نوار قلب سالم، تأیید کننده سلامت قلب نیست

5ef89a54c49e2_5ef89a54c49e6
یک متخصص قلب و عروق گفت: نوار قلب سالم همیشه تأیید کننده سلامت قلب نیست، ممکن است فردی دارای گرفتگی رگ باشد، اما نوار قلب نشان ندهد.

محمدحسین نجفی، متخصص قلب و عروق، فلوشیپ آنژیوپلاستی و عضو انجمن نارسایی قلب ایران با حضور در برنامه «طبیب» اظهار کرد: قلب شکسته واقعیت دارد، افرادی که دچار حادثه‌ای می‌شوند مثل سیل، زلزله یا مرگ و میر عزیزان شواهدی وجود دارد که می‌توانند دچار قلب شکسته شوند.ظاهرش به این شکل است که فرد درد سینه دارد یا با تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه می‌کند، تقریبا علائم سکته قلبی را دارد و درمانش هم مشابه آن است.

او در خصوص نحوه باز کردن عروق قلبی گفت: عروقی که تغذیه کننده سلول‌های قلبی هستند و به قلب اکسیژن و مواد مغذی می‌رسانند از سطح قلب جریان پیدا می‌کنند و این رگ‌ها هستند که دچار گرفتگی می‌شوند، بعضی از عوامل این گرفتگی را تسریع و بعضی باعث تأخیر در گرفتگی رگ می‌شوند، از عواملی که باعث تشدید می‌شوند سیگار کشیدن، فشار خون بالا، دیابت و چربی خون بالاست و عواملی که تأخیر می‌اندازد عموماً ورزش کردن است.

این متخصص قلب ادامه داد: معمولاً فنر را بر روی رگ‌های تغذیه کننده سطح قلب می‌زنیم، مقداری چربی نیز در اطراف قلب وجود دارد که با افزایش سن بیشتر می‌شود و میزان آن در افراد متفاوت با هم فرق می‌کند، گاهی جراحان می‌گویند آن قدر چربی روی قلب بیمار بود که برای رسیدن به این رگ یک سانتی‌متر بردیم.

امکان تعویض دریچه قلب بدون انجام عمل قلب باز

این متخصص قلب و عروق تأکید کرد: دریچه‌هایی داخل قلب وجود دارد که توسط طناب‌ها کنترل می‌شوند تا خون از یک حفره وارد حفره دیگر شود، ممکن است دریچه‌ها به مرور زمان دچار تنگی یا گشادی شوند، برای تعمیر یا تعویض دریچه، قلب کاملا بریده می‌شود تا دسترسی به قلب وجود داشته باشد. امروزه روش‌هایی وجود دارد که به جای اینکه قفسه سینه را باز و دریچه را ترمیم کنند، تلاش شده که به صورت بسته این کار انجام شود. یعنی تکنولوژی به کمک پزشک آمده و دریچه‌هایی ساخته شده که مثل چتری که بسته باشد از طریق ران وارد بدن شده در محل دریچه قرار گرفته، دریچه قبلی را پاره کرده و جایگزین آن می‌شود یعنی بدون انجام عمل قلب باز تعویض دریچه انجام می‌شود، ما در حال حاضر روز به روز شاهد پیشرفت‌ها و تکنولوژی‌های جدید در این زمینه هستیم.

نجفی تصریح کرد: عمده افرادی که دچار اشکال در آئورت هستند اغلب مسن بوده و مشکلات دیگری هم دارند یعنی فشار خون بالا و مشکل در رگ‌ها که تحمل عمل باز را ندارند و باید از طریق عمل بسته به آن‌ها کمک کنیم. این روش یکی از راه‌هایی است که در ایران هم قابل انجام است، اما  پرهزینه‌ است. قبلا برای افراد ریسک بالا و افرادی که در معرض خطر بودند از این روش استفاده می‌شد، اما امروز در افراد با ریسک متوسط هم توصیه می‌شود از این روش استفاده شود.

نحوه قرار دادن باتری در قلب

این متخصص قلب و عروق همچنین در خصوص نحوه قرار دادن باتری در قلب گفت: هر قلبی یک سیستم الکتریکی دارد، قلب یک ژنراتور دارد که ضربان را از بالا ایجاد و وارد بطن‌ها می‌کند و قلب منقبض می‌شود، اگر بنا به دلائلی ژنراتور کار خود را خوب انجام ندهد، مجبوریم از بیرون این دستورالعمل را وارد کنیم. براین اساس از طریق شکافی در پوست سینه ژنراتور را می‌گذارند و سیم‌های آن وارد بطن می‌شود و به صورت ثانیه‌ای تعریف شده که در دقیقه این ضربان را ایجاد کند. اگر خود قلب ضربان دارد آن را می‌پذیرد و اگر در فاصله‌ای قلب نتواند ضربان را ایجاد کند آن دستگاه ضربان را ایجاد خواهد کرد.

او در پایان با تأکید بر اینکه نوار قلب سالم همیشه تایید کننده سلامت قلب نیست، یادآوری کرد: ممکن است فردی دارای گرفتگی رگ باشد، اما نوار قلب نشان ندهد. ساده‌ترین وسیله برای تشخیص گرفتگی و بررسی بیماری‌های قلبی، تست ورزش است.

برچسب ها:

اجتماعی