و دامن میزنند هم خواهد گذشت، منتها کاش، اصلاحطلبان میآمدند و روی منافع ملی اجماع و به مجلس کمک میکردند تا مجلس، روی کار دولت خسته و پیر و ناتوان فعلی، نظارت و مشکلات کشور را حل کند.
حامیان دولت از مسوولیتهای خود شانه خالی میکنند
مالک شریعتی، دیگر منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با اشاره به حاشیهسازی اصلاحطلبان درباره حضور آذریجهرمی در مجلس، اظهار کرد: مجلس در آغاز به کار فعالیتهای خود، از همه مسوولان دستگاههای اجرایی کشور دعوت میکند و در این میان، اولویت هم موضوعات اقتصادی است.
وی افزود: مثلا رییس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، روسای سازمان مالیاتی، به مجلس آمده و اظهارات خود را بیان کردند. در این میان، مسوولان سایر بخشها مثل فرهنگی نظیر سازمان تبلیغات اسلامی یا صنعتی و کشاورزی نیز آمدند و صحبت کردند. آقای آذریجهرمی بهعنوان وزیر ارتباطات نیز آمد و صحبت کرد.
شریعتی با تاکید بر اینکه «اینطور نیست که مجلس، یک موضوع را بر موضوعات دیگر ترجیح بدهد» و نیز با حاشیهای و غلطخواندن ادعاهای رسانههای حامی دولت درباره تصمیم نمایندگان برای فیلتر برخی شبکههای فضای مجازی، گفت: رسانههای حامی دولت دارند با تبلیغات، چنین موضوعات حاشیهای را بهعنوان کلیت مباحث مطروحه در مجلس یازدهم، جا میزنند.
شریعتی ادامه داد: در همین روزهای کوتاه سپریشده از عمر مجلس یازدهم، موضوعات مهمی از جمله شفافیت آرای نمایندگان و اصلاح سهمیهبندی بنزین مطرح شده یا مثلا کمیسیون اقتصادی در آغاز به کار فعالیتهای خود، سه جلسه متوالی طی دو روز برگزار کرده است. مثلا ساعت 6:30 صبح امروز [سهشنبه] جلسه مفصلی درباره مسکن داشتیم تا نظارت دولت بر این حوزه را تقویت کنیم.
سخنگوی کمیسیون انرژی تصریح کرد: قاعدتا حامیان دولت میخواهند فضای دیگری بسازند تا از زیر بار مسوولیتهای خود در دولت فعلی و مجلس قبلی و کارهایی که باید انجام میدادند و ندادند، شانه خالی کنند.
به نظر می رسد که ناکامی اصلاح طلبان در 7 سال گذشته موجب شده برای فرار از پاسخگویی به مجلس یازدهم و در رأس آنها قالیباف حمله کنند. چرا که کارآمدی رییس مجلس و تحول در ساختار و روح مجلس موجب ادامه شکست اصلاح طلبان در عرصه سیاست خواهد شد.