معاون کل وزارت بهداشت، در خصوص افزایش مرگ و میر کرونا هشدار داد و گفت: اینکه تعداد بستریها از تعداد ترخیصی بیشتر شده علامت خطر بسیار بزرگی است.
ایرج حریرچی، با حضور در تحریریه بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما گفت: از مهمترین عللی که اخیراً منجر به افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ شده، برگزاری جشنها در برخی از استانها مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان، بوشهر، کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی پس از تعطیلات عید سعید فطر بوده است.
وی افزود: بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ نتیجه جبری و الزامی رفتار ما در بازگشاییها و رعایت نکات بهداشتی و درمانی است که انجام میدهیم و این بیماری شوخی ندارد.
حریرچی ادامه داد: به میزانی که تماسهای اجتماعی خود را افزایش دهیم و از ماسک استفاده و بهداشت فردی را رعایت نکنیم با افزایش میزان ابتلاء به این بیماری مواجه خواهیم شد.
معاون کل وزارت بهداشت، گفت: هدف گیری وزارت بهداشت، کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ به تک رقمی بود، اما اکنون بیش از دو هفته است که این رقم در کشورمان سه رقمی شده است.
وی با اشاره به اینکه مجبوریم بازگشاییها را انجام دهیم، تاکید کرد: در این بازگشاییها باید پروتکل بهداشتی و درمانی را رعایت کنیم.
حریرچی گفت: اینکه تعداد بستریها از تعداد مرخصیها بیشتر شده علامت خطر بسیار بزرگی است.
وی ادامه داد: از هفته چهارم فروردین، تعداد ترخیصها در تهران و بیشتر شهرهایی که اوج بیماری داشته اند، از تعداد بستریها بیشتر بود، اما اکنون فرصت نمیکنیم بستریهای قبلی را مرخص کنیم.
حریرچی افزود: تا کنون ۱۵ هزار و ۸۴ نفر از کادر درمانی فقط در بیمارستانهای دولتی علائم بیماری کووید ۱۹ را پیدا کردند و از این رقم تا صبح دیروز ابتلای ۹ هزار و ۹۸۶ نفر به این بیماری، قطعی و مثبت بوده و از این تعداد، ۶۴ نفر اعم از دکتر، پرستار و پیراپزشک، فوت کرده اند.
معاون کل وزارت بهداشت، گفت: فقط در بیمارستان بوکان، ۴۰ نفر از کادر درمانی در قرنطینه بودند.
حریرچی با اشاره به اینکه ممکن است برخی محدودیتها برگردد و این موضوع اجتناب ناپذیر است، اضافه کرد: مهمترین کاری که مردم برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری میتوانند انجام دهند، زدن ماسک و شستشوی مرتب دست است و اینکه جز در موارد ضروری از منزل خارج نشوند و گردش و تفریح تا اطلاع ثانوی ممنوع است.